دست نوشته هایی از آلبرت انیشتین فیزیک دان معروف قرن بیستم که در آن معادلات فیزیک مربوط به “نظریه همه چیز” یا Theory of Everything به رشته تحریر درآمده، کشف گردید.
دست نوشته هایی از آلبرت انیشتین کشف شده که در آن شاهد تلاش های این فیزیک دان نابغه برای گنجاندن همه چیز در یک نظریه هستیم. این دست نوشته معادلات فیزیک را در خود جای داده است.
این دست نوشته بخشی از مقاله ای بوده که انیشتین در سال 1930 به یک مجله علمی جهت چاپ ارسال کرده است. در این دست نوشته شاهد تلاش های این نابغه دنیای فیزیک برای تجمیع تمامی پدیده ها و دادن پاسخی واحد برای همه آنها هستیم. نظریه یا تئوری همه چیز یک نظریهٔ فرضی در فیزیک نظری است که به بیان رابطهٔ همهٔ پدیدههای فیزیکی با یکدیگر میپردازد.
دانشگاه هیبرو و خریداری دست نوشته های انیشتین
انیشتین قصد داشت با مجموعه ای واحد از معادلات فیزیک و ریاضی، در واقع پیش قراول تئوری همه چیز باشد. این دست نوشته در واقع از آرشیو دست نوشت های وی بدست آمد که اخیرا توسط دانشگاه هیبرو خریداری شده است.
ویمی خواست مقاله ای را تنظیم کند که به تئوری همه چیز می پردازد و در دهه 30 میلادی آن را برای آکادمی علمی پروس ارسال می کند، این دست نوشته در واقع بخشی از آن مقاله است.
طی تمامی دهه های گذشته کسی از این دست نوشته خبر نداشت و همه تصور می کردند برای همیشه گم شده است. اما یک مجموعه دار خصوصی در چاپل هیل واقع در کارولینای شمالی مجموعه از 110 صفحه دست نوشته از انیشتین را در اختیار داشت. دانشگاه هیبرو بسیار علاقمند بود تا تملک این دست نوشته ها را بدست آورد و در نهایت آن را از این مجموعه دار خصوصی خریداری کرد. در واقع صفحه ای که همه تصور می کردند برای همیشه گم شده است در این مجموعه قرار دارد.
دانشگاه هیبرو برای این مجموعه ارزش زیادی قائل است. بخشی از این مجموعه تاکنون به نمایش عموی درنیامده است. در واقع 84 صفحه از محاسبات ریاضی انیشتین که طی سال های 1944 تا 1948 توسط وی به رشته تحریر درآمده در این مجموعه قرار دارد. همچنین وجود تعدای از نامه های انیشتین به دوستان و خانواده اش ارزش این مجموعه را چند برابر کرده است.
در یکی از این نامه ها شاهد درد و دل های انیشتین با پسرش هانس آلبرت هستیم که در سال 1935 این نامه را برای وی ارسال می کند. در این نامه انیشتین بشدت در خصوص خطر نازیسم در آلمان و اروپا احساس نگرانی می کند.
وی در این نامه می نویسد: من اینگونه احساس می کنم که جنبشی در سوییس در حال شکل گیری است که توسط باندهای آلمانی تحریک می شود… اما اعتقاد دارم که حتی در آلمان هم همه چیز بتدریج در حال تغییر است. بیا فقط امیدوار باشیم که ما آغازگر جنگ اروپا نباشیم.
انیشتین یکی از بنیانگذاران اولیه دانشگاه هیبرو در اورشلیم بوده است. این دانشگاه در سال 1918 تاسیس شد. او در سال 1955 و با فرا رسیدن زمان مرگش تمامی دست نوشته های علمی و شخصی خود را به این دانشگاه اهدا کرد. در حال حاضر دانشگاه هیبرو بیش از 80 هزار از اقلام زندگی شخصی انیشتین را در تملک خود دارد.
ناگفته نماند که هانس آلبرت انیشتین که مخاطب یکی از نامه های پدر است نیز در سال 1973 درگذشته است. او متولد 14 می 1904 بود و در نهایت به پروفسور رشته مهندسی هیدرولیک در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی تبدیل شد. وی دومین فرزند و اولین پسر فیزیکدان مشهور آلبرت اینشتین و همسر اولش میلوا ماریچ بود.