ساماندهی پیام رسان های اجتماعی

چرا طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی اجرا می‌شود؟

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در خصوص محدودیت‌های طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی عنوان کرد برخی با نگاه امنیتی به این طرح نگاه می‌کنند، ولی ما برای حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران آن را اجرا می‌کنیم.

محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس که جزو حامیان طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی است عنوان کرد تمامی کانال‌ها و گروه‌های شبکه های اجتماعی باید در چارچوب قانون عمل کنند و هر شخصی برای ایجاد کانال و گروه می‌بایست مشخصات فردی خود را در درگاه‌هایی که وزارت ارتباطات در آینده اعلام می‌کند، ثبت کند. حتی کانال‌ها و گروه‌های خانوادگی نیز باید اطلاعات خود را ثبت کرده و مجوز بگیرند؛ چرا که امروزه بسیاری از سودجویان با استفاده از شماره‌های جعلی از اطلاعات افراد حاضر در گروه یا کانال‌ها سوءاستفاده می‌کنند که این طرح برای جلوگیری از این افراد و تامین امنیت کاربران اجرا می‌شود.

طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی

نگاه امنیتی به طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی

محمدعلی پورمختار در ادامه عنوان کرد برخی از کاربران احساس می‌کنند که با این طرح پیام‌ها و اطلاعات آن‌ها کنترل می‌شود که در پاسخ به آن‌ها باید بگویم چنین ادعا‌هایی پایه و اساس منطقی ندارد؛ چرا که ما امکاناتی برای کنترل تمامی کانال‌ها و گروه‌ها نداریم. چرا این کاربران از اینکه تمامی اطلاعات آن‌ها در اختیار پیام رسان های خارجی است، نگران نیستند؟ در واقع اطلاعات شخصی و عکس‌های بسیاری از کاربران در تلگرام وجود دارد و افراد سودجو از آن‌ها استفاده می‌کنند و کاربران نیز از این موضوع بی‌اطلاع هستند. در این رابطه بسیاری از از مردم به قوه قضاییه مراجعه می‌کنند و از کسانی که با هویت جعلی از عکس‌های شخصی آن‌‌ها به خصوص از دختران و زنان سو‌ءاستفاده کرده‌اند، شکایت دارند.

طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی

دلایل حضور حوزه علمیه و سپاه در این طرح

محمدعلی پورمختار همچنین اظهار کرد طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی با هدف جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، خانوادگی و فرهنگی اجرا می‌شود و تامین امنیت مردم یکی از اصلی‌ترین اهداف ما محسوب می‌شود. از این رو برای جلوگیری از سوءاستفاده افراد سودجو، کسانی که قصد ساخت کانال یا گروه را دارند، باید در درگاه‌هایی که معرفی می‌شود اطلاعات خود را ثبت کنند. البته توجه ما بیشتر به کانال‌های تاثیرگذار معطوف است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در ادامه افزود:

برخی می‌پرسند که چرا نماینده‌هایی از حوزه علمیه و سپاه جزو اعضای نظارت‌کننده هستند که باید به آن‌ها بگویم حوزه علمیه با نگاه فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی و سپاه نیز برای تامین امنیت مردم در این طرح حضور دارند تا مثل همیشه از ورود دشمن جلوگیری کنند. از این رو به کاربران اطمینان می‌دهیم که اطلاعات آن‌ها کنترل نخواهد شد و تنها هدف ما جلوگیری از سوءاستفاده سودجویان است. بنابراین تقاضا داریم برخی از افراد بی‌دلیل در خصوص این طرح حساسیت ایجاد نکنند.

طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی

استفاده از پیام رسان های داخلی اجباری می‌شود؟

پورمختار در ادامه گفت برخی ادعا می‌کنند با اجرای طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی، استفاده از پیام رسان های داخلی اجباری می‌شود، اما این موضوع صحت ندارد؛ چون ما مخالف استفاده از پیام رسان های خارجی نیستیم، اما پهنای باند پیام رسان های داخلی نسبت به پیام رسان های خارجی دو برابر خواهد بود. از سویی اگر پیام رسان های داخلی نیز از امکانات خوبی هماند تلگرام بهره‌مند شوند، بدون شک کاربران از آن‌ها استقبال می‌کنند و تنها چند درصد از سودجویان که منافع آن‌ها در خطر است با چنین طرحی احساس ترس خواهند داشت. همچنین برخی از مسئولان کشور از شبکه‌های فیلتر شده مانند توییتر و تلگرام استفاده می‌کنند که طبق قانون، مجازاتی همچون انفصال از خدمت برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود.

طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی