یک نظرسنجی کووید 19 به تازگی نتایج جالبتوجهی را در مورد نظر مردم از توانایی و کارایی دولتهایشان برای مبارزه با همهگیری کرونا منتشر کرده است.
به تازگی نتایج یک نظرسنجی کووید 19 که در سطح جهانی انجام شده، توانایی و موفقیت دولت هر کدام از کشورهای جهان برای مقابله با پاندمی کرونا را مشخص کرده است. در بررسی این خبر جالبتوجه با ما همراه باشید.
مقاله این نظرسنجی جهانی در روزهای گذشته منتشر شد و به نحوی نشان داد که هر ملتی در مورد کارایی و نقش دولت خود در پاندمی کووید 19 چگونه عمل کرده است. برای رسیدن به نتایج گزارش شده، محققانی از موسسه بهداشت جهانی بارسلونا (ISGlobal)، دانشگاه نیویورک و همچنین پژوهشگرانی از سراسر دنیا با کمک صدها شهروند کشورهای گوناگون گرد هم آمدند تا توانایی رهبری بحران در چنین وضعیت غیر قابل پیشبینی و خطرناکی را بررسی کنند. نتایج نشان میدهند که ایالات متحده بدترین امتیاز را کسب نکرده، اما امتیاز این کشور چندان هم بالا نبوده است.
نظرسنجی کووید 19
مقاله مورد نظر در ژورنال “PLOS ONE” منتشر شده و در آن، بیش از 13 هزار شهروند از 19 کشور جهان شرکت کرده بودند. برای مقایسه وضعیت هر کشور با سایرین، فاکتوری به نام امتیاز کووید (COVID-SCORE) توسعه داده شده بود و در مقاله هم در مورد فاکتور مورد نظر توضیحاتی ارائه شد. این نظرسنجی کووید 19 اولین نظرسنجی بزرگ و گسترده در نوع خود بود که اطلاعات آن در ماه ژوئن 2020 جمعآوری شد.
مرکز توجه محققان در مقاله اخیر وضعیت کشورهایی بود که در پاندمی کرونا بیشتر از همه آسیب دیده بودند و در نظرسنجی هم تعدادی سوال از قبل مشخص شده از صدها شهروند هر کشور پرسیده میشد. گفته شده که در تمامی کشورهای موجود بحث فراهم کردن امکانات سلامت روان از همه کمتر مورد توجه قرار گرفته بود.
در میان سوالات از شهروندان در مورد عملکرد دولتها برای تامین هزینههای زندگی، غذا و سرپناه برای ملت کرونا زده خود وجود داشت و از این طریق عملکرد هر دولت از لحاظ مدریت بحران موجود ارزیابی شد. متاسفانه بسیاری از کشورها در این حوزه از مدریت بحران ضعیف عمل کردند و از لحاظ تامین امنیت شهروندان و کمک به اقشار آسیبپذیر هم فعالیتهای چندان مثبتی دیده نشد.
در مقاله منتشر شده لیست زیر از امتیاز هر کشور در مقابله با همهگیری کووید 19 در اختیار عموم قرار گرفته است. امتیازها از 100 هستند:
- چین 80
- کره جنوبی 75
- آفریقای جنوبی 65
- هندوستان 64
- آلمان 61
- کانادا 61
- سنگاپور 58
- ایتالیا 52
- آمریکا 51
- فرانسه 49
- روسیه 49
- بریتانیا 49
- مکزیک 46
- نیجریه 46
- اسپانیا 45
- سوئد 42
- لهستان 41
- برزیل 36
- اکوادور 36
زمانبندی
موضوعی که باعث رسیدن به نتایج غیر منتظرهای در نظرسنجی کووید 19 شده زمانبندی این تحقیق بود؛ به عنوان مثال در ماه ژوئن آمریکا اولین و تنها سری از کمکهای دولتی خود را به مردم ارائه کرده بود و به همین دلیل، شهروندان این کشور در میان سوالات، بیشترین امتیاز را به توانایی دولت برای کمک مالی به شهروندان اختصاص دادند.
در مقاله این نظرسنجی گفته شده که هدف اصلی ارائه ابزاری برای مقایسه عملکرد دولتهای مختلف با یکدیگر بوده تا از این طریق به تصمیم گیرندگان در زمینه ارائه حمایتهای لازم به شهروندان کمک شود. از طرف دیگر چنین اقدامی میتواند تلاش جهانی برای توقف پاندمی کووید 19 را بهبود ببخشد و به هر دولتی نشان دهد که دقیقا در چه حوزهای ضعیف عمل کرده است. برای این منظور ابزاری نوین و منحصر به فرد با نام COVID-SCORE توسعه داده شد تا ارزیابی مردم از توانایی دولت در ده حوزه اساسی مدریت بحران مشخص شود.