در این مطلب به معرفی بهترین بازی های نقش آفرینی ایزومتریک پرداختهایم، آثاری که از یک زاویه دوربین خاص استفاده میکنند و معمولا مخصوص بازی دوستان حرفهای هستند.
از آثار مدرنی همچون دیسکو الیسیوم و هیدس تا کلاسیکهایی همانند فال اوت 1، در ادامه میتوانید با بهترین بازی های نقش آفرینی ایزومتریک آشنا شوید.
عناوین RPG با دوربین ایزومتریک، در دهه 90 میلادی به اوج محبوبیت رسیدند اما هنوز هم طرفداران زیادی دارند. این زیرژانر معمولا بسیار داستان محور است، شخصیتهای زیادی دارد و مکانیکهای گیم پلی پیچیدهای ارائه میدهد. البته از گیم پلی های مختلفی در این آثار استفاده میشود که تنوع آن را هم بالا برده است، از سبک هک اند اسلش تا نوبتی (Turn-based).
بهترین بازی های نقش آفرینی ایزومتریک
اگر چه این روزها آثار کمتری به صورت ایزومتریک ساخته میشود اما در دو دهه اخیر، عناوین خوبی در این زیرژانر تولید شدهاند که هنوز هم کیفیت قابل توجهی دارند و میتوانند شما را برای ساعتها سرگرم کنند. قبل از رسیدن به فهرست اصلی، اینجا باید به بازیهای موفقی همچون آرکانوم (Arcanum)، دراگون ایج اوریجینز، وست لند، اسپل فورس 3 و مجموعه دیابلو نیز اشاره کنیم.
– بازی Encased
این اثر استودیوی دارک کریستال گیمز (Dark Crystal Games)، دنباله معنوی فال اوت اصلی است و همانند آن نسخه، به شما اجازه میدهد در دنیایی مخروبه به گشت و گذار بپردازید، با هیولاها بجنگید و برای بازپسگیری این جهان نابود شده، تلاش کنید.
بازی هنوز در حالت دسترسی اولیه (Early Access) قرار دارد اما توانسته نقدهای مثبتی دریافت کند. سازندگان به این نکته اشاره کردهاند که اثر، برای طرفداران فال اوت، شدو ران (Shadowrun) و دیوینیتی (Divinity: Original Sin) مناسب است، این بدین معناست که بازی مخصوص طرفداران عناوین نقش آفرینی ایزومتریک طراحی شده است. بازی Encased به شما قابلیت شخصی سازی شخصیتها را میدهد و از داستان خوبی بهره میبرد که ارزش تکرار بالایی دارد. باید دید نسخه اصلی بازی چه زمانی منتشر میشود، زیرا تقریبا کامل به نظر میرسد.
– بازی Pillars Of Eternity
پیلارز آف اِترنتی اگر چه در سال 2015 منتشر شد اما به سبک و سیاق آثار ایزومتریک کلاسیک ساخته شده و ثابت میکند که این زیرژانر هنوز هم حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این بازی استودیوی آبسیدین (Obsidian) البته از نظر سختی هم دست کمی از عناوین کلاسیک ندارد. سازندگان با تغییراتی که در سبک مبارزه بیدرنگ همراه با توقف (Real-time with Pause) ایجاد کردهاند، باعث شدهاند تا اثر برای تازه واردها چندان مناسب نباشد. زیرا مدیریت 6 شخصیت به صورت همزمان کار آسانی نیست. آبسیدین این سیستم را در قسمت دوم تغییر داد و از سبک مبارزه نوبتی استفاده کرد تا بتواند مخاطبان بیشتری جذب کند.
بازی Pillars Of Eternity برای ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 هم عرضه شده اما توصیه میکنیم که آن را بر روی رایانههای شخصی تجربه کنید. این بازی دارای 11 کلاس مختلف است و داستان جذاب و پرکششی دارد.
