گوشی وان پلاس 8 تی کانسپت – OnePlus 8T Concept یک لایه اکسیده فلزی روی پنل عقب شیشهای خود دارد که هنگام دریافت نوتیفیکیشن یا تماس تلفنی، تغییر رنگ میدهد.
در نمایشگاه CES 2020 وان پلاس از یک گوشی مفهومی با نام کانست وان رونمایی کرد که در همکاری با مک لارن ساخته شده بود. ویژگی برجسته این دستگاه، وجود دوربینهای مخفی در پنل عقب بود که فقط هنگام تصویربرداری قابل رویت بودند؛ آن هم با عبور جریان الکتریکی از شیشه الکتروکرومیک که روی آنها را میپوشاند. حالا گوشی مفهومی دیگری با نام وان پلاس 8 تی کانسپت معرفی شده و همانطور که از نامش پیداست، مبتنی بر OnePlus 8T است.
این گوشی با مدل معمولی و حتی مدل سایبرپانک 2077 یک تفاوت مهم دارد؛ اینکه تغییر رنگ میدهد.
گوشی وان پلاس 8 تی کانسپت
پنل عقب وان پلاس 8 تی کانسپت نیز از جنس شیشه است؛ ولی یک لایه اکسیده فلزی زیر آن قرار دارد که با تغییر ولتاژ، رنگ عوض میکند. در واقع، اینجا هم همان فناوری شیشه الکتروکرومیک بهکارگیری شده است.
وان پلاس الگوی این تغییر رنگ را الهام گرفته از چشمههای آب گرم پاموق قلعه در ترکیه توصیف میکند. هنگام دریافت نوتیفیکیشن و تماس تلفنی، تغییر رنگ رخ میدهد؛ ولی این تمام ماجرا نیست.
ترکیب با یک ماژول رادار که در کنار دوربین کار گذاشته شده، قابلیتهای بیشتری به آن اضافه میکند. ماژول مورد اشاره، مبتنی بر فناوری mmWave است که در شبکه 5G استفاده میشود؛ هر چند که در این مورد خاص، کاربرد ارتباطی و اتصال به شبکه ندارد.
ماژول رادار، امواج الکترومغناطیسی را ارسال و دریافت میکند. هنگام ارسال امواج، DSP (پردازشگر سیگنال دیجیتال) با کمک CPU عملیات پردازش اطلاعات را انجام میدهد. این باعث میشود دستگاه بتواند از محیط اطراف خود آگاهی پیدا کند. به زبان سادهتر، ژستهای حرکتی را تشخیص میدهد؛ مثلا هنگامی که پشت گوشی با دریافت یک تماس تلفنی تغییر رنگ داد، کاربر میتواند با کشیدن دست خود روی هوا، آن تماس تلفنی را رد کند.
به گفتهی وان پلاس، این رادار قابلیت تشخیص تنفس را هم دارد و میتواند این تغییر رنگ را با دم و بازدم شما هماهنگ کند. رنگ پنل فقط بین آبی تیره و نقرهای روشن تعویض میشود که اگر تنوع بیشتری وجود داشت، جالبتر میشد.
ناگفته نماند که مانند وان پلاس کانسپت وان، قرار نیست فعلا مدل مفهومی 8T وارد بازار شود. البته وجود لوگوی تغییر رنگ دهندهی OnePlus نیز لطف خود را دارد و شاید این ایده را راحتتر بتوان در محصولات بعدی، پیادهسازی کرد.