کارت گرافیک انویدیا RTX 3060 Ti با قیمت ۳۹۹ دلاری معرفی شد. مهمترین ویژگیهای این پردازشگر گرافیکی پشتیبانی از فناوریهای ray tracing در لحظه و DLSS است.
کمپانی پرآوازه انویدیا شب گذشته از کارت گرافیک انویدیا RTX 3060 Ti به عنوان نخستین کارت گرافیک سری ۳۰۶۰ رونمایی کرد. آر تی ایکس ۳۰۶۰ با قیمت ۳۹۹ دلاری، اکنون ارزان قیمتترین کارت گرافیک مجهز به معماری جدید Ampere انویدیا است و جایگزین RTX 2060 خواهد شد که سال گذشته با همین قیمت عرضه شد.
کارت گرافیک RTX 3060 Ti از نسخه تقلیل رفته پردازشگر گرافیکی GA104 به کار رفته در کارت گرافیک ۴۹۹ دلاری RTX 3070 استفاده میکند. نتیجه آن واحدهای SM کمتر، هستههای CUDA، RT و Tensor کمتر، واحدهای بافت کمتر و البته ROP کمتر میشود. علاوه بر این سرعت کلاک ۳۰۶۰ تی آی در حالت Boost هم در مقایسه با ۳۰۷۰ از ۱۷۳۰ مگاهرتز به ۱۶۶۵ مگاهرتز نزول پیدا کرده است.
کارت گرافیک انویدیا RTX 3060 Ti
پردازشگر گرافیکی هر دو کارت از حافظه ۱۴ گیگابیت بر ثانیهای ۸ گیگابایتی GDDR6 با اینترفیس حافظه ۲۵۶ بیت و پهنای باند حافظه ۴۴۸ گیگابایت بر ثانیه استفاده میکند. طراحی هر دو در مدل Founders Edition که شامل فنهای دو محور با طراحی گذرگاهی برای یکی از فنها میشود، یکسان است. انویدیا میگوید RTX 3060 Ti سریعتر از RTX 2080 Super است که دومین کارت گرافیک سریع جیفورس در نسل گذشته و با قیمت ۶۹۹ دلاری است.
توان خام این کارت گرافیک تنها موردی نبوده که انویدیا روی آن متمرکز شود، بلکه این کمپانی پرآوازه تلاش کرده اکوسیستم کاملی را با این کارت گرافیک همراه کند. رهگیری پرتو (ray tracing) در لحظه، یکی از امکانات به ارث رسیده از سری ۲۰ است که اکنون شاهد حضور نسل دوم آن در کارتهای سری ۳۰ هستیم. انویدیا RTX 3060 Ti قادر است هر عنوان با RTX یا DirectX Raytracing را اجرا کند.
این پردازشگر گرافیکی برای کمک به عملکرد خود از فناوری DLSS انویدیا یا Deep Learning Super Sampling استفاده میکند. DLSS یک راهکار نمونه برداری با تکیه بر هوش مصنوعی است که از یادگیری ماشین برای بازسازی تصاویر با وضوح بالاتر در حالی که وضوح پایه پایینتری دارند، استفاده میکند. Nvidia فهرست عناوینی که از این دو فناوری پشتیبانی میکنند را گسترش داده که در رأس آنها نام بازی CyberPunk 2077 به چشم میخورد.
صاحبان این کارت گرافیک میتوانند از سایر امکانات کارتهای گرافیک جیفورس هم بهرهمند شوند. این امکانات شامل موارد زیر میشود:
- Nvidia Reflex که تأخیر سیستم را میکاهد.
- Nvidia Broadcast که مجموعهای از قابلیتها را در اختیار استریمرها و کاربرانی که میخواهند از اپلیکیشنهای تماس تصویری استفاده کنند، قرار میدهد.
- GeForce Experience برای امکانات درون بازی از جمله ضبط گیم پلی استفاده میشود.
- GeForce Now برای گیمینگ ابری مورد استفاده قرار میگیرد.
- انکودر NVENC برای کاربرانی که به دنبال استریم یا انکودینگ ویدیویی هستند.
کارت گرافیک آر تی ایکس ۳۰۶۰ تی آی از دوم دسامبر توسط خود انویدیا عرضه میشود. دیگر شرکتهای توزیع کننده از جمله ASUS، Colorful، EVGA، Gainward، Galaxy، Gigabyte، Innovision 3D، MSI، Palit، PNY و Zotac هم نسخه استاندارد و اورکلاک شده در کارخانه این کارت گرافیک را عرضه خواهند کرد.