پاندمی بیماری کرونا یا همان کووید 19 تاکنون بیش از 6 هزار نفر را کشته و حداقل 170 هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است. با این حال نکته جالب اینجاست که شیوع کرونا سالها پیش توسط بیل گیتس پیشبینی شده بود!
پاندمی بیماری کرونا که با نام کووید 19 هم شناخته میشود، در طول چند ماه اخیر تقریبا تمامی کشورها را آلوده کرده و به بحرانی جهانی تبدیل شده است. گفته شده که بیش از 170 هزار نفر در جهان آلوده به کرونا هستند و تاکنون حداقل 6500 نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری مرگبار دستگاه تنفسی از دست دادهاند. در همین رابطه، جالب است بدانیم که حدودا 5 سال پیش میلیاردر و خیر بزرگ، بیل گیتس (Bill Gates)، شیوع بیماری کرونا را پیشبینی کرده بود، اما در آن زمان کسی به حرفهای این نابغه بزرگ گوش نداد.
پیشبینی پاندمی بیماری کرونا
بیل گیتس که یکی از بنیانگذاران کمپانی عظیم مایکروسافت است و دومین مرد ثروتمند دنیا به شمار میرود، پنج سال پیش در مورد آمادگی نداشتن کشورها و ملتها در مقابل اپیدمی میکروبهای مرگبار هشدار داد. این سرمایهدار بزرگ که به خاطر فعالیتهای انسان دوستانهاش مورد احترام بسیاری از مردم جهان است، اخیرا از جایگاه فعال خود در مایکروسافت کنارهگیری کرد تا وقت بیشتری را صرف فعالیتهای بشردوستانه و بنیاد خیره بیل و ملیندا گیتس کند.
در سال 2015، گیتس در یکی از گردهماییهای سخنرانی تد (TED talk)، هشدار داد که خطر شیوع ویروسهای مرگبار از خطر وقوع جنگ هستهای هم بیشتر است. در این سخنرانی که ویدیو آن تا به امروز توسط 5 میلیون نفر تماشا شده، خطر بیماریهای واگیرداری که توانایی گرفتن جان میلیونها نفر در مدت زمانی کوتاه را دارند، مورد توجه قرار گرفته و جالب است بدانیم که بیل گیتس اولین کسی نیست که مدتها پیش وقوع چنین اتفاقی را پیشبینی کرد.
در طول سالها، دانشمندان، پزشکان، اپیدمی شناسان و بسیاری از محققان برجسته سراسر دنیا در مورد خطرات مشابه پاندمی بیماری کرونا هشدار دادهاند و قبل از سخنرانی گیتس در سال 2015، بحث پتانسیل دنیای موجودات میکروسکوپی برای تهدید جان بشریت به دفعات مطرح شده بود؛ با این حال میتوان گفت که بیل گیتس رساترین و بلندترین صدایی بود که در این رابطه هشدارهایی جدی را مطرح کرد که تقریبا هیچکس به آنها گوش نداد.
گیتس از طریق بنیاد خیره خود به تشکیل ائتلاف نوآوری آمادگی برای مقابله با اپیدمیها (CEPI) که از چند سال پیش در حوزه بیماریهای واگیردار فعالیت دارد، کمک کرده و پیش از این در ویدیوها و مصاحبههای دیگری هم هشدارهای این میلیارد انسان دوست در مورد اپیدمیها مورد توجه بوده است.
با این حال تاسف خوردن از اینکه چرا سالها پیش اقدامات پیشگیرانه گسترده برای جلوگیری از پاندمی بیماری کرونا صورت نگرفته بود، دردی را دوا نمیکند و تنها میتوان امیدوار بود که وقوع چنین بحرانی باعث شود که در سراسر دنیا تصمیمگیرندگان توجه بیشتری به بحث بیماریهای مرگبار واگیردار داشته باشند و چندین سال بعد، مجددا چنین اتفاقی باعث مرگ هزاران و یا حتی میلیونها نفر نشود.