زباله های فضایی

ژاپن با استفاده از ماهواره لیزری به دنبال نابودی زباله های فضایی است

ژاپن برای نابودی زباله های فضایی که در مدار سیاره زمین قرار دارند، به زودی یک ماهواره لیزری را به فضا ارسال خواهد کرد که در ادامه جزئیات آن را بررسی می‌کنیم.

برنامه جدید مهندسان شرکت ماهواره‌ای ژاپنی JSAT نابودی زباله های فضایی خواهد بود. این شرکت ژاپنی قصد دارد یک ماهواره مجهز به لیزر را به مدار زمین بفرستد تا زباله‌هایی که در مدار زمین در حال حرکت هستند را به کمک شلیک لیزر نابود سازد.

برنامه ژاپن برای نابودی زباله های فضایی

زباله های فضایی

بسیاری از دانشمندان از برخورد زباله های فضایی با سایر ماهواره‌های فعال و گران قیمت ابراز نگرانی کردند و در همین راستا شرکت ماهواره‌ای ژاپنی JSAT طی برنامه جدید خود در سال 2026 یک ماهواره لیزری را به مدار زمین ارسال خواهد کرد. این ماهواره قادر است به کمک شلیک لیزر کم توان با پالس‌های کوتاه این زباله‌ها را مورد هدف قرار دهد. در واقع مهندسان از همان روشی استفاده می‌کنند که متخصصان پوست با لیزر لکه‌های پوستی را از بین می‌برند.

مهندسان این شرکت ژاپنی به جای این که به تمام بخش‌های زباله های فضایی با لیزر شلیک کنند تا سوزانده شود، می‌خواهند طی یک برنامه‌ریزی مشخص به بخش کوچکی از هر زباله لیزر شلیک کنند تا این زباله‌ها به بیرون از مدار زمین تغییر مسیر دهند. از این رو هر زباله پس از خروج از مدار و برگشت به مدار زمین به صورت کامل توسط جو زمین نابود خواهد شد.

در همین راستا تادانوری فوکوشیما به عنوان سرپرست این پروژه فضایی عنوان کرد در حال حاضر زباله های فضایی مشکل بزرگی محسوب می‌شوند که من قصد دارم با تمام توان این پروژه را عملی کنم. گفتنی است این ماهواره لیزری دارای وزنی حدود 270 تا 317 کیلوگرم خواهد بود و در ارتفاع حدود 350 تا 600 مایل بالاتر از سطح زمین قرار می‌گیرد. این ماهواره هم‌اکنون در حال گذراندن مراحل طراحی خود قرار دارد.

در حال حاضر بیش از 170 میلیون زباله فضایی در مدار زمین قرار دارند که این ماهواره قادر خواهد بود به تمامی آنها دسترسی داشته باشد. گفتنی است تعداد زیادی از این زباله‌های موجود در مدار زمین فقط چند سانتی‌متر طول دارند که به عنوان اجزای کوچک جدا شده از ماهواره‌ها یا موشک‌ها محسوب می‌شوند. البته پیش‌بینی محققان نشان می‌دهد بیش از 34 هزار زباله بزرگ‌تر از 10 سانتی‌متر نیز وجود دارد که تعدادی از آنها به اندازه یک ماهواره کامل بوده و قادرند به سایر ماهواره‌های فعال آسیب بزنند.