آزمایش کارایی انواع ماسک تنفسی برای مقابله با کرونا را در این ویدیو ببینید

آزمایش کارایی انواع ماسک تنفسی برای مقابله با کرونا را در این ویدیو ببینید

در این مطلب تازه‌ترین تحقیقات دانشمندان در مورد آزمایش کارایی انواع ماسک بهداشتی و تنفسی را در برابر ذرات ویروسی بیماری کووید 19 بررسی خواهیم کرد.

در ادامه با ما همراه باشید تا جدیدترین پژوهش دانشمندان در رابطه با آزمایش کارایی انواع ماسک تنفسی را بررسی کنیم. اخیرا این دانشمندان با بررسی وضعیت انتشار ذرات تنفسی به هنگام پوشیدن ماسک، در فایلی ویدیویی به ما نشان داده‌اند که هر ماسک تا چه حد می‌تواند کارایی داشته باشد.

بسیاری از افراد از زمان شروع پاندمی کووید 19 در مورد پوشیدن ماسک تنفسی دو دل بوده‌اند؛ در حالی که از هفته‌های اول همه‌گیری بسیاری از متخصصان پوشیدن ماسک صورت توسط افراد عادی را کاری بی‌تاثیر می‌دانستند، هم‌اکنون می‌بینیم که از دانشمندان سازمان بهداشت جهانی گرفته تا سایر مقامات بهداشتی بین‌المللی، اکثر متخصصان تاکید دارند که تمامی افراد در مکان‌های عمومی و به هنگام ارتباط داشتن با دیگران باید ماسک بپوشند.

از طرف دیگر انواع مختلفی از ماسک‌های پارچه‌ای، پزشکی، صنعتی و روبنده‌های مختلف در دسترس ما قرار دارند و اگر شما هم ندانید که چه طرحی از ماسک بهترین میزان محافظت را به همراه دارد، ممکن است در انتخاب چنین ابزار محافظتی گیج شوید.

در همین رابطه، دانشمندان به قصد آزمایش کارایی انواع ماسک صورت به هنگام صحبت کردن، نفس کشیدن، سرفه کردن و عطسه زدن، از افراد در چنین شرایطی فیلم گرفته‌اند تا وضعیت‌های مختلف پوشیدن و نپوشیدن این وسایل محافظتی را از لحاظ گسترش ذرات تنفسی و ذرات آلوده به ویروس کرونا بررسی کنند.

ویدیو آزمایش کارایی انواع ماسک

 

مقاله مربوط به ویدیویی که دیدیم در ژورنال “Thorax” منتشر شده و همان‌طور که به وضوح می‌توان انتشار ذرات تنفسی در حالت‌های مختلف را در این کلیپ دید، می‌توان گفت که ماسک جراحی بهترین گزینه برای محافظت از خود و دیگران در مقابل ذرات بیماری کرونا خواهد بود.

در این کلیپ دیدیم که گوشه سمت چپ و بالای تصویر مربوط به حالت استفاده نکردن از ماسک بود، در قسمت سمت راست بالا فرد یک ماسک پارچه معمولی را پوشیده بود، در قسمت سمت چپ پایین ماسک پارچه‌ای دو لایه به کار رفته بود و در آخرین مربع تصویر هم که در تمام طول ویدیو بهترین عملکرد را نشان داد، داوطلب از ماسک جراحی برای انجام آزمایش و بررسی استفاده کرده بود.

دیدیم که به هنگام حرف زدن، سرفه کردن و عطسه زدن، بهترین عملکرد پس از ماسک جراحی به ترتیب به پارچه دو لایه و پارچه تک لایه مربوط می‌شد و وقتی هم که شخص هیچ وسیله‌ای برای پوشاندن دهان و بینی خود نداشته باشد، ذرات تنفسی او به شکل نگران کننده‌ای در فضا منتشر شده و در صورت آلوده بودن شخص، می‌توانند برای افراد سالم حاضر در محیط بسیار خطرناک باشند.

جزئیات تحقیق انجام شده

از چندین ماه پیش دانشمندان به عموم جهان اعلام کردند که افراد بدون علامت می‌توانند ناقل بیماری باشند و این مسئله که شخصی هیچ نشانه‌ای از بیماری کرونا ندارد به این معنا نیست که او ناقل ویروس نیست یا نمی‌تواند دیگران را به بیماری کووید 19 آلوده کند.

به این ترتیب می‌توان گفت که تشخیص آلوده بودن دیگران هم از روی ظاهر امکان‌پذیر نبوده و ممکن است شخص به ظاهر سالمی که به صورت مداوم با او سر و کار دارید، ناقل ویروس کرونا باشد. چنین مسئله‌ای دانشمندان و عموم مردم را متوجه اهمیت استفاده از تجهیزات محافظتی کرده و به همین دلیل بوده که دانشمندان با آزمایش کارایی انواع ماسک تنفسی تلاش کردند تا این موضوع را به شکلی ساده، در قالب یک ویدیو، به همه نشان دهند.

آزمایش کارایی انواع ماسک تنفسی برای مقابله با کرونا را در این ویدیو ببینید

برای این منظور، علاوه بر ماسک‌های پارچه‌ای معمولی و ماسک جراحی سه لایه، از دوربین مخصوص ضبط ویدیو به صورت اسلوموشن استفاده شد و برای مشخص کردن ذرات تنفسی گوناگون از جمله ذرات فوق‌العاده ریز آئروسل، دانشمندان از سیستم نورپردازی ال ای دی خاصی استفاده کردند.

