رای اولین بار در تاریخ بیش از ۲۰ میلیون خودروی جدید به صورت سالانه در یک کشور به فروش رسید. نکتههای برجستهی فروش خودرو در سال ۲۰۱۳ چه بودند؟ ترکیبی از رشد در بعضی از بازارها و برخی از بخشها از نکات جالب سال ۲۰۱۳ بود. آمریکاییها به عادت قدیمی خود یعنی خرید خودروهای پیکآپ بازگشتند. مدل S تسلا به صورت شگفتانگیزی در صدر ردهبندی بازار نروژ در ماه سپتامبر قرار گرفت.
۱. چین اولین کشور با فروش سالیانه بالای ۲۰ میلیون
بازار جدید چین رکورد جدیدی را در سال ۲۰۱۴ بهجا گذاشت: رشد ۱۴ درصدی سال به سال تا رسیدن به فروش ۲۱.۹۸ میلیون، چین را به اولین کشوری در تاریخ خودرو تبدیل کرده است که بیش از ۲۰ میلیون خودروی جدید را تنها در یک سال به فروش رسانده است. براساس پیشبینیها چین از یک مرحلهی تاریخی دیگر (فروش ۳۰ میلیون خودرو) تا سال ۲۰۲۰ خواهد گذشت. نکتهی قابل توجه در بازار خودروی چین در سال ۲۰۱۳ بازگشتِ تمایل به خودروهای محلی است: وولینگ هونگانگ در ردهی اول قرار دارد و هاوال H6 (گریت وال) در ماه جولای به ردهی هفتم رسید در حالی که امگراند EC7 نیز جزو ۱۰ تای اول بودهاست.
۲. بازار آمریکا به سطح قبل از بحران اقتصادی بازگشت
۲۰۱۳ سالی است که بازار آمریکا به عادات و سطوح قبل از بحران اقتصادی خود بازگشتند: خرید سالانهی بیش از ۱۵ میلیون خودرو من جمله انبوهی از وانتهای پیکآپ. در ماه می سری F خودروهای فورد با فروش ۷۱۶۰۴ خودرو برای اولین بار بعد از مارچ ۲۰۰۷ از مرز فروش ۷۰۰۰۰ در ماه عبور کرد. SAAR ( نرخ فروش سالیانهی تنظیم شده به صورت فصلی) که فشارسنج کلیدی برای فروشهای بلند مدت است، به نزدیکی ۱۶ میلیون رسید که در مقایسه با ۱۴.۴ میلیون سال قبل، نشان میدهد که این صنعت به سطح خود در سال ۲۰۰۷ بازگشتهاست. در ماه اکتبر برای اولین بار پس از فوریه ۲۰۰۶، ۳ خودروی متداول در ایالات متحده آمریکا همه وانتهای پیکآپ XXL بودند. سری F فورد در رتبهی اول و شورولت سیلورادو در ردهی بعدی قرار داشتند. در همین راستا خودروی سری F فورد رکورد فروش سالیانهی تاریخ را در کانادا با ۱۰۶۸۶۱ فروش در پایان ماه اکتبر بدست آورد.
۳. مدل S تسلا و نیسان لیف ستارههای نروژ بودند
نروژ محلی برای چندین فروش تکاندهنده در سال ۲۰۱۳ بود. در ماه سپتامبر، مدل S تسلا کاری را انجام داد که هیچ خودروی الکتریکی تا کنون از عهدهی آن بر نیامده بود: قرار گرفتن در صدر فروش برای یک ماه تمام در یک کشور. با فروش ۶۱۶ دستگاه یعنی سهم ۵.۱٪ از بازار در رقابت با ۵۶۱ دستگاه ولوکسواگن گلف یعنی سهم ۴.۶٪ ، مدل S تسلا اولین خودرویی است که توانسته ولوکس واگن گلف را در یک ردهبندی ماهیانهی نروژ در سال ۲۰۱۳ شکست دهد. برخی از مدلهای تسلا بعد از تصادف آتش گرفتند و تسلا باید بازتاب این اتفاق را تحمل میکرد ولی این هم نتوانست جلوی اول شدن مدل S را در نروژ در ماه اکتبر بگیرد. پیروز بزرگ بعدی در نروژ نیسان لیف است: این خودرو در جدول فروش در ماه اکتبر با فروش ۷۱۶ خودرو و سهم ۵.۶٪ از بازار بالاترین رتبه را به خود اختصاص داد.
