ناسا به تازگی اعلام کرده که یک سیارک غول آسا به اسم “2011 ES4” امروز از نزدیکی زمین عبور میکند؛ ابعاد جرم آسمانی مورد نظر در حد یک ساختمان چند طبقه است.
سیارک غول آسا و شگفتانگیزی به نام “2011 ES4” اخیرا توسط تجهیزات پیشرفته ناسا ردیابی شده و اینطور که به نظر میرسد، جرم آسمانی مورد نظر امروز، یکم سپتامبر، از کنار سیاره ما میگذرد.
دانشمندان آژانس فضایی ایالات متحده اعلام کردهاند که جرم آسمانی مورد نظر بین 22 تا 49 متر طول داشته و با ابعادی در حد یک ساختمان چند طبقه، از فاصله 120 هزار کیلومتری سیاره عبور میکند. گفته شده که سرعت حرکت این سیارک فوقالعاده بالا بوده و تجهیزات اندازهگیری ناسا نشان میدهند که سنگ مورد نظر در هر ثانیه مسافت 8.16 کیلومتر را طی میکند.
همانطور که از اسم این سیارک غول آسا پیداست، ناسا در سال 2011 متوجه وجود جرم مورد نظر شد و دانشمندان اعلام کردهاند که 2011 ES4 جزو گروهی از سیارکها با نام آپولو است؛ این سیارکها در مداری گردش میکنند که مدار سیاره زمین به دور خورشید را قطع میکند. از طرف دیگر در حالی که فاصله 120 هزار کیلومتری عبور 2011 ES4 از نزدیکی زمین مسافت فوقالعاده زیادی به نظر میرسد، جالب است بدانیم که این فاصله از مسافت بین زمین و ماه کمتر است.
محققان چنین فاصلهای را در مقیاس سنگهای آسمانی به عنوان یک عبور نزدیک دستهبندی میکنند، اما به صورت کلی نگرانی از بابت برخورد جرم مورد نظر با زمین وجود ندارد؛ در واقع گفته شده که در بدترین حالت 2011 ES4 از فاصله 45 هزار کیلومتری سیاره میگذرد.
رصد سیارک غول آسا 2011 ES4
پیش از این هم سیارک غول آسا مورد نظر از نزدیکی زمین عبور کرده بود و گفته شده که میتوان به مدت 4 روز آخرین عبور 2011 ES4 از کنار سیاره را از روی زمین رصد کرد.
دانشمندان زیادی در سراسر جهان در مورد موضوع عبور سیارکها و اجرام عظیمالجثه از نزدیکی زمین تحقیق میکنند و این جرم آسمانی در مرکز توجه بسیاری از محققان مورد نظر قرار دارد؛ پیش از این هم خبر عبور یک سیارک بزرگ دیگر و نزدیک شدن آن به زمین در نوامبر آینده منتشر شده بود و همان دانشمندان اعلام کردهاند که در شب برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا، آن سیارک به نزدیکترین فاصله خود از محل زندگی ما میرسد.
سیارک ماه نوامبر با نام “2018 VP1” شناخته میشود و همانطور که میتوان حدس زد، برای اولین بار در سال 2018 بود که ستاره شناسان از حضور آن باخبر شدند. جرم آسمانی 2018 VP1 برخلاف سیارک اخیر ابعاد بسیار کوچکی داشته و با قطر دو متری خود، حتی اگر به اتمسفر زمین وارد شود هم اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.
معمولا چنین اجرامی با عبور از جو زمین و به واسطه گرمای ناشی از اصطکاک مولکولهای هوا، پیش از رسیدن به سطح منفجر میشوند. دانشمندان میگویند که شانس ورود سیارک کوچک 2018 VP1 به جو زمین یک به 240 بوده و در بدترین وضعیت، این جرم آسمانی تنها میتواند نور زیادی را به هنگام انفجار در آسمان سیاره به وجود بیاورد.