همان‌طور که ویدیو منتشر شده از آزمایش کارایی انواع ماسک صورت نشان داد، برخلاف آنچه انتظار داریم حتی حرف زدن عادی هم می‌توان ذرات تنفسی زیادی را وارد هوا کند و نمی‌توان گفت که تنها عطسه یا سرفه ذرات ویروسی افراد مبتلا را در محیط منتشر می‌کنند.

نتیجه‌گیری از آزمایش کارایی انواع ماسک تنفسی

در حالی که روز به روز قوانین و مقررات سخت‌گیرانه‌تری در مورد لزوم پوشیدن ماسک صورت در مناطق مختلف جهان اجرا می‌شوند، انتظار می‌رود که دسترسی به ماسک‌های تنفسی پیشرفته سخت‌تر شود. از طرف دیگر اگر قرار باشد که تمامی ما از ماسک‌های جراحی و یا ماسک‌های پیشرفته و کارآمد ان 95 – N95 استفاده کنیم، این احتمال وجود دارد که وسایل محافظتی مورد نظر به میزان کافی در اختیار کادر درمانی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی قرار نگیرند.

به این ترتیب توصیه شده که عموم مردم برای در امان ماندن از کرونا و جلوگیری از انتشار ذرات تنفسی و آلوده در محیط، از ماسک‌های پارچه‌ای و دست‌ساز استفاده کنند. با این حال ویدیو بالا به خوبی به ما نشان داد که نکاتی مانند نوع ماسک و لایه‌های به کار رفته و طراحی ماسک می‌توانند تاثیر مهمی در کارایی این وسایل داشته باشد.

البته دانشمندان مسئول تهیه ویدیو آزمایش کارایی انواع ماسک تنفسی می‌گویند که تیم آن‌ها بیشتر از دو لایه پوشش را مورد بررسی قرار نداده است، اما می‌توان گفت که هرچه تعداد لایه‌های وسایل محافظتی مورد نظر بیشتر باشد، کارایی آن‌ها هم بیشتر خواهد بود. از طرفی تحقیقات نشان داده که استفاده از 12 لایه پارچه می‌توان محافظتی برابر ماسک‌های جراحی را فراهم کند و در محیط‌های آلوده، شانس ابتلا را تا 67 درصد کاهش دهد.

افزایش کارایی ماسک‌های خانگی

البته می‌دانیم که کنار هم گذاشتن 12 لایه پارچه کار چندان راحتی نیست و به همین دلیل دانشمندان نکات زیر را برای بهبود کارایی ماسک‌های پارچه‌ای گوشزد کرده‌اند:

  • کنار هم گذاشتن حداقل سه لایه کارایی ماسک را بسیار بهتر می‌کند
  • از پارچه مقاوم در برابر آب در لایه بیرونی ماسک استفاده کنید
  • از پارچه‌ای استفاده کنید که در هم تنیدگی و تعداد نخ‌های آن بیشتر باشد
  • ترکیب مواد مختلف در لایه‌ها می‌تواند بسیار مناسب باشد؛ استفاده از ترکیب نخ-ابریشم، نخ-توری و همچنین نخ-فلانل بهترین گزینه‌ها هستند
  • ماسک شما باید به خوبی روی صورت بنشیند و کناره‌های آن هم باید کاملا به پوست بچسبند
  • ماسک خود را به صورت روزانه و بعد از استفاده بشویید

شواهد گوناگون

از آنجایی که هنوز چندین ماه از شروع پاندمی کووید 19 می‌گذرد، دانشمندان هنوز نمی‌دانند که از میان دو دلیل اصلی برای استفاده از ماسک‌های تنفسی کدام یک مهم‌تر است؛ دلیل اول جلوگیری از انتشار ذرات آلوده به ویروس توسط افراد مبتلا بوده و اگر این افراد ماسک بپوشند، ذرات کمتری توسط آن‌ها در محیط قرار می‌گیرد. از طرف دیگر دلیل دوم محافظت از افراد سالم بوده و گفته شده که اگر این افراد به وسیله ماسک از ورود ذرات آئروسل آلوده به سیستم تنفسی خود جلوگیری کنند، می‌توان با سرعتی بسیار بیشتر پاندمی کرونا را تحت کنترل قرار داد.

اکثر دانشمندان جهان می‌گویند که هر دوی این دلایل برای پوشیدن ماسک مهم بوده و تحقیقات اخیر در مورد آزمایش کارایی انواع ماسک هم می‌تواند برای هر دو دلیل ذکر شده صادق باشد.

به عنوان مثال در ایالت میزوری آمریکا دو آرایشگر که به بیماری کووید 19 مبتلا بودند، بدون توقف کار خود، با پوشیدن ترکیبی از ماسک پارچه‌ای و ماسک جراحی به سرویس‌دهی به مشتریان ادامه دادند و بررسی‌ها نشان داد که هیچ کدام از 139 مشتری این دو آرایشگر که آن‌ها هم ماسک زده بودن، به کرونا مبتلا نشدند. این در حالی بوده که خانواده یکی از آرایشگرها که در منزل خود ماسک نمی‌پوشید، همگی به کووید 19 مبتلا شدند؛ هیچ کدام از اعضا این خانواده هم از ماسک استفاده نمی‌کردند.

با اینکه چنین مثالی برای رسیدن به نتیجه‌گیری قطعی کافی نیست، می‌توان اطمینان داشت که پوشیدن ماسک می‌تواند از تمامی افراد محافظت کند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*