سرعت انتقال ویروس کرونا

افزایش سرعت انتقال ویروس کرونا و جهش از نوع ‌D به نوع‌ G

طبق بررسی‌های انجام شده سرعت انتقال ویروس کرونا افزایش داشته و از نوع D به نوع D تغییر یافته است و سرایت‌پذیری سریع‌تری دارد.

بر اساس پژوهش‌های محققان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انتقال بیماری کرونا در هر زمان و مکان امکان‌پذیر است، اما این ویروس دائما در حال تغییر بوده و اکنون از نوع D به نوع G تغییر یافته و انتقال سریع‌تر و آسان‌تری به خود گرفته که مسئله‌ی نگران کننده‌ای است.

در این اواخر کارشناسان به این نتیجه رسیده‌اند که سرایت‌پذیری ویروس کرونا در دنیا 10 برابر شده و این افزایش به دلیل جهش کویید 19 از نوع D به نوع G است.

قدرت سرایت یا سرایت‌پذیری از نظر علم به معنای قابلیت انتقال بیماری از شخصی به شخص دیگر است و یکی از ویژگی‌های اپیدمیولوژیک (همه گیرشناسی) هر بیماری واگیرداری به شمار می‌رود. عفونت‌زایی نیز به قابلیت بیماری توسط یک عامل بیماری‌زا (ویروس کرونا) گفته می‌شود.

پژوهشگران دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران طبق شواهد و مشاهدات موجود گفتند که سرایت‌پذیری ویروس کرونا افزایش یافته و به دلیل وجود موارد ناشناخته و شناسایی نشده (بیماران در منزل، بدون تست و بیماران بدون علامت) نمی‌توان به طور دقیق آن‌ها را محاسبه کرد و محاسبه بسیاری از شاخص‌ها دارای خطا، اشتباه و کم‌شماری است.

 

سرعت انتقال ویروس

طبق مطالعات انجام شده اگر سرعت انتقال بیماری بیشتر از یک باشد (یعنی هر بیمار بیش از یک نفر را آلوده کند) بیماری در جامعه افزایش پیدا خواهد کرد و اگر کمتر از یک باشد بیماری کاهش چشمگیری خواهد داشت. در بازه دو ماهه مطالعاتی از مقدار سرایت ویروس کرونا در ایران انجام شد که بین 3.94 تا 5.14 متغیر بوده است.

سرعت انتقال ویروس کرونا 2 تا 8 برابر بیشتر شد

این مطالعات نشان‌دهنده‌ی این است که سرعت انتقال ویروس کرونا 2 تا 8 برابر شده است، ولی شواهدی از افزایش چشمگیر انتقال‌پذیری مشاهده نشده است.

دانشمندان و محققان درباره افزایش عفونت ابن بیماری گفتند در لجظه شروع بیماری کرونا نوع D ویروس بیشتر وجود داشت، ولی اکنون طبق مطالعات انجام شده و مقالات منتشر شده می‌بینیم که ویروس از نوع D به نوع G تغییر پیدا کرده است و در جامعه در حال انتقال است.

همچنین بررسی‌ها حاکی از آن است که افراد آلوده به ویروس نوع G مقادیر بیشتری از ویروس را پخش می‌کنند و باعث آلودگی افراد بیشتری می‌شوند. همین‌طور مقدار ویروس تولید شده در بدن نیز بیشتر از نوع D آن است، ولی شواهدی از شدیدتر بودن بیماری توسط ویروس نوع G وجود ندارد.

بر اساس اعلام کمیته اطلاع رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران و با بررسی شواهد و مستندات علمی در مورد ویروس کووید 19، انتقال‌پذیری ویروس کرونا در هر زمان و هر مکان روند ثابتی نیست و دائم در حال تغییر است و اکنون نوع G ویروس کرونا در حال غالب شدن در بسیاری از نقاط جهان است که انتقال سریع‌تر و آسان‌تری دارد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*