بدنامترین گوشی های اخیر که با اسمی طولانی و نامفهوم عرضه شدهاند را اکنون میشناسیم. برخی مواقع، تفکر پشت دلیل نامگذاری یک گوشی به شکلی عجیب را نمیتوان درک کرد!
تصور کنید در حال گشت و گذار در بازار به منظور خرید لوازم جانبی، مثلا قاب محافظ، برای یک گوشی دارای اسم عجیب و طولانی هستید. در هر مغازه باید این نام را تکرار کنید. در نهایت نفس کم آورده و ترجیح میدهید بعد از نوشتن نام گوشی روی کاغذ، آن را به فروشنده نشان بدهید و از عبارت «این گوشی» استفاده کنید! ممکن است در زمان تکرار اسم طولانی یک گوشی به صورت پیاپی لکنت زبان گرفته و عصبانی شوید! بدنامترین گوشی های اخیر از نظر نحوه نامگذاری شما را در چنین وضعیتی قرار میدهند!
نام یک گوشی باید اطلاعاتی خلاصه همچون نسل و سری آن را در اختیارمان قرار بدهد. به عبارتی سازنده باید روال مشخصی را برای نامگذاری دنبال کرده و از قرار دادن پسوندهای عجیب اجتناب کند.
بدنامترین گوشی های اخیر در سال 2019 و 2020
البته باید به گوشیسازان در برخی موارد حق داد. تعداد گوشیهای عرضه شده در هر سال افزایش پیدا کرده و آنها اکنون با کمبود اسم رو به رو شدهاند. در این مطلب با بدنامترین گوشی های اخیر آشنا خواهیم شد.
ال جی جی 8 ایکس تینکیو دوآل اسکرین (LG G8X ThinQ Dual Screen)
طی چند سال اخیر، فلسفه استفاده از پسوند تینکیو در اسم گوشیهای پرچمدار ال جی برای ما مشخص نشده است! ال جی نه تنها این عبارت زائد را حذف نکرد، بلکه وضعیت در مدل جدید رو به وخامت رفت! به اسم جدیدترین گوشی هوشمند این شرکت دو کلمه دیگر اضافه شد تا تلفظ آن از همین سختتر شود! ما حتی به اسم G8XDS نیز راضی بودیم! خوشبختانه اسم گوشی ال جی جی 8 ایکس تینکیو دوآل اسکرین در بالای نمایشگر نوشته نشده است!
سونی اکسپریا وان مارک تو (Sony Xperia 1 II)
سونی به عنوان شروعی جدید در بازار موبایل برای باز پس گرفتن قدرت از درست رفته خود، روال جدیدی را برای نامگذاری محصولاتش انتخاب کرد. اسم سونی اکسپریا وان (Sony Xperia 1) بسیار منطقی به نظر رسیده و خیلی تمیز است! در حالی که انتظار داشتیم گوشیهای اندرویدی جدید این شرکت اکسپریا 2 و سپس 3 نام گرفته و این اعداد مدل به مدل بالاتر برود، شرکت ژاپنی، دو گوشی اکسپریا 10 و اکسپریا 5 را معرفی کرد!
یکی از بدنامترین گوشی های اخیر با نامی گیجکننده اکسپریا 1 II است! پیشتر نیز شرکتهایی به استفاده از اعداد یونانی در گجتهای خود رو آورده و از این نظر مشکلی وجود ندارد. به عنوان نمونه اپل گوشی سال 2017 خود را به جای آیفون 10، آیفون ایکس (X در سیستم شمارهگذاری یونانی برابر 10 است) قرار داد. اما استفاده از عددی عادی با یک عدد یونانی واقعا عجیب و غیر منطقی به نظر میرسد!
