وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی

۶ روش وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی

اگر به دنبال راهی برای وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی به صورت موقتی یا دائم هستید، ما در اینجا راهکارهایی را ارائه می‌کنیم که بسیار سودمند هستند.

استفاده از کامپیوتر بدون ماوس خیلی سخت است و کم پیش می‌آید که شما بخواهید بدون ماوس از آن استفاده کنید. اما ارزش این را دارد برای روز مبادا استفاده از کامپیوتر بدون ماوس را تمرین کنید. توسعه دهندگان به شما می‌گویند که میانبرهای صفحه کلید این امکان را می‌دهند که با سرعت بیشتری نسبت به ماوس می‌توانید کارهایتان را انجام دهید. ما در این مقاله به فلسفه وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای روزمیزی خواهیم پرداخت و چگونگی انجام آن را بررسی می‌کنیم.

مقدمه‌ای بر وبگردی بدون ماوس در کامپیوتر

ناشناخته بودن با وبگردی بدون ماوس می‌تواند کمی گیج کننده باشد. چگونه باید بدون کلیک کردن با یک ماوس وارد یک لینک شد؟ اکثر راهکارهای بدون ماوس فقط روی آیتم‌های کلیک شونده در یک صفحه وب جواب می‌دهد که یک شورتکات کیبورد موقتی برای کلیک کردن روی آن‌ها است. اما در بسیاری از اوقات این شورتکات‌ها کار نمی‌کنند و اکثر اپلیکیشن‌ها و افزونه‌های وب هم برای استفاده فقط از ماوس پشتیبانی می‌کنند.

بنابراین اگر می‌خواهید بدون ماوس در اینترنت به گشت و گذار بپردازید، باید این را در نظر بگیرید که فقط چند افزونه در چند مرورگر مشهور وجود دارد که برای استفاده بدون نیاز به ماوس طراحی شده‌اند و اکثر آن‌ها هم متن باز هستند. در ادامه به معرفی این افزونه‌ها می‌پردازیم.

1- Vimium

وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی

Vimium یک افزونه رایگان برای کروم است که به «هکر مرورگر» مشهور شده و یکی از محبوب‌ترین ابزارهای مبتنی بر کیبورد برای وب‌گردی است. ویمیوم مثل بسیاری از نرم افزارهای مشابه امروزی که می‌بینیم با الهام گرفتن از ویرایشگر خطی Vim محبوب توسعه دهندگان طراحی شده است. Vim برای نخستین بار در سال ۱۹۹۱ برای کامپیوتر Amiga عرضه شد و از آن زمان تاکنون برای پلتفرم‌های مختلف توسعه پیدا کرده است.

اگر تا پیش از این تجربه کار با ویرایشگرهای متنی Vim را نداشته‌اید، برای استفاده از افزونه Vimium به کمی تمرین نیاز خواهید داشت. شما می‌توانید برای آشنایی با نحوه کار این افزونه، به وب‌سایت Vimium مراجعه کنید و ویدیوهای پیش‌نمایش آن را مشاهده کنید.

اگر از مرورگر فایرفاکس استفاده می‌کنید هم می‌توانید از افزونه مشابهی به نام Vimium-FF استفاده کنید.

2- Tridactyl

وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی

Tridactyl هم همانند Vimium است، با این اوصاف که برای مرورگر فایرفاکس توسعه پیدا کرده است. این افزونه برای شبیه سازی Vimperator، یک افزونه مبتنی بر کیبورد فایرفاکس که منسوخ شده، طراحی شده است. اگر یک توسعه دهنده وب هستید، Tridactyl می‌تواند یک ابزار خوب برای توسعه HTML باشد. این افزونه به شدت هم سفارشی‌پذیر است، به طوری که به شما اجازه می‌دهد فرامین منحصر به فرد را به آن اضافه کنید یا فرامین استاندارد خودش را تغییر دهید.

برای شروع کار با آن، در حالی که در یک صفحه وب هستید کلید f را روی کیبورد بفشارید تا لینک‌های کلیک شونده روی صفحه با یک آیکون قرمز رنگ نمایان شوند. کافیست یکی از نشانه‌هایی که روی لینک‌ها مشاهده می‌شود را تایپ کنید یا روی سوژه‌ای که می‌خواهید کلیک کنید تا Tridactyl برای شما کلیک کند. وظایفی مثل استفاده از ورودی‌های متنی یا ناوبری بین تب‌های باز ممکن است زمان بیشتری برای استفاده ببرد، با این حال کار با این افزونه برای انجام هر کاری بسیار ساده است.

3- DeadMouse

وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی

DeadMouse یک افزونه رایگان برای مرورگر کروم است که در وبگردی بدون ماوس کمی متفاوت از دو افزونه بالا عمل می‌کند. به جای ساخت نشانه‌های منحصر به فرد برای هر لینک روی صفحه، DeadMouse به آسانی به شما اجازه می‌دهد متن مربوط به لینک مورد نظر را تایپ کنید تا افزونه آن را برای شما بیابد. سپس برای کلیک روی لینک می‌توانید دکمه Enter را بفشارید یا از دکمه Tab برای رفتن به گزینه شبیه بعدی استفاده کنید.