– مجموعه Avernum
اولین نسخه آورنوم در سال 2000 منتشر شد و پس از دو سهگانه، نسخه سال 2018 آن، آغاز تازهای را برای این سری رقم زد. این مجموعه استودیوی اسپایدروب سافتور (Spiderweb Software)، شاید به اندازه دیگر عناوین این لیست مشهور نباشد اما طرفداران سرسختی دارد.
از قسمت سوم و پنجم به عنوان بهترینهای مجموعه یاد میشود اما برای درک بهتر داستان، بهتر است که همه قسمتهای آن را بازی کنید. قسمت اول Avernum اگرچه کیفیت بالایی ندارد اما به خوبی میتواند مخاطبان را با این دنیای گسترده آشنا کند.
– بازی Disco Elysium
از دیسکو الیسیوم به عنوان یکی از بهترین بازیهای چند سال اخیر یاد میشود. این بازی ویژگیهایی دارد که آن را از تمامی آثار مشابه، متمایز میکند. در این عنوان، شما نقش یک افسر پلیس را بر عهده دارید که درون مغزش، صداهای مختلفی میشنود. شما میتوانید انتخاب کنید که او به کدام صداها گوش دهد و به تدریج، شاهد تغییرات روانی این شخصیت خواهید بود.
بازی Disco Elysium نه تنها جوایز زیادی را در سال 2019 بدست آورد بلکه قرار است یک سریال تلویزیونی هم بر اساس آن ساخته شود. این بازی هماکنون بر روی رایانههای شخصی، پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان در دسترس قرار دارد و فراموش نکنید که اثر به شدت دیالوگ محوری است و باید زبان انگلیسی را به خوبی بلد باشید.
– بازی Final Fantasy Tactics
عناوین نقش آفرینی ژاپنی معمولا از زاویه دوربین ایزومتریک استفاده نمیکنند اما در این میان، چند استثنا هم وجود دارد. بازی تکتیکس که در همان سال انتشار فاینال فانتزی 7 عرضه شد، از نظر بسیاری حتی از خط داستانی اصلی نسخه هفتم هم بهتر است. این اثر که از سیستم مبارزه نوبتی استفاده میکند، ویژگیهای مثبت زیادی داشت اما به دلیل سختی بیش از حد مورد انتقاد قرار گرفت.
بسیاری از طرفداران مجموعه فاینال فانتزی در این بازی دچار مشکل شدند زیرا در چند ساعت ابتدایی، باید با کمترین خطا بازی میکردید و برای این کار تجهیزات و قدرت لازم را هم نداشتید. بازیکنان در بخشهای اولیه هیچ قابلیت و مهارت مناسبی برای مبارزه ندارند و این مسئله باعث شد تا بسیاری از گیمرها از ادامه دادن آن منصرف شوند. با این حال، این بازی چالش برانگیز را به بازی دوستان حرفهای توصیه میکنیم. شما میتوانید نسخه بازسازی و بهبود یافته آن را بر روی سیستم عامل اندروید و آی او اس تجربه نمایید.
– بازی Path Of Exile
یکی دیگر از آثار مخصوص بازیکنان حرفهای. این بازی نقش آفرینی در سال 2013 عرضه شد و با اینکه عناصر زیادی را از مجموعه دیابلو الهام گرفته است اما در طول این سالها توانسته به هویت مستقلی دست پیدا کند و به جایگاه ویژهای برسد. در بازی، هدایت تنها یک شخصیت را بر عهده دارید و با او به گشت و گذار در سیاه چالها پرداخته و با موجودات سرسخت به مبارزه میپردازید تا امتیاز و تجهیزات به دست بیاورید.
اخیرا قسمت دوم بازی نیز تایید شده که قرار است در سال 2022 عرضه شود. این بازی مستقیما با دیابلو 4 رقابت خواهد کرد و باید دید تا چه اندازه میتواند موفق ظاهر شود.
