مدتی پیش دانشمندان در زمین یخزده سیبری سری بریده از یک گرگ غول آسا را کشف کردند که قدمت آن به چند ده هزار سال پیش برمیگردد. در بررسی این خبر عجیب با ما همراه باشید.
با بالا رفتن دمای هوا و گرمایش زمین، پرمافراست یا همان خاکهای یخزده مناطقی مانند سیبری با سرعتی بیسابقه آب میشوند و چنین مسئلهای باعث پیدا کردن گنجینههایی باستانی، مانند سر یک گرگ غول آسا از آخرین عصر یخبندان زمین میشود.
دانشمندان این سر را در سال 2018 کشف کردند و گفته شده که قدمت آن به 40 هزار سال پیش برمیگردد. در آن زمان یک مرد بومی در حاشیه رود تیرختیاخ (Tirekhtyakh) سر موجود غول آسای مورد نظر را کشف کرده بود و بررسیها نشان میدهند که این بخش از بدن جاندار باستانی ما با طول 40 سانتیمتر، به هیچ نمونه مشابهی از گرگهای باستانی شباهت ندارد.
بررسی سر بریده گرگ غول آسا
آلبرت پروتوپوپوف (Albert Protopopov)، فسیل شناس میگوید که کشف سر این گرگ غول آسا در نوع خود منحصر به فرد بوده و باقی ماندن بافتها و پوست این جاندار باستانی به واسطه سرمای شدید سیبری به دانشمندان این امکان را میدهد تا یکی از قدیمیترین اجداد گرگهای امروزی را مورد بررسی قرار دهند. از این طریق میتوان وضعیت ظاهری گرگ مورد نظر را به کمک نرمافزارهای شبیهساز بازسازی کرد و همچنین نحوه تکامل این گونه جانداری نسبت به گرگهای حال حاضر را از نگاهی دقیق و با شواهدی فوقالعاده ارزشمند بررسی کرد.
در سالهای 2015 و 2017 نمونههای مشابهی از جانداران باستانی در این منطقه کشف شده بود و آخرین موارد گزارش شده به یافتن توله شیرهای سیبری مربوط میشود. بقایای این توله شیرها در وضعیت بسیار مناسبی قرار داشتند و علاوه بر پوست، مو، استخوانها و دندانها، بافت مغزی این موجودات هم سالم مانده بود.
پروتوپوپوف به همراه دانشمندانی از سوئد و ژاپن نمونه سر گرگ غول آسا را مورد بررسی قرار دادند و آنالیزهای اولیه نشان میدهند که نمونه متعلق به گرگی بالغ با 2 تا 4 سال سن است. در بررسیهای پروتوپوپوف و همکارانش تلاش اصلی بر روی آنالیز دی ان ای موجود و همچنین اکتشاف بافتهای داخل جمجمه بدون شکافتن و تخریب آن خواهد بود.
پروتوپوپوف میگوید که پیدا کردن پوست و بقایای گرگها در پرمافراست در حال ذوب سیبری مسئلهای عادی بوده، اما تا به حال سابقه نداشته که یک نمونه از جانداری عظیمالجثه با این سطح از کیفیت بافتها و استخوانهای تشکیل دهنده کشف شود.