همهگیری کروناویروس باعث شد بازار لپ تاپ در جهان مجدداً سیر صعودی به خودش بگیرد. بعید به نظر میرسد تا چند سال آینده این بازار نزولی شود.
سال ۲۰۱۰ حدود ۲۰۱ میلیون دستگاه لپ تاپ و ۱۵۷ میلیون کامپیوتر دسکتاپ در بازارهای جهانی فروخته شد. در حالی که بازار لپ تاپ طی این سالها با شیب نزولی همراه بوده است (۱۵۶.۸ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۶)، مجدداً این بازار در حال جان گرفتن دوباره است و طی دو سال گذشته رشد بسیار خوبی را تجربه کرده است. این حالیست که فروش کامپیوترهای دسکتاپ طی ۱۰ سال اخیر همچنان در سراشیبی نزولی قرار دارد.
یک تحلیلگر پیشبینی میکند سال جاری میلادی ۲۲۵ میلیون دستگاه لپ تاپ فروخته خواهد شد که در مقایسه با ۲۱۸ میلیون دستگاه در سال گذشته رشد چند میلیونی کرده است. انتظار میرود تعداد فروش لپ تاپها در همین سطح باقیبماند. پیشبینیهای IDC هم نشان میدهد در سال ۲۰۲۳ در حدود ۲۱۶ میلیون دستگاه لپ تاپ فروخته خواهد شد. اما اعدادی که Canalyst برای سال ۲۰۲۰ نشان میدهد متفاوت است. طبق برآوردهای این شرکت تحقیقاتی سال گذشته میلادی ۲۳۵.۱ میلیون دستگاه لپ تاپ و ۶۱.۹ میلیون کامپیوتر دسکتاپی فروش رفته است.
همانطور که احتمالاً میدانید، همهگیری کرونا باعث افزایش تقاضا برای لپ تاپ در سال ۲۰۲۰ شد و این افزایش تقاضا به افزایش فروش ۲۶ درصدی منجر شده است. لنوو بزرگترین تولیدکننده لپ تاپ با فروش ۷۲.۶ میلیون دستگاه است، در حالی که اچ پی با ۶۷.۵ میلیون دستگاه، دل با ۵۰.۲ میلیون دستگاه و اپل با ۲۲.۵ میلیون دستگاه در جایگاههای بعدی قرار دارند. افزایش فروش در سال ۲۰۲۰ به افزایش درآمد حاصل از فروش نیز منجر شده است. در سال گذشته این درآمد با رشد ۴.۶ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل، به ۱۴۰.۳ میلیارد دلار رسیده است. و همچنان ایالات متحده بزرگترین بازار لپ تاپ ها با درآمد ۳۶.۱ میلیارد دلاری است که چین با ۱۹.۶ میلیارد دلار و ژاپن با ۹.۸ میلیارد دلار آن را دنبال میکنند.
بازار لپ تاپ نزولی نمیشود
اما در سال گذشته تنها ۷۹ میلیون دستگاه کامپیوتر دسکتاپی فروخته شد و پیشبینی میشود این روند نزولی تا سال ۲۰۲۴ ادامه پیدا کرده و به ۷۳ میلیون دستگاه فروش کاهش یابد.