بارش شهابی جباری در آسمان شبهای سه شنبه 29 مهر و چهارشنبه 30 مهر 99 از سراسر ایران قابل رویت خواهد بود. در ادامه با جزئیات رویت این پدیده نجومی جذاب آشنا خواهیم شد.
احسان مهرجو، کارشناس نجوم اعلام کرد بارش شهابی جباری به صورت سالانه رخ میدهد که از 10 مهر تا 16 آبان فعال میشود و در تاریخ 29 و 30 مهر به اوج خود خواهد رسید. وی افزود این بارش شهابی فقط در آسمان تاریک و بدون آلودگی نوری قابل رصد خواهد بود.
جزئیات رصد بارش شهابی جباری
این کارشناس نجوم در ادامه بیان کرد علاقهمندان به بارش های شهابی میتوانند بارش شهابی جباری را در آسمان کاملا تاریک از تمام نقاط کشور رصد کنند. وی افزود در شرایط ایدهآل و در اوج این بارش شهابی میتوان در هر ساعت 25 شهاب را مشاهده کرد. مهرجو با اشاره به این که صورت فلکی جبار کانون این بارش است، عنوان کرد این بارش شهابی از ذرات باقی مانده از دنبالهدار هالی منشا میگیرد که هر 76 سال یک بار از نزدیکی خورشید عبور میکند و ذراتی از آن در فضای اطراف خورشید باقی میماند.
احسان مهرجو در ادامه بیان کرد آخرین باری که این دنباله دار از نزدیکی خورشید عبور کرد به سال 1365 بر میگردد. از این رو انتظار میرود در سال 1441 شمسی مجددا از کنار خورشید عبور کند. طبق گفته این کارشناس نجوم هنگامی که این دنبالهدار از کنار خورشید عبور میکند فشار تابش خورشید باعث خواهد شد که قسمتهایی از دنباله دار به شکل ذرههای کوچکی از آن جدا شود و در مدار زمین باقی بماند و در نتیجه به جو زمین برخورد کند.
از آنجایی که شدت ذرات هر ساله کاهش پیدا میکند، از این رو برای رصد بارش شهابی جباری باید علاقهمندان در مکانهایی با آسمان تاریک قرار بگیرند و کانون این بارش (صورت فلکی جبار) را زیر نظر بگیرند. این بارش شهابی از تمام نقاط کره زمین که دارای آسمانی تاریک و بدون آلودگی نوری باشند قابل رویت خواهد بود.