۴. رنو کپتور و پژو ۲۰۰۸ این خودروسازان فرانسوی را احیا کردند
انتظار زیادی از دو SUV جدید فرانسوی میرفت چرا که هر دو خودروساز پس از بحران اقتصادی جهانی در حال تقلا برای بدست آوردن سود بودند و هر دو خودرو نیز به طور موفقیتآمیزی وارد بازار شدند. رنو کپتور با کسب مقام چهارم در لیست ۵ خودروی پرفروش فرانسوی قرار گرفت و جایگاه خودرو تا زمانی که در ماه سپتامبر به مقام سوم رسید ترک نکرد. پژو ۲۰۰۸ نیز در میان ۱۰ خودروی پرفروش فرانسه در ماه جولای قرار داشت و در ماه اکتبر به مقام چهارم رسید و تا ماه نوامبر مکان خود را حفظ کرد. هر دو مدل در سراسر اروپا نیز فروش استواری داشتند.
۵. خودروهای کوچک تویوتا در اندونزی موفق بودند
دوقلوهای تویوتا آگیا و دایهاتسو آیلا در ماه سپتامبر در پاسخ به قانون جدید دولتی در اندونزی راهاندازی شدند. در کشوری که غرق در خودروهای MPV است، این یک حرکت جسورانه محسوب میشود. آئیننامهی LCGC ( خودروهای پاک کم هزینه) خودروهایی که حداقل ۶۰٪ از اجزای آنها ساخت داخل بوده، قیمت آنها بین ۵۰ تا ۸۵ میلیون روپیه بوده و ماکسیمم ۱۲۰۰ سی سی و مصرف سوخت ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر دارند را از مالیات معاف میکند. پس از تنها دو ماه از حضور این دو مدل در جدول فروش بازار اندونزی (ماه نوامبر)، تویوتا آگیا به طور شگفتانگیزی با فروش ۶۵۹۱ دستگاه و کسب سهم ۵.۹٪ بازار در ردهی دوم و قل دیگر آن، دایهاتسو آیلا با فروش ۵۰۹۵ دستگاه و کسب سهم ۴.۶٪ از بازار در ردهی چهارم قرار گرفتند. این بدین معنی است که این دو مدل که در داخل تولید شده و تنها دو ماه از راهاندازی آنها میگذرد توانستهاند ۱۰٪ از سهم بازار را از آنِ خود کنند. این دو مدل قطعاً در سال ۲۰۱۴ نتایج خیره کنندهای خواهد داشت.
۶. SUVهای نیسان به تسخیر اروپا ادامه میدهند
در سال ۲۰۱۳ نیسان با SUV های جوک و قشقایی تولید بریتانیا ثابت کرد که بازار خودروی اروپایی را برای همیشه تغییر داده است. قشقایی به رکورد ردهی پنجم اروپا در ماه فوریه رسید و با فروش ۲۹۱۱۶ و کسب برترین ردهی یک خودروی ژاپنی در طول تاریخ برای یک مدل ژاپنی در قارهی اروپا در ماه مارچ نیز در ردهی پنجم باقی ماند. قشقایی در ماه مارچ در ایتالیا نیز رکورد خود را در زمینه رده بندی، حجم فروش و سهم بازار، در ردهی ششم قرار گرفت و به دومین خودروی ژاپنی که در ردهی ۱۰ خودروی برتر فروش در فرانسه قرار میگیرند، تبدیل شد و در ماه می نیز آن را تکرار کرد. نیسان جوک نیز به ردهی جدید در سال ۲۰۱۳ رسید: در ابتدای سال یعنی ماه ژانویه در بریتانیا در ردهی ۱۰ خودروی پرفروش قرار گرفت و ۳ بار در طول سال این اتفاق تکرار شد. جوک همچنین با کسب ردهی نهم برای اولین بار وارد ۱۰ خودروی پرفروش اسپانیا شد.
