نوکیا 9000

فلش بک: نوکیا 9000 با قابلیت دریافت فکس و وبگردی در سال 1996

در فلش بک امروز، نگاهی داریم به گوشی نوکیا 9000 ؛ موبایلی که در سال 1996 با قابلیت وبگردی و دریافت فکس عرضه شد.

تصور کنید که به ۲۵ سال پیش بازگشته‌اید؛ اینترنت به تازگی در حال جامع شدن بوده و افراد با استفاده از رایانه شخصی می‌توانند که در صفحات گوگل جستجو کنند. با این حال رشد ساخت و توسعه تلفن‌های همراه در حال رونق بوده و کاربران می‌توانند که خارج از خانه و محل کار خود تماس‌های صوتی بگیرند.

در این میان، گجتی معرفی می‌شود که می‌تواند تمامی کارهای بالا را در حالتی انجام دهد که با عنوان یک رایانه همراه عرضه شده است. البته نمی‌توان نام این دستگاه را تلفن همراه گذاشت، چراکه حداقل وزن آن تا ۴۰۰ گرم هم می‌رسد؛ اما شاید بتوان آن را از اولین گوشی‌های هوشمند دانست که امروزه در دست کاربران می‌بینیم.

البته در آن روزها هنوز لفظ اسمارتفون یا همان گوشی هوشمند در میان مردم به راه نیوفتاده بود؛ اما به هر حال مردم نوکیا 9000 را به عنوان یک رایانه همراه می‌شناختند.

نوکیا 9000 ؛ یک رایانه همراه

نوکیا 9000

این گوشی با سیستم عامل DOS و پردازنده اینتل 386 کار می‌کرد که در سال ۱۹۸۵ برای اولین بار معرفی شده و ساختار x86 را به نسل ۳۲ بیت وارد کرده بود. با این وجود حتی با قدیمی بودن آن، قابلیت پردازش در نرخ ۲۴ هرتز با شارژ باتری همان چیزی بود که باعث قدرتمند بودن نوکیا 9000 می‌شد.

البته نکته قابل توجه اینجاست که این تلفن همراه یا همان رایانه کوچک از ویژگی‌های یک سیستم ۳۲ بیت استفاده نمی‌کرد؛ بلکه ساختار ۱۶ بیتی آن بیشتر شبیه به ویندوز ۹۵ بود که در نمایشگر با کیفیت ۶۴۰ در ۲۰۰ حبس شده بود و تنها قادر بود تا رنگ خاکستری را نمایش دهد.

از نظر ظاهر نیز نوکیا 9000 دقیقا شبیه به یک مینی لپ تاپ کوچک بود که داخل آن یک کیبورد QWERTY گذاشته شده و صفحه نمایشگر آن نیز کلید‌های مختلفی را برای کنترل منو داشت. همچنین اسپیکر کوچکی که برای صحبت کردن روی تلفن‌های همراه قرار دارد، در نوکیا 9000 پشت آن قرار داده شده بود تا هنگامی که با کسی صحبت می‌کنید، صورت شما با صفحه کلید و نمایشگر تماسی نداشته باشد.

نوکیا 9000

شاید از نظر طراحی، بتوان این دستگاه را ترکیبی از یک تلفن و رایانه دانست که داخل آن یک PC و خارج آن را یک نمایشگر کوچک و دکمه‌های شماره تشکیل می‌داد. با این وجود ارتباطی که بین این دو قسمت وجود داشت به شما اجازه می‌داد تا برای فرستادن پیامک یا شخصی‌سازی نام مخاطبان ذخیره شده از کیبورد استفاده کنید. همچنین این قابلیت وجود داشت تا مخاطب‌ها و رویدادهای تنظیم شده در تقویم داخل گوشی را با کامپیوتر خانگی خود همگام‌سازی کنید.

به هر حال شنیدن این قابلیت‌ها کمی عجیب به نظر می‌رسد، چراکه فراموش نکنید همه آن‌ها در دهه ۹۰ اتفاق افتاده است! اما واقعیت این است که نوکیا 9000 به خوبی از پس وظایف خود برآمده و در آن دوره یک گجت خاص تلقی می‌شد.

