ساخت اولین ناو هواپیمابر کره جنوبی بر اساس اسناد منتشر شده توسط این کشور به زودی آغاز خواهد شد. این شناور میزبان جنگندههای F-35 خواهد بود.
کره جنوبی که 99.7 درصد از صادرات و وارداتش از طریق دریا انجام میگیرد، کشوری است که به امنیت دریایی وابسته است و به همین دلیل دارای یکی از پیشرفتهترین نیروهای دریایی دنیا است. با این حال به دلیل وجود تهدید کره شمالی، تمرکز کره جنوبی بیشتر بر روی توان زمینی خود بوده است. اما اکنون با افزایش کمیتی و کیفیتی نیروی دریایی چین و همچنین اتخاذ سیاستهای تهاجمی تر ژاپن (مانند تبدیل ناوهای بالگردبر ایزومو به ناوهای هواپیمابر) به عنوان رقیب سنتی کره جنوبی، اکنون این کشور نیز به دنبال تقویت بیشتر توان دریایی خود رفته است.
در همین راستا، کره جنوبی پروژه به دنبال ساخت شناور رزمی جدیدی است که پروژه آن، LPX-II نام دارد. پیش از این تصور میشد که این ناو، نسل بعدی ناوهای تهاجمی آبی-خاکی کلاس دوکدو باشد. اما اسناد مرتبط با برنامه ریزی دفاعی کره جنوبی که به تازگی منتشر شدهاند نشان میدهند که این ناو در حقیقت یک ناو هواپیمابر خواهد بود. این شناور دارای باند پرواز، عرشه جدا برای نظارت بر ماموریتهای هوایی و دو آسانسور برای انتقال هواگردها از آشیانه به عرشه پروازی خواهد بود. وزن این ناو 30000 تن است و در حالت بارگیری کامل، این مقدار 20 تا 25 درصد افزایش مییابد.
از نظر اندازه، ناو هواپیمابر کره جنوبی دوبرابر ناوهای آبی خاکی کلاس دوکدو خواهد بود و تقریبا هم اندازه ناوهای تهاجمی آبی-خاکی کلاس آمریکا نیروی دریایی آمریکا است. بنابراین این ناو، بزرگترین شناوری خواهد بود که کره جنوبی تا کنون ساخته است.
در تصاویری که از ماکت این شناور منتشر شده، جنگندههای F-35 مدل B بر روی عرشه دیده میشوند. این ورژن از جنگنده F-35 توانایی نشست و برخواست از باندهای کوتاه را دارد و برای پرواز به کاتاپولت نیاز ندارد. کره جنوبی 20 فروند از این مدل را سفارش داده است و احتمالا ناو هواپیمابر این کشور میزبان 15 فروند از این تعداد باشد.
بالگرد MH-60R Seahawk نیز هواگرد دیگری است که از عرشه ناو هواپیمابر کره جنوبی به پرواز در خواهد آمد. کره 12 فروند بالگرد از این بالگرد را خریداری کرده است که توانایی مقابله با قایقها تندرو و زیردریاییها و همچنین انجام عملیاتهای امداد و نجات و لجستیکی را دارد.
کره جنوبی با استقرار ناو هواپیمابر خود در دریای ژاپن و یا دریای زرد میتواند از سمت غرب و یا شرق، حملات هوایی بر علیه کره شمالی انجام دهد. بر خلاف فرودگاهها که ممکن است عملکردشان به دلیل حملات موشکی، تهاجم هوابرد و یا عملیاتهای خرابکارانه تحت تاثیر قرار گیرد، ناو هواپیمابر کره جنوبی به دور از دسترس دشمن میتواند بدون وقفه به عملیات بپردازد. ناوگان زیردریایی کره شمالی تنها خطری است که ممکن است این ناو را تهدید کند که البته این زیردریاییهای قدیمی به احتمال زیاد توسط شناورهای اسکورت ناو هواپیمابر کشف خواهند شد.
با وجود مزایای ذکر شده، این ناو محدودیتهایی نیز خواهد داشت. قانون نانوشتهای وجود دارد که بر اساس آن، برخورداری از مزایای کامل ناوهای هواپیمابر نیازمند حداقل دو فروند از این ناوها است. این شناورها نمیتوانند تا ابد در دریا بمانند و نیازمند تعمیرات، سوختگیری و .. هستند. بنابراین در شرایطی که یک ناو در حال خدمت است، ناو دیگر باید در حال آماده سازی برای جایگزینی با آن باشد. این گونه در همه حال یک ناو هواپیمابر فعال در ناوگان موجود است. باید دید که آیا کره جنوبی برنامهای برای ساخت ناو هواپیمابر دیگری خواهد داشت یا خیر.