۷. هیوندای HB20 به برزیل هجوم برد
هیوندای HB20 که در اواخر ۲۰۱۲ راهاندازی شده بود با فروش ۱۰۱۷۹ دستگاه در ماه فوریه به جایگاه چهارم در برزیل دست یافت. اولین خودروی کرهای که بیش از ۱۰۰۰۰ دستگاه در یک ماه در برزیل به فروش رسید و اولین مدل کرهای که در میان ۵ خودروی برتر در فروش ماهیانه برزیل قرار می گیرد. HB20 در ماه مارس بار دیگر رکورد حجم فروش و سهم بازار خود را با ارقام ۱۲۵۳۷ دستگاه و ۵.۶٪ میشکند. شورولت اُنیکس که هم زمان با HB20 معرفی شدهبود نیز سطح فروش مشابهی در سال ۲۰۱۳ داشت.
۸. موفقیت رنو در ردهی خودروها ارزان قیمت
سال ۲۰۱۳ ثابت شد که رنو قطعاً در مسیر درستی با خودروهای ارزان قیمت برند داچیا که در سال ۲۰۰۴ با لوگان افتتاح شد، قرار گرفتهاست. فروش با برند داچیا یا رنو بستگی به کشور مورد نظر داشته و موفقترین مدلهای داستر و ساندرو بودند که از رکوردها و مرزهای قابل توجهی عبور کردند. داستر برای اولین بار در ماه نوامبر در صدر فروش ماهیانه روسیه و در بین ۱۰ خودروی پرفروش هند برای دو ماه متوالی قرار گرفت. ساندرو مقام اول در اسپانیا در ماههای ژانویه و آگوست و در فرانسه در ماه جولای و آگوست را به خود اختصاص داد.
۹. آیا پژو به آفریقا بازگشتهاست؟
اینکه چرا خودروهای فرانسوی (و مخصوصاً پژو) قارهی آفریقا را از دست دادهاند قابل درک نیست. ۳۰۱ سال ۲۰۱۳ را در جایگاه دوم و تنها پایینتر از لوگان داچیا در آلجریا، پنجم در تونس و دهم در مراکش به پایان رساند و همچنین در ماه جولای در مصر جایگاه چهارم را کسب کرد. آیا این میزان فروش میتوانند علامتی برای تولد دوبارهی پژو در آفریقا باشند؟
۱۰. آئودی A3 و اشکودا اُکتاویا رکوردهای جدیدی در اروپا به جا گذاشتند
سال ۲۰۱۳ آئودی دومین مدل خود را وارد ۱۰ خودروی پرفروش در اروپا کرد: A3 با فروش ۱۶۷۸۷ دستگاه و کسب جایگاه نهم در جمع ۱۰ خودروی پرفروش اروپا در ماه آوریل قرار گرفت. قبل از A3 تنها A4 بود که درجمع ۱۰ خودروی پرفروش اروپا قرار داشت. A3 در آلمان در ردهی دوم و در اروپا جایگاه ششم را در ماه آگوست به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۱۳ رکوردهای بسیاری برای این نام ۱۷ ساله به ثبت رسید.
مدل دیگر گروه VAG که در اروپا رکوردشکنی کرد اشکودا اُکتاویا است که در ماه اکتبر دربین ۵ فروشندهی برتر برای اولینبار قرار گرفت و این کار را در ماه نوامبر نیز تکرار کرد. این برند محصول کشور جمهوری چک است که برای اولین بار در تاریخ خود تمامی خودروهای خود (۷ مدل) را در بین ۱۰ خودروی پرفروش در جمهوری چک قرار داد.