– بازی Jagged Alliance 2
اگر چه بیش از 20 سال از عرضه این بازی میگذرد اما هنوز هم هیچ اثری نتوانسته همانند آن، به شما این حس را بدهد که در یک جنگ بزرگ، عضوی از یک گروه شورشی هستید. این بازی، مخاطب را در نقش اعضای یک گروه مزدور قرار میدهد که میخواهند ملت آرولکو (Arulc) را آزاد کرده و خانواده سلطنتی را به قدرت بازگردانند.
در کنار تسخیر شهرها و معادن برای بدست آوردن سرمایه، بازیکنان باید برای گسترش نیروهای خود نیز تلاش کنند. بازی Jagged Alliance 2 حتی در سال 2021 هم اثر جاه طلبانهای به حساب میآید و سبک مبارزه نوبتی آن چالش برانگیز است.
– بازی Tyranny
اثر موفقی دیگر از استودیوی آبسیدین اینترتیمنت که به اعتقاد بسیاری، از پیلارز آف اِترنتی بهتر است. داستان بازی در دنیایی اتفاق میافتد که در واقع شخصیتهای منفی پیروز شدهاند و ارباب کایروس (Kyros) قدرت را در دست گرفته است. حالا شما به عنوان یکی از زیردستان سابق او باید تلاش کنید تا صلح را به جهان بازگردانید.
با اینکه گیم پلی بازی به پیلارز آف اترنتی نزدیک است اما حق انتخاب بیشتری به شما میدهد. بازیکن حتی میتواند انتخاب کند که کایروس چگونه به پادشاهی رسید. بازی Tyranny تنها برای رایانههای شخصی منتشر شده است.
– بازی Fallout
قسمت دوم فال اول را هم میتوانستیم در این فهرست قرار دهیم اما نسخه اصلی سال 1997، تمرکز بیشتری بر روی بخش داستانی دارد و در مجموع اثر تاثیرگذارتری است. داستان در مورد مردی است که برای محافظت از خانهاش، سفر سختی را آغاز میکند اما پیدا کردن تراشهای که بتواند سیستم آب رسانی شهرک 13 را به کار بیندازد، آن هم در دنیایی که تقریبا از بین رفته، کار آسانی نیست.
بازی Fallout در مورد تصمیم گیری است و اینکه بتوان با نتایج انتخابهای خود زندگی کرد. کارهایی که انجام میدهید، باعث تغییر در دنیای بازی میشوند و داستان را به مسیر دیگری میبرند. با یکی از بهترین داستانها و مجموعه دیالوگها، بازی فال اوت با قاطعیت یکی از بهترین بازی های نقش آفرینی ایزومتریک تاریخ است.
– بازی Divinity: Original Sin II
یکی دیگر از بازیهای نسبتا جدید که از آن به عنوان یکی از بهترین بازی های نقش آفرینی ایزومتریک یک دهه اخیر یاد میشود. این بازی که از سبک گیم پلی نوبتی استفاده میکند، سرگرم کننده و در عین حال سخت است. زیرا دشمنان نیز همانند شما دارای زره هستند و از یک بار سلامتی ثانویه بهره میبرند. به همین دلیل بهترین استراتژی این است که در هر نوبت، بیشترین آسیب را به دشمن وارد کرده و موقعیتهای خود را به سادگی هدر ندهید.
برای بهتر شدن در اورجینال سین 2، باید ساعتها وقت صرف کنید و جزئیات زیادی را یاد بگیرید. همچنین استفاده از قابلیتها و قدرتهای هر کدام از شخصیتها، اهمیت ویژهای دارد. بازی Divinity: Original Sin II در بخش داستانی هم فوق العاده است و میتوانید آن را علاوه بر رایانههای شخصی، بر روی ایکس باکس وان و پلی استیشن 4 نیز تجربه کنید.
– بازی Neverwinter Nights
تاثیرگذاری سیاهچالها و اژدهایان (Dungeons & Dragons) را تقریبا در تمامی بازیهای نقش آفرینی ایزومتریک میتوانید مشاهده کنید. در این میان، بازی Neverwinter Nights نزدیکترین تجربه را به دانجز و دراگونز ارائه میدهد زیرا داستانهای آن در همان دنیا اتفاق میافتد! این بازی استودیوی بایوور (BioWare) از هر نظر قدرتمندانه است و طرفداران RPG باید حداقل یک بار آن را تجربه کنند.
