هواوی از گوشیهای سری میت ۴۰ مجهز به چیپست کایرین ۹۰۰۰ – Kirin 9000 رونمایی کرد. در ادامه به معرفی آن و چیپست اقتصادیتر کایرین ۹۰۰۰ ای خواهیم پرداخت.
هواوی امروز گوشیهای سری میت ۴۰ خودش را رونمایی کرد که همگی به چیپست Kirin 9000 5G توسعه پیدا کرده توسط خود این شرکت مجهز هستند. این شرکت در کنار آن از یک چیپست دیگر به نام Kirin 9000E را نیز معرفی کرده است که همانند مدل کایرین ۹۰۰۰ بر مبنای معماری ۵ نانومتری شرکت TSMC تولید میشود.
هواوی کایرین ۹۰۰۰ و ۹۰۰۰ ای
خانواده کایرین ۹۰۰۰ از یک طراحی 5G بهره میبرند و میتوانند محاسبات متمرکز و عملکرد چندرسانهای را بدون مشکل انجام دهند. این تراشه٬ پیشرفتهترین تراشه 5G پنج نانومتری موجود در بازار است که عملکرد و بازدهی بسیار پیشرفتهتری را نسبت به نسلهای گذشته کایرین ارائه میکند. این تراشه بالاردهتر از کایرین ۹۹۰ ۵ جی تولید شده بر بستر ۷ نانومتری است.
تراشه جدید هواوی متشکل از ۱۵.۳ میلیارد ترانزیستور است و نخستین تراشهای در بازار است که این تعداد ترانزیستور را شامل میشود. این باعث به وجود آمدن مدرنترین و قدرتمندترین تراشه 5G شده است. این پردازنده قدرتمند از معماری بهرهوری انرژی سه مرحلهای استفاده میکند و دارای هستههایی با سرعت کلاک ۳.۱۳ گیگاهرتزی است. پردازنده مرکزی در این تراشه ۸ هستهای است که شامل یک هسته بزرگ ۳.۱۳ گیگاهرتزی Cortex-A77 ٬ سه هسته متوسط Cortex-A77 با سرعت کلاک ۲.۵۴ گیگاهرتزی و چهار هسته کوچک Cortex-A55 با سرعت کلاک ۲.۰۴ گیگاهرتزی میشود. فرکانس پایه این چیپست کمی بالاتر از اسنپدراگون ۸۶۵ پلاس (۳.۱ گیگاهرتزی) است. در حال حاضر کایرین ۹۰۰۰ بالاترین فرکانس در یک پردازنده موبایلی را ارائه میدهد.
این تراشه همچنین از یک چیپ گرافیکی ۲۴ هستهای به نام Mali-G78 و یک واحد پردازش عصبی نوآورانه مجهز به ۲ هسته بزرگ و یک هسته کوچک نیز مجهز است که میتواند عملکرد هوش مصنوعی دیوایس را به سطح تازهای ببرد. پردازشگر گرافیکی ۲۴ هستهای این گوشی قدرتمندترین پردازشگری است که تا کنون در یک گوشی برند هواوی دیدهایم. این چیپ عملکرد گرافیکی پیشرفتهای را ارائه میکند و یک تجربه منحصر به فرد گرافیکی را برای بازیها به ارمغان میاورد. معماری این چیپ نسبت به Mali-G76 در تراشه کایرین ۹۹۰ دستخوش تغییراتی شده و اکنون هستههای بیشتری را در بر میگیرد که میتواند عملکرد گرافیکی آن را تا ۶۰ درصد ارتقاء ببخشد.
از نظر 5G نیز این چیپست برای نخستین بار هم افزایی ۴ شبکه را ارائه میکند که میتواند به طور مؤثر شبکههای وای فای ۲.۴ گیگاهرتز٬ وای فای ۵ گیگاهرتزی٬ 5G اصلی و 4G ثانویه را برای دستیابی به سرعت شبکه بالاتر و پایداری شبکه به مراتب بیشتر ادغام کند.
در سمتی دیگر تراشه کایرین ۹۰۰۰ ای از پردازشگر گرافیکی ۲۲ هستهای استفاده میکند. از نظر معماری پردازنده مرکزی٬ این تراشه نیز مشابه مدل قدرتمندتر خود از طراحی ۸ هستهای بهره میبرد که شامل یک هسته فوق بزرگ ۳.۱۳ گیگاهرتزی Cortex-A77 ٬ سه هسته بزرگ Cortex-A77 با سرعت کلاک ۲.۵۴ گیگاهرتز و چهار هسته کوچک Cortex-A55 با فرکانس ۲.۰۵ گیگاهرتز میشود. واحد پردازش عصبی این تراشه نیز دو هستهای (یک هسته بزرگ و یک هسته کوچک) است. در دیگر وجهها که دو تراشه با یکدیگر یکسان هستن میتوان به مودم Balong 5G ٬ IPS 6.0 و یک ماژول امنیتی اشاره کرد. همچنین این دو بر مبنای پردازش ۵ نانومتری تولید میشوند و از حافظه LPDDR5 ٬ حافظه UFS ٬ صدای Hi-Fi و ویدیوهای 4K HDR پشتیبانی خواهند کرد.