ویروس کرونا

ویروس کرونا باعث پیری مغز و کاهش ضریب هوشی می‌شود

محققان کالج سلطنتی انگلیس در بررسی‌های جدید خود دریافتند ویروس کرونا باعث پیری مغز و کاهش ضریب هوشی در مبتلایان به این بیماری می‌شود.

محققان کالج سلطنتی انگلیس طی مطالعه‌ای جدید متوجه شدند آن دسته از افرادی که پس از آلودگی به بدترین موارد ویروس کرونا نجات پیدا می‌کنند، در معرض خطر جدی ابتلا به یک آسیب همیشگی روانی قرار خواهند داشت. در گزارش این محققان آمده است کروناویروس باعث افت 8.5 امتیازی ضریب هوشی یا پیر شدن یک دهه‌ای مغز در این افراد می‌شود. در حال حاضر بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا طی چند هفته پس از بهبودی این پیری مغز را تجربه می‌کنند. محققان نسبت به این عوارض ابراز نگرانی کرده‌اند و بر این باورند که چنین تاثیراتی می‌تواند اثرات همیشگی سکته مغزی یا میکرو خون‌ریزی‌های مغزی را به همراه داشته باشد.

ویروس کرونا عاملی برای پیری مغز و کاهش ضریب هوشی

محققان در این پژوهش پاسخ‌نامه‌های حدود 85 هزار نفر از افرادی که به بیماری کووید 19 مبتلا بودند و بهبود پیدا کردند را تجزیه و تحلیل کردند که این بررسی‌ها نشان داد این آسیب مغزی بر اساس میزان شدت بیماری در سطوح مختلف اتفاق افتاده است. از تعداد افرادی که در این مطالعه حضور داشتند، حدود 60 بیمار مبتلا به کرونا با کمک دستگاه‌های کمک تنفسی توانستند بهبود پیدا کنند، 147 نیز بدون استفاده از کمک تنفسی در بیمارستان بهبود یافتند. 3 هزار و 466 نفر نیز با مشکل تنفسی مواجه بودند، اما به مراقبت‌های پزشکی نیاز نداشتند. همچنین 9 هزار و 201 نفر نیز اعلام کردند که به کرونا مبتلا شدند، اما مشکل تنفسی نداشتند. از این بین افرادی که تحت مراقبت‌های ویژه بودند و با دستگاه تنفس می‌کردند، ضریب هوشی آنها حدود 8.5 امتیاز افت کرد. چنین افتی آنقدر چشمگیر است که فرد در زندگی روزمره و شغل خود با مشکل دچار خواهد شد.

ویروس کرونا

آدام هامپشایر، نویسنده اصلی این گزارش اعلام کرد این عوارض جدی فقط در بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری شدند اتفاق نمی‌افتد؛ در واقع آن دسته از افراد مبتلا به کرونا که با مشکلات تنفسی مواجه نشدند نیز پس از این که بهبود پیدا کردند، دچار مشکل کاهش شناختی شدند. افرادی که در خانه بهبود پیدا کردند نیز با افت 4 امتیازی ضریب هوشی مواجه شدند که برابر با 5 سال پیری است. همچنین محققان اعلام کردند مواردی چون سن، بیماری‌های زمینه‌ای یا سطح تحصیلات عامل این افت ضریب هوشی نبوده است.