برای شارژ گوشی نیز لازم بود تا کار متفاوتی را انجام دهید؛ به جای اینکه کابل را به صورت مستقیم به دستگاه وصل کنید، لازم بود تا ابتدا کابلی را به هر دو قسمت تلفن و رایانه آن متصل کرده و سپس آن را به یک آداپتور بزنید تا در نهایت نوکیا 9000 را شارژ کنید و یا از رایانه آن چیزی را انتقال دهید. همچنین یک پورت مخصوص داخل این گجت قرار داده شده بود که برای همگام‌سازی و یا گرفتن پرینت از اطلاعات به صورت بی‌سیم مورد استفاده قرار می‌گرفت. دقت کنید که در آن زمان، هنوز تکنولوژی لازم برای ساخت گوشی‌های با بلوتوث و وایفای بدست نیامده بود!

نوکیا 9000

نوکیا 9000 برای انجام کارهای روزمره‌ای که با رایانه شخصی انجام می‌دادید یک گجت فوق‌العاده در دهه ۹۰ میلادی به نظر می‌رسید؛ چراکه نه‌تنها می‌توانستید به ایمیل‌های دریافتی پاسخ بدهید، بلکه قابلیت دریافت فکس توسط آن یک ویژگی برجسته بود که در آن سال‌ها به شدت برای کارهای اداری مورد استفاده قرار می‌گرفت.

البته در آن زمان استفاده از اینترنت هنوز در دوران پیشرفت بود و دریافت یک صفحه توسط نوکیا 9000 شاید تا ۴۰ ثانیه هم طول می‌کشید؛ اما جالب است بدانید که این دستگاه با وجود یک برنامه مرورگر مخصوص، می‌توانست داخل فضای اینترنت نیز جستجو کند و عملا کار یک رایانه را انجام دهد. اما از نقاط ضعف آن، می‌توان به نداشتن GeoWrite که فایل‌های Document را ویراش می‌کرد در نوکیا 9000 اشاره کرد؛ گرچه برنامه خاصی برای نوشتن و ذخیره متن در این تلفن وجود داشت و شما می‌توانستید از آن با استفاده از کیبورد این گجت برای کارهای نوشتاری خود بهره ببرید.

نوکیا 9000

با این وجود درحالی که نوکیا 9000 یک پیشرفت و قدم فوق‌العاده مهم برای این شرکت بود، اما در سال بعد و با عرضه نوکیا 9110 بسیاری از قابلیت‌های جدید به این گجت اضافه شد. برای مثال وزن آن از ۴۰۰ گرم به حدود ۲۵۳ گرم کاهش پیدا کرده و آنتن روی آن نیز داخل بدنه جمع می‌شد. همچین دیگر خبری از یک آداپتور عجیب برای شارژ دستگاه نبود و شما می‌توانستید به صورت مستقیم کابل را به آن متصل کنید. به علاوه، پردازنده آن نیز ارتقا پیدا کرده و از مدل AMD 486 در نوکیا 9110 استفاده شده بود که سرعت آن تا ۳۳ مگاهرتز می‌رفت.

از همه مهم‌تر، در مدل جدید ارتقا حافظه داخلی توسط کارت‌های MMC فراهم شده بود که توسط آن کاربران می‌توانستند از دست حافظه محدود ۲ مگابایتی خود خلاص شوند و فضای بیشتری را برای ذخیره داده‌ها داشته باشند. با این وجود کمی پس از عرضه این گجت، رفته رفته شرکت نوکیا به فکر ساخت دستگاه‌های جدید با سیستم عامل Symbian افتاد که به کلی مسیر این کمپانی را تغییر داد.

به هر حال نوکیا 9000 یکی از اولین گجت‌هایی بود که قابلیت‌های یک رایانه شخصی را به صورت همراه در اختیار کاربران قرار می‌داد؛ اما در عین حال، برخی کمپانی‌ها به دنبال ساخت بازی‌هایی بودند که با قرار دادن آن‌ها داخل تلفن‌های همراه، به نحوی ایده ساخت گوشی‌های گیمینگ را به وجود آمد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*