بخش داستانی بازی Neverwinter Nights خوب است اما بخش چند نفره آن کم نظیر بوده و به شما اجازه میدهد تا ماجراجوییهای دلخواه خودتان را بسازید.
– بازی Planescape: Torment
یک بازی نقش آفرینی کلاسیک دیگر که در دنیای سیاهچالها و اژدهایان جریان دارد. داستان تورمنت، در رابطه با مردی جاویدان است که هر گاه کشته میشود، خاطراتش را از دست میدهد. شخصیت اصلی بازی، یکی از به یاد ماندنیترین قهرمانانی است که تاکنون در دنیای عناوین آر پی جی معرفی شده است.
بازی Planescape: Torment تمرکز ویژهای بر روی روایت داستان و فضاسازی دارد و کمتر به گیم پلی پرداخته است، این مسئله گاهی به ضرر آثار تمام میشود اما در رابطه با تورمنت، برگ برنده آن است.
– بازی Baldur’s Gate II: Shadows Of Amn
بیش از دو دهه از انتشار بازی بالدرز گیت 2 میگذرد اما هنوز هم به اندازه روز اول، جذاب و هیجان انگیز است. ماجراهای این بازی هم در دنیای سیاهچالها و اژدهایان اتفاق میافتد. استودیوی بایوور با این اثر، دنیایی طراحی کرد که از نظر جزئیات به شدت غنی است و داستانهای شنیدنی زیادی برای گفتن دارد.
برای به اتمام رساندن داستان اصلی باید حدود 75 ساعت زمان صرف کنید و در طول این ساعات، لحظات حماسی زیادی را تجربه خواهید کرد. داستانهای فرعی بازی را هم نباید فراموش کرد که گاهی از خط داستانی اصلی هم پرکششتر هستند. گیم پلی بازی بسیار تاکتیکی است و میتوانید مراحل را به شکلی مختلفی به پایان برسانید. شاید نیازی به گفتن نباشد که بازی Baldur’s Gate II: Shadows Of Amn هم یکی از بهترین بازی های نقش آفرینی ایزومتریک تاریخ است.
همچنین مطالعه کنید:
– بازی Hades
استودیوی سوپرجاینت (Supergiant) که برای عناوینی همچون بسشن (Bastion) و ترانزیستور (Transistor) مشهور است، با بازی هیدس توانست سر و صدای زیادی در صنعت بازی برپا کند. این اثر نقش آفرینی روگ لایک، دارای گیم پلی خیره کنندهای است که هر نوع مخاطبی را حیرت زده میکند. این بازی که نامزد جایزه بهترین بازی سال شد، اگر در مقابل لست آف آس 2 قرار نمیگرفت، احتمالا بیشترین شانس را برای پیروزی داشت.
مهم نیست که لزوما به آثار نقش آفرینی علاقهمند باشید، بازی Hades برای تمامی بازی دوستان مناسب است و اگر گیمر هستید، باید آن را حداقل یک بار امتحان کنید. فروش این بازی اخیرا از مرز 1 میلیون نسخه عبور کرد که برای یک اثر مستقل، موفقیت بالایی به حساب میآید. سوپرجاینت، هیدس را «شاهکار» خود توصیف کرده و کافی است برای مدتی کوتاه آن را بازی کنید تا شما هم به نتیجه مشابهای برسید. بازی Hades در مقایسه با دیگر عناوین این فهرست، نسبتا آسانتر است و اگر تاکنون به سراغ بازیهای ایزومتریک نرفتهاید، میتواند بهترین گزینه برای آغاز باشد.
کدام یک از عناوین فهرست بهترین بازی های نقش آفرینی ایزومتریک را تجربه کردهاید؟ نظرات خود را با در میان بگذارید.