دوربين گلکسی نوت 20 اولترا با قابلیت بزرگنمایی 100 برابری از نقاط قوت این گوشی محسوب میشود. در این مطلب قصد داریم زوم اپتیکال و زوم دیجیتال پرچمدار سری نوت را بررسی کنیم.
سال 2016 بود که اپل با معرفی گوشی آیفون 7 پلاس، برای اولین بار از قابلیت زوم اپتیکال استفاده کرد. این قابلیت طی سالهای اخیر به یکی از ویژگیهای ضروری در گوشیهای پرچمدار تبدیل شده است. دوربين گلکسی نوت 20 اولترا نیز از قابلیت زوم اپتیکال سود میبرد. اکنون قصد داریم زوم اپتیکال و زوم دیجیتال این گوشی را در برابر هم قرار دهیم.
از نظر فنی، اکثر اسمارتفونهای بازار از زوم اپتیکال واقعی استفاده نمیکنند. اصطلاح زوم اپتیکال زمانی صدق میکند که با افزایش مقدار زوم، لنز دوربین تغییر حالت دهد و بزرگنمایی بهصورت فیزیکی انجام شود. در حال حاضر، اسمارت فونها از دوربینهای چندگانه استفاده میکنند که هر کدام از لنزهای مخصوصی بهره میبرند. دوربین اصلی لنز واید دارد و دوربین دوم نیز از لنزی برای بزرگنمایی استفاده میکند. هر چیزی که میان این دو مورد وجود داشته باشد، بزرگنمایی دیجیتال اطلاق میشود.
آیا زوم 5 برابری دوربين گلکسی نوت 20 اولترا کاربردی است؟
جدیدترین پرچمدار سامسونگ، گلکسی نوت 20 اولترا به یک لنز با قابلیت زوم اپتیکال 5 برابری مجهز است. این میزان زوم، در نگاه اول بسیار عالی بهنظر میرسد اما در واقعیت، این قابلیت استفاده چندانی برای کاربر نخواهد داشت. به بیانی دیگر، این میزان بزرگنمایی برای زمانی که میخواهید از سوژه با دوربین تله فوتو عکسبرداری کنید، بسیار زیاد است.
سامسونگ نیز از این موضوع در دوربين گلکسی نوت 20 اولترا اطلاع داشته و هنگامی که وارد حالت Live Focus (عکسبرداری پرتره) میشوید، حداکثر میتوانید از زوم دیجیتالی 2 برابری استفاده کنید.
دوربین اصلی واید به سنسوری با رزولوشن بالا مجهز است و نرمافزار گوشی پس از گرفتن عکس، وضوح را به صورت نرمافزاری نیز افزایش میدهد. اما آیا زوم دیجیتالی این گوشی بی کیفیت است؟ آیا بزرگنمایی اپتیکال، برتری نسبت به زوم دیجیتال دارد؟
دوربین گلکسی نوت 20 اولترا ؛ زوم اپتیکال در برابر زوم دیجیتال
برای یافتن تفاوت این دو نوع بزرگنمایی ما آنها را با یکدیگر مقایسه کردیم. در تصویر اول درجه زوم بر روی 4.9 قرار گرفته تا به دوربین تله فوتو سوئیچ نکند. در تصویر دوم از قابلیت زوم اپتیکال 5 برابری استفاده شده است. اما تفاوت میان این دو عکس چیست؟
دوربین گلکسی نوت 20 اولترا در حالت زوم 4.9 برابری کیفیت بسیار خوبی دارد اما زمانی که دوربین به حالت زوم 5 برابری سوئیچ میشود، تصویر از همه لحاظ بهبود میابد. رنگها عمیق هستند، جزئیات بسیار شارپ میشوند و نقشها و فرورفتگیهای آجر بسیار زندهتر به نظر میرسد. تفاوت ایجاد شده در تصویر، قابل تشخیص و واضح هستند.
برای صحنه با گستره دینامیکی بالا، به ویژگی HDR نیاز بود. اما باعث شد تا پردازشهای نرم افزاری تصویر بهم بریزد. عکس 4.9 برابری وضوح کیفیت پایینتری دارد و شفاف سازی نرمافزاری شدید در اطراف عقربههای ساعت ملموس است. در این صحنه ثابت شد که دوربین تلهفوتو میتواند کاربردی باشد.
در این سوژه نیز بازهم کیفیت قابل قبولی را از بزرگنمایی 4.9 برابری شاهد هستیم. اما قطعا با سوئیچ به حالت 5 برابری متوجه میشود که تفاوت این تصویر مانند شب و روز است. سربازها در این تصویر جزئیات بیشتری دارند و نمای بسیار بهتری از آجزهای مرمر بهدست آمده است. در نتیجه، یک پیروزی دیگر برای دوربین تله فوتو ثبت میشود.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید، تفاوت این دو نوع بزرگنمایی کاملا قابل لمس است. در زوم 4.9 برابری جزئیات تصویر محو میشوند. همچنین به وضوح مشخص است که برخی از پردازشهای نرم افزاری روی تصویر اعمال میشود و با این وجود تصویر کیفیت بالایی ندارد. اما جزئیات با سوئیچ به دوربین ثانویه 5 برابری، افزایش میابند و تصاویر شارپتری ثبت میشود. با این وجود زوم 5 برابری تنها جنبهی تبلیعاتی نداشته و کاربرد فراوانی دارد.
گفتنی است که اگر نور کافی در محیط وجود نداشته باشد، دوربين گلکسی نوت 20 اولترا صورت اتومات از سنسور اصلی با زوم دیجیتال استفاده میکند. علت چنین قابلیتی این است که سنسور اصلی پیکسلهای بزرگتری داشته و با این وجود در شرایط کم نور، عملکرد بهتری نسبت به دوربین تلهفوتو ارائه میدهد.
با این وجود، بررسی این دو نوع زوم تنها در شرایط نوری مناسب قابل انجام است. حتی در محیطهای بسته نیز 50 درصد احتمال دارد گوشی از زوم دیجیتال استفاده کند. اگر بخواهید زوم بیش از 10 برابر داشته باشید، گوشی از جالت زوم هیبرید استفاده میکند.