شاید در نگاه اول DeadMouse کمی گیج کننده به نظر برسد، اما افزونه بسیار کاربردی است که به شما اجازه می‌دهد بدون نیاز به نصب یک ماوس، وبگردی با صفحه کلید را تجربه کنید. به اعتقاد برخی از کاربران عملکرد این افزونه قابل درک‌تر از سایر افزونه‌هایی است که به ساخت نشانه روی هر لینک می‌پردازند. هرچند تعداد زیادی از لینک‌هایی که با آن‌ها روبرو می‌شویم و از آن‌ها در اینترنت استفاده می‌کنیم آیکون‌ها یا عکس‌ها هستند و نه نوشته‌ها؛ بنابراین ممکن است این افزونه نتواند آن‌ها را به خوبی مدیریت کند.

و بر خلاف دیگر گزینه‌های موجود در این فهرست، این افزونه انتخاب کاربران حرفه‌ای نیست، فقط مناسب افرادیست که به دنبال راهی برای انتخاب سریع متن لینک‌ها هستند.

4- qutebrowser

وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی

qutebrowser یک مرورگر رایگان و منبع باز است که با الهام از Vimprobable، یکی دیگر از مرورگرهای مبتنی بر Vim که مدت‌هاست به‌روزرسانی نشده، طراحی شده است. درست مانند دیگر افزونه‌ها و مرورگرهای مبتنی بر Vim، کافیست دکمه f را روی کیبورد بفشارید تا لینک‌های روی صفحه نشانه‌گذاری شوند.

qutebrowser ظاهر بسیار ساده‌ای هم دارد؛ بنابراین برای دسترسی به بخش‌هایی مانند بوک مارک‌ها و دانلودها، کافیست فقط فرمان مورد نظر را وارد کنید. این مرورگر به شدت هم سفارشی‌پذیر است و می‌توانید تنظیمات آن را باب میل خود تغییر دهید.

دانلود qutebrowser برای ویندوز | مک او اس | لینوکس

5- Edbrowse

وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی

Edbrowse که توسط یک توسعه دهنده کم بینا به نام Karl Dahlke نوشته شده، یکی از منحصر به فردترین مرورگرهای فرمان خطی در این لیست است. این یعنی به شما اجازه می‌دهد از طریق ترمینا، خط به خط در وب جستجو کنید.

اگر در ابتدای استفاده با مشکل مواجه می‌شوید طبیعی است. به مرور زمان با یادگیری بیشتر فرامین و رابط کاربری Edbrowse، کار با این مرورگر آسوده‌تر می‌شود و می‌توانید با سرعت بیشتری به وبگردی بپردازید.

آنطور که Karl Dahlke توضیح می‌دهد، اکثر کاربران از چشم‌های خود برای ردیابی سایت‌ها برای اطلاعاتی که مدنظرشان است استفاده می‌کنند. فرامین مرورگر Edbrowse به عنوان چشم‌های شما در کامپیوتر این کار را انجام می‌دهند. اگر از شورتکات Ctrl + F برای پیدا کردن یک کلمه خاص در یک صفحه وب استفاده کرده باشید، عملکرد این مرورگر مشابه همان است.

گرچه Edbrowse مبتنی بر ترمینال است، اما از جاوا اسکریپت پشتیبانی می‌کند. با رفتن به این آدرس می‌توانید نحوه استفاده از این مرورگر برای دسترسی به فیسبوک، توییتر و حتی یوتیوب را مشاهده کنید. شما حتی می‌توانید از آن برای انجام اموری مانند ارسال ایمیل هم استفاده کنید.

دانلود Edbrowse برای ویندوز | مک او اس | لینوکس

6- Lynx

وبگردی بدون ماوس در کامپیوترهای رومیزی

اگر به دنبال یک مرورگر مبتنی بر ترمینال هستید که بتواند به صورت تصویری وب‌سایت‌ها را رندر کند، فرامین مبتنی بر کیبورد را ارائه کند و از حداقل پهنای باند شما استفاده کند، Lynx گزینه مناسبی برای شماست. این مرورگر از جاوا اسکریپت پشتیبانی نمی‌کند؛‌ بنابراین اگر از مرورگر وب خود چیزی فراتر از خواندن یک متن ساده را می‌خواهید، باید به دنبال یکی دیگر از ۵ راهکار بالا باشید.

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که لینکس پس برای چه کسی مفید است؟ اگر می‌خواهید بین انبوهی از فایل‌های سرویس بگردید یا از یک سیستم عامل بدون ظرفیت‌های گرافیکی مانند اوبونتو استفاده می‌کنید، لینکس گزینه مناسبی برای شماست. علاوه بر این اگر پهنای باند اینترنت شما بسیار محدود است، این مرورگر از منابع خیلی کمی نسبت به سایر مرورگرها استفاده می‌کند.

Lynx رایگان و منبع باز است و از دهه ۱۹۹۰ تا به امروز، توسعه دهندگانش به سختی در حال بهبود آن بوده‌اند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*