منبع : thetruthaboutcars
Best Selling Cars Around The Globe: The Top 10 Highlights of 2013
What were the sales highlights of 2013? A combination of big growth in certain markets and specific segments meant for an interesting 2013. Hit the jump to see my own highlights.
1. China becomes first country above 20 million sales
The Chinese new car market breaks a new record in 2013: up 14% year-on-year to 21.98 million, making China the first country in the history of automobile to clock over 20 million new vehicle sales in a single year. It is predicted China will cross another historical milestone (30 million sales) by 2020. The significant trend in the Chinese passenger car market in 2013 is the return to grace of local models: the Wuling Hongguang, newly moved out of the LCV category, leads the overall ranking, while the Haval (ex-Great Wall) H6 reached a record 7th place in July and the Emgrand EC7 double-dipped in the Top 10…
2. US market back to pre-recession levels
2013 is the year the US market returned to its pre-recession levels and habits: buying over 15 million new light vehicles annually including heaps of pick-up trucks. In May, with 71,604 sales the Ford F-Series crossed the 70,000 monthly units milestone for the first time since March 2007, hitting its best May figure since 2005 and its best month overall in almost 7 years, since August 2006 when it sold 76,804 units… In June, the SAAR (Seasonally Adjusted Annual Sales Rate), a key barometer of long-term sales trends, surged to just under 16 million, compared to 14.4 million a year ago, officially bringing the industry back to its late 2007 level. Finally in October, for the first time since February 2006, the top 3 most popular vehicles in the USA were all XXL pick-up trucks. The Ford F-Series led, followed by the Chevrolet Silverado and the RAM 1500/3500. In the same vein, the Ford F-Series had already beaten the all-time annual sales record in Canada by the end of October at 106,861 units.
3. Tesla Model S and Nissan Leaf are superstars in Norway
Norway was the site of a couple of shocking sales events in 2013. In September, the Model S did what no electric car ever managed before in the world: finish one month in pole position in any country. Selling an incredible 616 units for a 5.1% market share vs. 561 units and 4.6% for the VW Golf, the Model S was the first model to beat the VW Golf in a Norwegian monthly ranking in 2013 . With notoriety comes criticism, and Tesla has had to endure the repercussions of a couple of its models setting fire after an accident, which didn’t prevent it to place the Model S back up to pole position in Norway in December! The other big winner in Norway is the Nissan Leaf: it topped the sales charts in October thanks to 716 units for a splendid 5.6% market share!
4. Renault Captur and Peugeot 2008 revive French manufacturers
A lot was resting on the two new French mini SUVs this year as both manufacturers had been struggling profit-wise since the global financial crisis. And both hit the market on the nail. The Renault Captur brilliantly broke into the French Top 5 for the first time in June at #4 and has not left it since, peaking at #3 in September. For its part the Peugeot 2008 was among the 10 most popular cars in France in July for the first time before stepping up to #4 in October and remaining there in November. Both models have also garnered solid sales figures all through Europe, with the Captur sometimes even passing the Clio IV and the 2008 passing the 208! I’m betting on one of them breaking into the overall European Top 10 briefly in 2014.
5. Toyota minis succeed in Indonesia
The Toyota Agya and Daihatsu Ayla twins were launched ‘under the radar’ in September in Indonesia as Toyota’s answer to a new government law. In a country obsessed with low-cost MPV, it was a daring move indeed. The Low Cost Green Car (LCGC) regulation exempts from the luxury tax models made up from at least 60% domestic components, priced between Rp 50-85 million with a maximum displacement of 1,200cc and fuel efficiency of at least 20 km/l. Only two months after their first appearance in the Indonesian sales charts, (in November) the Toyota Agya is up to an incredible 2nd place with 6,591 sales and a 5.9% market share, while its twin the Daihatsu Ayla is #4 with 5,095 sales and 4.6%. This means the two locally produced models already account for over 10% of the Indonesian new car market, only two months after launch! 2014 results will be fascinating to follow indeed.