وقتی شرکت میتوانست گوشیها را خیلی شیک، یکی پس از دیگری با اعداد 2، 3 و بالاتر به همراه کلمه اکسپریا نامگذاری کند، چرا روال عجیب کنونی را دنبال کرد؟
موتورولا موتو جی 8 پاور پلاس پلی (Motorola Moto G8 Power Plus Play)
سناریوی اول مطلب را برای گوشی موتورولا موتو جی 8 پاور پلاس پلی در ذهن تجسم کنید. در هر مرتبه رسیدن به یک فروشگاه باید این نام را تکرار کنید! به نظر میرسد فروشنده را دست انداخته یا در حال گفتن اسم چند گوشی به صورت پیاپی هستید!
واقعیت این است که موتورولا برای نامگذاری گوشیهای سری Moto G با محدودیت مواجه شده و باید یک سری دیگر معرفی کند. از طرفی استراتژی و کاربرد گوشیهای با پسوند پلی و پاور متفاوت بوده و استفاده از هر دو با یکدیگر در یک گوشی کاربر را سر در گم میکند!
سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا 5 جی (Samsung Galaxy S20 Ultra 5G)
اسم پرچمدار 6.9 اینچی و دارای دوربین 108 مگاپیکسلی سامسونگ نیز چنگی به دل نمیزند! البته این مشکل به اندازه بدنامترین گوشی های اخیر معرفی شده در بالا وخیم نیست، اما همچنان، انتظار اسم بهتری داشتیم.
Galaxy برند بخش موبایل سامسونگ محسوب شده و استفاده از آن در همه گوشیهای هوشمند این شرکت، از پایینرده گرفته تا پرچمدار، به یک هنجار تبدیل شده است، پس نمیتوان آن را کاری کرد. پسوند S نیز از ده سال پیش نشانگر محصولات اندرویدی رده بالای این شرکت بوده و همچنان غیر قابل حذف است.
همچنین بخوانید:
عدد 20 شماره گوشی را نشان میدهد. در کدام گوشی هوشمند از عدد برای نامگذاری استفاده نمیشود؟ پس ایرادی همچنان وارد نیست! Ultra برای نشان دادن رده این مدل و قرارگیری آن بالاتر از مدلهای Plus سالهای اخیر استفاده شده و همچنان قابل قبول است. اما با هیچ منطقی، پسوند 5G قبال هضم و درک نیست!
در سال 2020، یک گوشی پرچمدار، از نسل پنجم شبکه موبایل پشتیبانی میکند، پس چه دلیلی برای ذکر آن در اسم گوشی وجود دارد؟ این پسوند شاید برای گوشیهای گلکسی اس 20 و گلکسی اس 20 پلاس معنی پیدا کند، اما برای سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا بی معنی است. برای دو گوشی پایینتر از مدل Ultra در خانواده Galaxy S20 نسخهای با مودم 5G توسعه یافته و نسخههای عادی فقط از 4G پشتیبانی میکنند. پس استفاده از یک پسوند برای متمایز کردن آنها ضرورت پیدا میکند. اما برای مدل Ultra فقط یک نسخه مجهز به مودم موبایل 5G عرضه میشود.
اپل آیفون 11 پرو مکس (Apple iPhone 11 Pro Max)
اپل نیز روال عجیبی را دنبال کرد. برای مشخص شدن سه گوشی آیفون سال 2011، استفاده از پسوند Pro در آیفون 11 پرو برای مشخص شدن قرارگیری آن بالاتر از آیفون 11 منطقی است. بهترین گوشی آی او اسی سال گذشته باید آیفون 11 مکس نام میگرفت، اما استفاده از نام آیفون 11 پرو مکس منطقی به نظر نمیرسد.
شاید شرکت تصور کرده کاربران قادر به تشخیص دادن مدل بهتر از بین Pro و Max نباشد، به همین دلیل نام بهترین گوشی سال 2019 خود را اینقدر طولانی کرده است. استراتژی بهتر، استفاده از Plus برای دومین گوشی و استفاده از Pro یا Max برای سومین گوشی بود. آیفون 11، آیفون پلاس و آیفون 11 پرو بسیار منطقیتر است!