در روزهای گذشته رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی از کاهش 20 تا 30 درصدی قیمت موبایل خبر داد، اما فعالان بازار، قیمت تلفن همراه را همچنان صعودی میدانند و بر این باورند که فروش موبایل نسبت به گذشته 70 درصد کاهش پیدا کرده است.
پورصالح، یکی از فعالان بازار علاءالدین عنوان کرد انتظار میرفت با غیرفعال شدن اپلکیشنهای ایرانی از سوی اپل، قیمت گوشی های آیفون کاهش پیدا کند، اما قیمت آنها نسبت به دو هفته قبل حدود 2 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است و این افزایش قیمتها فقط برای محصولات اپل نبوده و قیمت گوشی های سایر برندها نیز پس از خبر بسته شدن سامانه همتا حدود 20 تا 30 درصد رشد داشته است.
همچنین بخوانید:
دلایل افزایش قیمت موبایل
این افزایش قیمتها در حالی اتفاق افتاده است که چندی پیش رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی عنوان کرده بود قیمت موبایل 20 تا 30 درصد ارزانتر شده است. وی بیان کرده بود گوشی های توقیفی در گمرک ترخیص و به بازار عرضه شدهاند، اما فعالان بازار موبایل کشور همچنان از کمبود شدید موبایل خبر میدهند. آنها معتقدند پس از اینکه در شهریور امسال از فعالیت شرکتهای متخلف وارداتی جلوگیری شد، نیاز بازار فقط به صورت گوشی های مسافری تامین میشد که اکنون با موانعی که در رجیستری گوشی های مسافری وارد شده به کشور اعمال شد، با کمبود این کالا در بازار شاهد افزایش قیمت موبایل هستیم.
پورصالح، یکی از فعالان بازار در خصوص وضعیت فعلی بازار موبایل کشور اظهار کرد:
عرضه تلفن همراه به بازار کاهش پیدا کرده است که باعث شد قیمت موبایل به میزان 20 تا 30 درصد افزایش بیابد. برای مثال گوشی آیفون ایکس اس مکس که یک ماه پیش با قیمت 16 میلیون و 500 هزار تومان عرضه میشد، در حال حاضر با قیمت 18 میلیون و 500 هزار تومان به فروش میرسد. گوشی هواوی مدل آنر هم که حدود یک ماه گذشته 2 میلیون تومان بود، اکنون با قیمت 2 میلیون و 500 هزار تومان فروخته میشود. به طور کلی در شش ماه گذشته واردات رسمی و ورود گوشی های موبایل توسط شرکتهای واردکننده غیرممکن شده است. از سویی با اجرای طرح رجیستری گوشی های قاچاق نمیتوانند وارد شوند، بنابراین بازار با کمبود کالا و افزایشهای قیمت غیرمنطقی برای تلفنهای همراه ثبت شده روبهرو است.
ماجرای شعار مرگ بر رجیستری چه بود؟
در هفته گذشته صنف موبایل کشور در واکنش به شرایط فعلی بازار موبایل اعتراض کردند و با بستن مغازههای خود و شعار مرگ بر رجیستری به تیتر یک رسانههای خبر تبدیل شدند. وزیر ارتباطات در واکنش به این اتفاق در صفحه شخصی توییتری خود نوشت:
مرگ بر رجیستری شعاری است که روی دیگر سکه «زنده باد قاچاق» محسوب میشود. طرح ثبت تلفن همراه که هزاران میلیارد تومان از قاچاق جلوگیری کرده است به عنوان مشکل صنف موبایل محسوب نمیشود. شفافیت و مبارزه با فساد هزینهای دارد که با پرداخت آن مشکلی ندارم.
کارشناسان این حوزه بر این باورند که از همان ابتدا واردات گوشی های موبایل به ازای ارائه کارت ملی اشتباه بوده است و به نوعی باعث شده گوشی های موبایل از روش دیگری به کشور قاچاق شوند. گوشیهایی به اسم مسافر وارد کشور شدند که اصلا مسافری نبودند و سودجویان نیز برای پیشبرد اهداف خود از کارت ملی خریداران استفاده میکردند، اما پس از قطع این روش، بازار با کمبود گوشی رجیستر شده مواجه شد و در حال حاضر قیمت موبایل نیز افزایش پیدا کرده است.
کاهش 70 درصدی فروش موبایل نسبت به سال گذشته
پورصالح در ادامه افزود بازار موبایل به میزانی کم رونق است که حتی فروشندگان از ساعت 7 عصر به بعد مغازههای خود را میبندند و این میزان از رکود آن هم در بازار شب عید بیسابقه است. پورصلاح معتقد است میزان فروش موبایل نسبت به سال گذشته حدود 70 درصد کاهش پیدا کرده است؛ چراکه در سالهای قبل بازار آنقدر رونق داشت که در برخی از روزها حدود 70 دستگاه گوشی آیفون به فروش میرساندیم، اما در طول هفته گذشته فقط 2 گوشی آیفون فروختهایم. وی افزود مشتریان فعلی خواهان گوشی های ارزانقیمت سامسونگ یا هواوی هستند و برای خرید گوشی های پرچمدار توان ندارند.
انتظار ترخیص گوشی های توقیفی
به طور میانگین در بازار موبایل کشور به صورت ماهانه حدود 1 میلیون و 500 هزار دستگاه گوشی موبایل معامله میشود. رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه چندی پیش عنوان کرد در شب عید تقاضا برای خرید موبایل افزایش پیدا میکند و پس از گذراندن این پیک زمانی فروردین و اردیبهشت آرامی را در پیش خواهیم داشت. ابراهیم درستی ابراز امیدواری کرد که با عرضه گوشی های توقیفی شاهد آرامش بازار باشیم. وی در پایان افزود با معاون سازمان حمایت جلسهای را برگزار کردیم و از ایشان خواستیم در اسرع وقت مراحل قانونی ترخیص گوشی های توقیفی طی شود تا بتوانیم وضعیت بازار را در شب عید آرام کنیم.