گردشگری فضایی با بالون‌هایی که شما را به فضا می‌برند!

گردشگری فضایی با بالون‌هایی که شما را به فضا می‌برند!

به تازگی یک شرکت نوپا ایده جالبی را در مورد بحث گردشگری فضایی مطرح کرده است؛ در این طرح که به زودی عملی می‌شود، شما می‌توانید سوار بر بالون، به فضا رفته و برای مدت قابل‌توجهی در خارج از جو زمین باشید.

گردشگری فضایی ایده‌ای بوده که از سال‌ها پیش برای بردن افراد عادی و علاقه‌مندان به خارج از اتمسفر سیاره مطرح شد. با این وجود تا به حال ایده مورد نظر عملی نشده و هیچ شرکت خصوصی و یا سازمان دولتی در جهان نتوانسته که علاقه‌مندان را برای اهداف تجاری و کسب درآمد به فضا ببرد. در همین رابطه، ایده شگفت‌انگیزی برای انجام گردشگری در خارج از جو زمین به کمک بالون‌های بزرگ مطرح شده که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

شرکت استارتاپ اسپیس پرسپکتیو (Space Perspective) که در زمینه عملی کردن ایده تجاری‌سازی سفرهای فضایی فعالیت می‌کند، طرح بالن‌سواری در فضا را مطرح کرده است. گفته شده که این سفر شش ساعته علاقه‌مندان را به کمک یک بالن مخصوص به لبه اتمسفر زمین در ارتفاع 30 کیلومتری برده و مسافران را برای مدت دو ساعت در این ارتفاع نگه می‌دارد.

مدیران اسپیس پرسپکتیو در تبلیغ کپسول فضایی خود که با نام نپتون (Neptune) شناخته می‌شود، گفته‌اند که هر سفر به لبه فضا ظرفیت 8 مسافر را داشته و مدت زمانی هم که این افراد در ارتفاع مورد نظر قرار می‌گیرند، برای لذت بردن از مناظری فوق‌العاده شگفت‌انگیز کافی خواهد بود. گفته شده که تا به امروز تنها 20 نفر در چنین ارتفاعی قرار گرفته‌اند و در صورت عملی شدن طرح گردشگری فضایی این کمپانی نوپا، تعداد افراد مورد نظر بسیار بیشتر خواهد شد.

ویدیو معرفی طرح گردشگری فضایی با بالون

 

فضاپیمای نپتون شامل یک بالون عظیم به طول تقریبی 200 متر، پر از گاز هیدروژن بوده که در طول مدت دو ساعت، مسافران داخل کپسول را به همراه خلبان نپتون به ارتفاع تعیین شده می‌برد. البته گفته شده که این تجربه با یک هواپیما سواری معمولی بسیار متفاوت خواهد بود.

مدیران اسپیس پرسپکتیو گفته‌اند که کپسول نپتون شامل بخش کوچکی مخصوص خوراکی‌ها و همچنین یک دست‌شویی خواهد بود و فضای تعبیه شده در آن برای انجام مراسمی مانند عروسی‌های کوچک و یا جشن‌های خصوصی مناسب است. خود نپتون هم در کنار ظاهر گرد و پنجره سقفی، در تمامی سطوح اطراف شامل پنجره بوده تا نمایی 360 درجه را به مسافران نشان دهد. این پنجره‌ها همگی با موادی که بر روی کلاه فضانوردان برای محافظت در مقابل پرتوهای فرابنفش به کار گرفته می‌شود، پوشیده خواهند شد.

البته اسپیس پرسپکتیو اعلام کرده که در کنار گردشگری فضایی قصد دارد تا آزمایش‌های علمی مرتبط با شرایط فضایی را هم انجام داده و چنین خدماتی را هم ارائه دهد.

گردشگری فضایی با بالون‌هایی که شما را به فضا می‌برند!

پس از سفر دو ساعته در لبه اتمسفر، کپسول نپتون در طول دو ساعت مجددا به سطح زمین بازمی‌گردد و به آرامی در اقیانوس فرود می‌آید. سپس یک کشتی مخصوص از طرف اسپیس پرسپکتیو مسافران کپسول را به ساحل برده و خود نپتون را هم برای استفاده‌های آینده بازیابی می‌کند.

گردشگری فضایی با بالون‌هایی که شما را به فضا می‌برند!

امنیت کپسول و آینده پروازها

همان‌طور که انتظار می‌رود، مسائل ایمنی و تضمین امنیت مسافران این استارتاپ گردشگری فضایی مهم‌ترین نکته در عملی کردن ایده مورد نظر خواهد بود. در دوران زپلین‌ها و کشتی‌های هوایی که با بالون‌های عظیم در هوا حرکت می‌کردند، حادثه‌های گوناگون باعث شد تا گاز هیدروژن برای انجام چنین سفرهایی به عنوان ماده‌ای خطرناک در نظر گرفته شود. با این حال اسپیس پرسپکتیو می‌گوید که به کار گیری هیدروژن بسیار سالم‌تر و بی‌دردسرتر از گاز هلیوم خواهد بود.

گردشگری فضایی با بالون‌هایی که شما را به فضا می‌برند!

گفته شده که برای اطمینان از امنیت مسافران، نوعی سیستم چتر نجات به کپسول متصل خواهد بود که در صورت بروز هر مشکلی به هنگام به کار گیری بالون، سریعا کنترل را بر عهده می‌گیرد. به علاوه، این شرکت نوپا توجه ویژه‌ای به قابلیت اتصال مسافران به اینترنت داشته تا به هنگام پرواز عکس‌ها و ویدیوهای سفر به راحتی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی آپلود شوند.

گفته شده که هر بلیت این بالون گردشگری فضایی چیزی در حدود 125 هزار دلار قیمت خواهد داشت و همین حالا هم افراد ثروتمند زیادی تمایل خود به استفاده از این سرویس را نشان داده‌اند.

گردشگری فضایی با بالون‌هایی که شما را به فضا می‌برند!

بر اساس اطلاعات موجود، پروازهای آزمایشی اولیه فضاپیمای نپتون در سال 2021 شروع می‌شوند و در صورت درست پیش رفتن مراحل آزمایش، سه سال بعد از این تاریخ اولین پروازهای مسافران به لبه اتمسفر آغاز خواهند شد. این پروازها از محل پیشین پرتاب شاتل‌های فضایی ناسا در فلوریدای آمریکا انجام می‌شوند، اما در آینده این سکوهای پروازی در کشورهای مختلف جهان به راه خواهند افتاد.