اسنپدراگون 215 جدیدترین تراشه موبایل شرکت کوالکام است. در این مطلب قصد داریم بیشتر با مشخصات فنی اسنپدراگون ۲۱۵ آشنا شده و یک ارزیابی از میزان قدرت و توان پردازشی آن داشته باشیم.
کوالکام تراشه جدیدی برای گوشی های پایینرده معرفی کرد؛ اسنپدراگون 215 را باید تراشهای ارتقا یافته نسبت به اسنپدراگون 212 دانست که به پردازندای 64 بیتی مجهز شده و پردازشگر گرافیکی آن قدرت بیشتری نسبت به تراشه قبلی دارد. پشتیبانی از دوربین دوگانه ویژگی مهم دیگر این چیپست به شمار میرود. با وجود این تغییرات، فرآیند ساخت اسنپدراگون 215 بهبودی نداشته و همچنان 28 نانومتری است.
پردازنده تراشه اسنپدراگون 215
پردازنده چیپست از چهار هسته از نوع Cortex-A53 با سرعت 1.3 گیگاهرتز تشکیل میشود. این در حالی است که مدل قبلی از چهار هسته A7 بهره میبرد. به ادعای سازنده، این بهبود به تنهایی سبب افزایش 50 درصدی توان پردازنده اصلی خواهد شد. معماری 64 بیتی آن در مقایسه با معماری 32 بیتی مدل پیشین ارتقایی بسیار مهم به شمار میرود. این موضوع سبب خواهد شد اسنپدراگون 215 انطباقپذیری بهتری با سیستم عاملهای جدید اندروید داشته باشد.
اسنپدراگون 215 از پردازشگر گرافیکی Adreno 308 استفاده میکند. این همان پردازشگر گرافیکی به کار رفته در تراشه اسنپدراگون 425 بوده و سبب بهبود 28 درصدی توان اسنپدراگون 215 در مقایسه با اسنپدراگون 212 برای تحلیل دادههای گرافیکی میشود.
برای اولین مرتبه در سری 2xx چیپستهای کوالکام، پشتیبانی از دوربینهای دوگانه فراهم شده است. اسنپدراگون 215 قادر است یک ماژول دوربین تک سنسور 13 مگاپیکسلی یا یک ماژول دوربین دوگانه مجهز به دو سنسور 8 مگاپیکسلی را مدیریت کند. به این ترتیب، از این پس امکان استفاده از سنسور ثانویه از نوع عمق میدان و حتی تله فوتو در گوشی های پایینرده و اقتصادی نیز فراهم خواهد شد. توانایی فیلم برداری فول اچدی قابلیت مهم دیگری است که به لطف استفاده از تراشه موبایل جدید کوالکام به دوربین گوشی های پایینرده افزوده خواهد شد. برای مقایسه بد نیست بدانید اسنپدراگون 212 از یک ماژول دوربین تک سنسور 8 مگاپیکسلی پشتیبانی کرده و تنها قادر به پشتیبانی از فیلم برداری در رزولوشن اچدی است.
اسنپدراگون 215 همانند قبل فقط از نمایشگرهای اچدی پشتیبانی میکند، اما اکنون دست گوشیسازان برای بهره بردن از نسبتهای ابعاد تصویر متفاوت به منظور کشیده و دراز کردن گوشی ها باز شده است. در حال حاضر، صفحه نمایش گوشی های پایینرده برخلاف برخی میانردهها و تمامی پرچمداران جدید، دارای همان نسبت ابعاد تصویر قدیمی 16:9 است.
در بخش اتصالات نیز بهبودهایی صورت گرفته است. به عنوان نمونه باید به پشتیبانی از وای فای 5 (استاندارد 802.11ac) و بلوتوث نسخه 4.2 اشاره کرد. به لطف ارتقای ان اف سی، اکنون از اندروید پی نیز پشتیبانی میشود تا کاربران گوشی های پایینرده نیز بتوانند در پایانههای پذیرنده اندروید پی، با استفاده از گوشی هوشمند خود هزینههای خرید را پرداخت کنند.
پشتیبانی از VoLTE دوگانه ویژگی مهم دیگر اسنپدراگون 215 محسوب میشود. به عبارتی اکنون میتوان به صورت همزمان، با هر دو سیم کارت فعال روی گوشی از قابلیت برقراری تماس بر بستر نسل چهارم شبکه موبایل بهره برد.
چند مشخصه مهم هنوز تغییری نداشته است. به عنوان نمونه مودم تراشه X5 LTE بوده و سرعت دانلود و آپلود حداکثری آن به ترتیب 150 مگابیت بر ثانیه (18 مگابایت بر ثانیه) و 50 مگابیت بر ثانیه (6 مگابایت بر ثانیه) است. وضعیت پشتیبانی از حافظه اصلی نیز یکسان بوده و فقط از رمهای LPDDR3 پشتیبانی میشود. چیپهای حافظه ثانویه (برای ذخیرهسازی داده) باید مبتنی بر eMMC 4.5 باشند. برای استفاده از کارت حافظه جانبی، باید یک میکرو اس دی UHS-I خریداری کرد.
متاسفانه اسنپدراگون 215 از نظر سیستم شارژ سریع نسبت به مدل قبلی تقلیل یافته و از فناوری کوئیک شارژ 2.0 به نسخه 1.0 رسیده است. بر اساس آزمایش کوالکام روی چند نمونه اولیه قدرت گرفته از تراشه جدید و مجهز به باتری 3 هزار میلیآمپر ساعتی، حین پر بودن شارژ باتری، میتوان تا خالی شدن آن 10 ساعت ویدیو تماش کرد یا برای 20 ساعت به مکالمه صوتی یا پخش موزیک پرداخت.
با در نظر گرفتن تمام ویژگیها و قابلیتهای اسنپدراگون 215 در مقایسه با مدل 212، میتوان آن را نسخهای تقلیل یافته از اسنپدراگون 425 دانست.