سامسونگ با یک روش خلاقانه میخواهد دوربین سلفی گلکسی اس ۲۲ – Samsung Galaxy S22 که سال ۲۰۲۲ عرضه میشود را زیر نمایشگر آن پنهان کند.
سامسونگ تلاش میکند برای پنهان کردن دوربین سلفی گلکسی اس ۲۲ در زیر نمایشگر آن از یک روش بسیار خلاقانهی کشویی استفاده کند. طرحی که در صورت عملی شدن ممکن است دیگر نیاز به استفاده از حفره، سوراخ، و هول پانچ که بسیاری از گوشیهای اندرویدی (ازجمله گوشیهای سامسونگ) از این روشها استفاده میکنند یا طراحی بریدگی بالای نمایشگر که چند سالی است اپل از آن بهره میبرد، برای قرار دادن دوربین سلفی نباشد.
در سالهای اخیر برخی از مفاهیم خلاقانه به دنیای واقعی گوشیهای هوشمند وارد شده و ظاهر این دستگاهها را بسیار جذابتر و کاربر پسندتر کرده است. کاهش حاشیهها و افزایش سطح نمایشگر نسبت به بدنه، نمایشگرهای خمیده، تاشو، استفاده از «نمایشگر اکوستیک» به جای اسپیکر گوشی و… ازجملهی این کانسپتهایی است که تا چند سال قبل شاید چندان قابل تصور نبود. اکنون نیز ممکن است طرح سامسونگ برای مخفی کردن دوربین سلفی در زیر نمایشگر راه حل مناسب و خلاقانهای برای گوشیهای هوشمند در دنیای واقعی باشد.
اکنون، سامسونگ با ثبت یک پتنت، راه حل جالبی را ارائه میدهد. در این روش که به نظر میرسد دوربین سلفی گلکسی اس ۲۲ را توصیف میکند، صفحه نمایش نیمه شفاف به صورت کشویی طراحی شده و در زمانی که از دوربین سلفی استفاده نمیشود، قسمت کشویی صفحه نمایش روی دوربین قرار گرفته و آن را از دید کاربر پنهان میکند. طراحی اولیهی این راه حل اما از یکی دو موضوع رنج میبرد: به دلیل استفاده از صفحه نمایش مات، احتمال دارد عکسها کمرنگتر باشند یا ممکن است کاربر با بررسی دقیقتر، دوربین را در هنگام فعال بودن بتواند تشخیص دهد. با وجود راه حلهای ارائه شده برای رفع این ایرادات، باز هم فعلا این طور به نظر میرسد که معایب این طرح از مزایای آن بیشتر است. هرچند که اگر این طرح بتواند به درستی پیاده شود و مشکلات آن نیز رفع شود، میتواند به عنوان یک راهکار بسیار خلاقانه در دنیای واقعی گوشیهای هوشمند باشد.
دستگاههایی همچون وانپلاس ۷ پرو برای حذف حفره، سوراخ و… از راهکار دوربین پاپآپ استفاده میکند تا صفحه نمایشگر کاملا یکدست باشد. حال ظهور این پتنت در دفتر مالکیت معنوی WIPO نشان میدهد که سامسونگ میتواند از روش خلاقانه مخصوص به خود برای پنهان کردن دوربین سلفی گلکسی اس ۲۲ زیر نمایشگر این گوشی استفاده کند. در این روش، دوربین سلفی پشت صفحه نمایش قرار میگیرد و لنز میتواند فضای بیرون را ببیند. حال، در زمانی که دوربین فعال نباشد، یک نمایشگر ثانویه که روی یک قطعه مکانیکی نصب میشود، در داخل گوشی هوشمند به سمت بالا حرکت می کند و روی لنز را میپوشاند و در هنگام فعال شدن دوربین سلفی از جلو لنز به پایین حرکت میکند. (این قطعه مانند یک «وصله» عمل میکند)
اگر این قابلیت به دنیای واقعی گوشیهای هوشمند راه یابد، مطمئنا قابلیت تعمیر پذیری آن نیز مشکلتر شده و برای کاربر هزینههای بیشتری در بر خواهد داشت.
اگر سامسونگ تلفنی از این دست را عرضه کند، باید از کارکرد این قطعه در آن اطمینان داشته باشد و این مدل گوشی، حداقل به اندازهی عمر مورد انتظار برای دیگر گوشیها کار کند زیرا در صورت خراب شدن ممکن است شدیدترین هزینهای باشد که بر کاربر تحمیل میشود و خرید آن ممکن است چندان عاقلانه نباشد.