اخیرا محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا پژوهشهای جالبی را در مورد سیاره های قابل سکونت همسایه زمین در کهکشان راه شیری انجام دادهاند که نشان دهنده تعداد فوقالعاده زیاد چنین اجرام آسمانی است.
تعداد سیاره های قابل سکونت و شبیه به زمینی که در کهکشان راه شیری قرار گرفتهاند میتواند 6 میلیارد عدد باشد؛ این ادعای دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) بوده که در تازهترین تحقیقات خود، اطلاعات جالبتوجهی را در مورد اجرام آسمانی شبیه به زمین در همسایگی ما به دست آوردهاند. در بررسی این موضوع با ما همراه باشید.
این محققان روش جدیدی را برای تخمین تعداد سیارههای فراخورشیدی شبیه به زمین به کار بردهاند که به تعداد ستارههای نوع جی (G-type) داخل کهکشان راه شیری مربوط میشود. این نوع ستارهها شبیه به خورشید منظومه ما هستند و از طرف دیگر، بحث منطقه سکونت پذیری اطراف ستارههای مورد نظر هم در نظر گرفته شده است. منطقه سکونت پذیری محدودهای در اطراف یک ستاره مانند فاصله بین زمین تا خورشید بوده که در این محدوده، شرایط دمایی برای مایع بودن آب و شکلگیری حیات فراهم است.
تحقیق در مورد سیاره های قابل سکونت
مقاله این دانشمندان در مورد سیاره های قابل سکونت کهکشان راه شیری به تازگی توسط ژورنال “The Astronomical Journal” منتشر شده است. بررسیها نشان میدهند که کهکشان میزبان منظومه ما چیزی در حدود 400 میلیارد ستاره دارد که تنها 7 درصد آنها از نوع جی هستند. تعداد زیادی از این نوع ستارهها در اطراف خود سیاراتی دارند، اما به دلیل محدودیتهای مربوط به منطقه قابل سکونت اطراف ستارهها، تنها بخش کوچکی از سیارات مورد نظر امکان میزبانی از حیات را دارند.
میشل کونیموتو (Michelle Kunimoto)، یکی از نویسندگان تحقیق منتشر شده میگوید که عدد مربوط به سیاره های قابل سکونت موجود در اطراف هر ستاره نوع جی در حدود 0.18 درصد است و اگر این عدد را در تعداد این ستارهها در کهکشان راه شیری لحاظ کنیم، به تخمین 6 میلیاردی سیارههایی میرسیم که شبیه به زمین هستند و در کهکشان میزبان سیاره ما قرار گرفتهاند.
کونیموتو در مورد مدل استفاده شده توسط او و همکارانش میگوید که با در نظر گرفتن دادههای جمعآوری شده توسط تلسکوپ فضایی کپلر در مورد سیارههای فراخورشیدی، محققان UBC نوعی شبیهسازی مربوط به ستارههای نوع جی را با سیارههای شبیه به زمینی که در دنیای واقعی توسط تلسکوپ رصد شده بودند، مقایسه کردند و از این طریق، صحت شبیهسازی دانشمندان به معرض آزمایش گذاشته شد.
به این ترتیب الگوریتم کونیموتو برای کشف سیارهها با دادههای جمعآوری شده از فضای اطراف زمین تطابق داده شد. البته این تحقیقات در کنار پژوهشهای دیگری از دانشگاه ناتینگهام (University of Nottingham) بریتانیا انجام شد و بررسیهای تیم تحقیقاتی این دانشگاه نشان میدهد که ممکن است بیش از 30 تمدن پیشرفته فرازمینی در کهکشان راه شیری وجود داشته باشد!