سومین نوزاد مهندسی ژنتیکی شده جهان در چین به دنیا آمد

سومین نوزاد مهندسی ژنتیکی شده جهان در چین به دنیا آمد

به تازگی خبری مربوط به تولد سومین نوزاد مهندسی ژنتیکی شده جهان منتشر شده است و به نقل از یکی از خبرگزاری‌های دولتی چین، پژوهشگر مسئول به وجود آوردن این نوزاد و نوزادهای قبلی، به زندان محکوم شده است.

دوشنبه هفته پیش، یکی از خبرگزاری‌های دولتی کشور چین به نام ژینهوا (Xinhua)، اعلام کرد که هی جیانکوئی (He Jiankui)، محققی که به عنوان سازنده اولین نمونه‌های نوزاد مهندسی ژنتیکی شده تاریخ مشهور است، به سه سال زندان محکوم شده و جرم اصلی او انجام تحقیقات و پژوهش‌های علمی غیرقانونی بوده است.

در نوامبر سال 2018 هی اعلام کرد که دو نوزاد دوقلو که از طریق تکنیک کریسپر (CRISPR) به صورت ژنتیکی دستکاری شده‌اند، به دنیا آمده‌اند و از همان زمان دولت چین اقدامات این محقق را محکوم کرد. در زمان انتشار خبر، این محقق تایید کرده بود که در جریان آزمایش‌های او، در شکم یک زن دیگر جنینی قرار گرفته است که ژنتیک آن ویرایش شده است.

خبر تولد سومین نوزاد مهندسی ژنتیکی شده به صورت غیرمستقیم منتشر شد

یکی از متخصصان برجسته علم ژنتیک به نام ویلیام هرلبات (William Hurlbut) مدتی پیش شخصا با هی در این رابطه صحبت کرده بود و اینطور که از صحبت‌های محقق چینی به نظر می‌آمد،‌ سومین نوزاد مهندسی ژنتیکی شده در ماه ژوئن یا ژوئیه 2019 باید به دنیا آمده باشد.

سال 2019 بدون انتشار هیچ خبری از نوزاد سوم گذشت، اما نکته جالب اینجاست که خبرگزاری ژینهوا با اعلام خبر دستگیری هی و مشخص کردن جرم این پژوهشگر که «به دنیا آوردن سه انسان دستکاری ژنتیکی شده» است،‌ به صورت غیرمستقیم تولد سومین نوزاد را تایید کرد.

البته اطلاعات بیشتری در مورد جنسیت، سلامتی و وضعیت کلی نوزاد سوم منتشر نشده، اما اینطور که به نظر می‌رسد، در سال‌های آینده شاهد این خواهیم بود که علاوه بر دوقلوهای ویرایش شده اولیه،‌ یک موجود زنده دستکاری‌شده دیگر هم بر روی زمین راه برود.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

6 دیدگاه

  1. بازم این چینه توو کار بزرگترا فضولی کرد
    آخه نامیمون، اگه خیلی کارت درسته چرا یه قیافۀ درست حسابی واس خودت دست و پا نمیکنی؟

  2. الان داخل بیمارستان های ما از سوند ب جای تورنیکه استفاده میکنند پ اینا چی تولید میکنند

  3. علم که میگن پیشرفت کرده یعنی این

  4. این کار درسته پیشرفت تکنولوژی رو نشون میده ولی غیر انسانی هست

  5. این موضوع میتونه رمز موفقیت بشر در مواجه با ماندگاریش در جهان هستی باشه اهم از مبارزه با بیماری ها توانایی زندگی در کراتی که جوشون کاملاً با زمین فرق داره از همه مهم تر طولانی شدن عمر که واقعاً مهمه و خیلی چیزایه دیگه البته نمیدونم تعریفمون از انسان دقیقا چیه یعنی انسان حتماً باید به این شکلی میشناسیم باشه تا بهش بگیم انسان مثلاً اگر طرف آبشش داشته باشه دیگه نباید بهش بگیم انسان یا هنوزم انسان هستش.