6. Nissan SUVs continue to conquer Europe
In 2013 Nissan proved that it had changed the European car market forever with its UK-produced Qashqai and Juke SUVs. The Qasqhai reached a record overall #5 spot in Europe in February, up 4% year-on-year in a market down 10% in spite of its 6 years of age, and remained #5 in March thanks to a massive 29,116 sales, delivering the highest ever ranking for a Japanese model in the continent. The Qashqai also broke its ranking, volume and share records in Italy in March at #6 and became only the 2nd Japanese model to ever crack the monthly French Top 10 in March at #9, repeating this feat in May at #10 and equalling the French-produced Toyota Yaris which did so in January and March 2007. The smaller Nissan Juke also reached new heights in 2013: it brokes into the UK Top 10 for the very first time in January (#9) and managed that feat 3 more times during the year! It ranked #10 in February, and #9 in July before hitting a record 7th position in October. The Juke also broke into the Spanish Top 10 for the first time ever at #9.
7. The Hyundai HB20 invades Brazil
Launched in late 2012, the Hyundai HB20 reached a record 4th place in Brazil in February thanks to 10,179 sales, the first time a Korean model managed to sell over 10,000 monthly units win Brazil and the first Korean model to ever rank within the Brazilian monthly Top 5. The HB20 broke its monthly volume and share records one more time in March to 12,537 units and 5.6% share. Unveiled at the same time, the Chevrolet Onix reaches a very similar sales level over 2013.
8. Success of Renault’s low-cost range
2013 confirmed Renault is definitely on the right track with its low-cost Dacia brand, inaugurated by the Logan back in 2004. Sold under the Dacia or Renault brands depending on the country, the most successful models of the range this year were the Duster and Sandero, breaking records and passing significant milestones across the planet. Notably, the Duster climbed onto the Russian monthly podium for the first time in November and ranked inside the Indian Top 10 for two consecutive months. The Sandero took the overall lead in Spain in January & August and jumped inside the French podium in July and August for only the second and third time ever, the firsts for this generation.
9. Is Peugeot back to Africa?
Why the French (and specifically Peugeot) lost the African continent is one of the 10 things I don’t understand in the worldwide car industry nowadays. This fact may be about to be overturned thanks to the success of the Peugeot 301, conceived specifically for emerging markets. The 301 finished 2013 at #2 below only the Dacia Logan in Algeria, #5 in Tunisia and #10 in Morocco, while it managed a 4th place in Egypt in July. Could these performances signal the rebirth of Peugeot in Africa?
10. The Audi A3 and Skoda Octavia break new ground in Europe
This year Audi placed a second model inside the monthly overall European Top 10: the A3 is among Europe’s top 10 most popular cars in April at #9 thanks to 16,787 sales. Before the A3, only the A4 managed to rank inside the European Top 10, peaking at #2 in August 2008. But the A3 didn’t stop there: thanks to an all-time high 2nd place in Germany, it hit a record 6th spot Europe-wide in August and #2 in its segment behind only the VW Golf and above the Ford Focus and Opel Astra. A lot of records in 2013 for a 17 year-old nameplate!
The other VAG Group model to break new ground in Europe this year is the Skoda Octavia, jumping into the Top 5 best-sellers for the first time in October and repeating this performance in November, whereas it had only managed twoEuropean Top 10 rankings in the past (in January 2012 and last August when it both ranked #10). This is the first time a Skoda ranks inside the European Top 5, with the only other Skoda to achieve a Top 10 finish being the Skoda Fabia (#10 in August 2008 and #8 in August 2009). In other Skoda news, the Czech brand managed to place its entire range (7 models!) inside the Top 10 at home in Czech Republic for the first time in history.
What are your worldwide sales highlights for 2013? Comment on here to let us all know.