تحریم گوشی های قدیمی هواوی

گوشی های قدیمی هواوی هم در خطر از دست دادن خدمات گوگل قرار دارند

ظاهراً گوشی های قدیمی هواوی هم در خطر از دست دادن خدمات گوگل قرار گرفته‌اند. گسترده شدن ابعاد تحریم هواوی روز افزون شده است.

ماه مه گذشته وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا هواوی را به عنوان یک «تهدید برای امنیت ملی» خطاب کرد و در فهرست تحریم‌های خود قرار داد. به اعتقاد آمریکایی‌ها، روابط هواوی با دولت کمونیست چین می‌تواند برای امنیت آن‌ها خطرساز باشد و در نتیجه آن‌ها از دسترسی به زنجیره تأمین کنندگان فناوری‌های آمریکایی منع شدند. و در حالی که این شرکت توانست راهی برای کنار زدن این تحریم‌ها پیدا کند، ناچار بود جایگزینی برای شرکت آمریکایی گوگل پیدا کند.

از دست رفتن لایسنس استفاده از خدمات موبایل گوگل بدان معناست که هواوی دیگر نمی‌تواند از اپلیکیشن‌های گوگل در گوشی‌های اندرویدی خود استفاده کند. هرچند پیش از این نیز دسترسی به اپلیکیشن‌های گوگل همچون پلی استور، مپس و یوتیوب برای کاربران چینی امکان‌پذیر نبود، اما قرار گرفتن نام هواوی در لیست تحریم‌های گوگل بدان معناست که هیچ یک از گوشی‌های جدید این شرکت که تاریخ تولید آن‌ها به بعد از 16 مه سال 2019 برمی‌گردد در سراسر جهان اجازه‌ی استفاده از خدمات گوگل را ندارند. هواوی خیلی سریع با تلاش و پشتکار، خدمات موبایل هواوی را راه اندازی کرد که اکنون توسط بیش از 700 میلیون کاربر در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

گوشی های قدیمی هواوی هم از خدمات گوگل محروم می‌شوند؟

اگرچه گوشی‌هایی که پیش از تاریخ آغاز تحریم‌ها توسط هواوی تولید شده‌اند کماکان می‌توانند از اپلیکیشن‌های گوگل استفاده کنند و بروزرسانی‌های اندروید را هم دریافت کنند. اما ظاهراً مجوز موقتی که دولت آمریکا برای شرکت هواوی صادر کرده بود روز گذشته منقضی شده است و این یعنی گوشی های قدیمی هواوی هم به فهرست محصولات تحریم شده‌ی ایالات متحده اضافه خواهند شد. این یعنی احتمالاً گوشی هواوی در دست شما هم نمی‌تواند از خدمات گوگل بهره‌مند شود!

این احتمال وجود دارد که مجوز عمومی موقتی فقط برای مدت کوتاهی تمدید شود تا فرصتی برای شرکت‌هایی باشد که از تجهیزات این شرکت در شبکه‌ی خود استفاده می‌کنند. هواوی در حالی که برترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند در جهان جهان است، یکی از منابع بزرگ تأمین تجهیزات شبکه  نیز محسوب می‌شود. دولت می‌خواهد به شرکت‌های مخابراتی محلی خود کمک کند تا تجهیزات هواوی را کنار گذاشته و آن‌ها را با تجهیزات برندهای دیگری جایگزین کنند.

تحریم گوشی های قدیمی هواوی

البته هنوز مشخص نیست که آیا ایالات متحده این مجوز موقت را تمدید خواهد کرد یا خیر، ولی شواهد نشان می‌دهد شرکت‌های مخابراتی آمریکایی هنوز هم از تجهیزات هواوی استفاده می‌کنند. FCC تخمین زده است که جایگزین کردن تجهیزات شبکه موبایل 3G و 4G این شرکت‌ها، هزینه‌ای بالغ بر 1.89 میلیارد دلار را به همراه خواهد داشت و تکمیل آن حداقل 2 سال طول می‌کشد. هواوی چه از نظر فنی و چه قیمتی، رقیب بسیار سرسختی برای رقبای تأمین کننده تجهیزات مخابراتی از جمله نوکیا، اریکسون و زد‌تی‌ای است.

اما هواوی اخیراً با یک دردسر تازه‌ای از سوی دولت ترامپ مواجه شده است. از اواسط ماه آینده میلادی، این شرکت فناوری چینی دیگر اجازه نخواهد داشت چیپست‌های موبایلی را از شرکت‌هایی که شامل تجهیزات آمریکایی هستند خریداری کند. در نتیجه، TSMC به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه مستقل جهان، بدون اجازه ایالات متحده دیگر مجاز به ارسال تراشه‌های 5 نانومتری مدرن Kirin به هواوی نخواهد بود. هواوی اظهار داشته که خانواده گوشی‌های سری میت 40،‌ آخرین اسمارت فون‌هایی خواهند بود که از چیپست‌های Kirin قدرت می‌گیرند. یک راه حل احتمالی برای آن‌ها، می‌تواند استفاده از چیپست‌های سری اسنپدراگون باشد.

البته این امر هم به اجازه‌ی دولت ایالات متحده بستگی خواهد داشت، زیرا تولیدکننده‌ی تراشه‌های کوالکام نیز شرکت TSMC است. از آنجایی که کوالکام یک شرکت آمریکایی بوده و مقر آن در سن دیگو است، حصول توافق بین هواوی و کوالکام علاوه بر اینکه سودآوری بسیار گسترده‌ای را برای آن‌ها به همراه خواهد داشت، مالیات هنگفتی نیز به دولت آمریکا تزریق می‌شود. آیا ترامپ از اینکه یک شرکت آمریکایی تولیدکننده چیپست محصولات بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی‌های هوشمند در جهان باشد خرسند نخواهد شد؟