مشکلات اینترنت ثابت

مشکلات اینترنت ثابت موجب نارضایتی کاربران شده است

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران می‌گوید مشکلات اینترنت ثابت باعث نارضایتی انبوهی از کاربران شده است.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی عنوان کرد که کشور ما امروزه در حوزه ارتباطات و پهن باند با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و همچنین گستردگی خدمات پهن‌باند موجب نارضایتی کاربران از سرعت اینترنت شده است. حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی امروز در نشست 5G و بن‌بست توسعه زیرساخت‌های ثابت در سومین هفته ایران دیجیتال و ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء ایران با اشاره به وضعیت اینترنت ثابت عنوان کرد که کشور ما امروزه در حوزه ارتباطات و پهن‌باند ثابت با مشکلات زیادی روبه‌رو شده است.

عدم سرمایه‌گذاری؛‌ اصلی‌ترین دلیل مشکلات اینترنت ثابت کشور

یکی از اصلی‌ترین مشکلات اینترنت ثابت عدم سرمایه‌گذاری در این بخش است. این کار دارای جزئیات پیچیده‌ای است و مجموعه‌ای که این تجهیزات را در اختیار داشته باشد، مانند شرکت مخابرات ایران، انحصار به وجود می‌آورد.

گستردگی خدمات پهن باند باعث شده تا کاربران از سرعت اینترنت ناراضی باشند و  رئيس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قصد دارد تا برای جلب رضایت مردم و افزایش سرعت اینترنت با شرکت مخابرات تعامل بیش‌تری را ایجاد کند.

جوشقانی با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی مبنی بر این‌که هزینه اینترنت در سبد مردم نباید بیش‌تر از ۲ درصد باشد عنوان کرد که ما نیز برای رسیدن به این هدف، اینترنت زیرساختی که اپراتورها دریافت می‌کنند را ۲۵ درصد ارزان کرده‌ایم تا آن‌ها توان سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف را پیدا کنند. شرکت مخابرات از پایین بودن تعرفه‌ها ناراضی است و ما در همین راستا آمادگی خود را برای بررسی تعرفه‌ها اعلام کرده‌ایم و دو هفته قبل پیشنهاد  تعرفه‌ای مخابرات را دریافت کرده‌ایم. شرکت مخابرات سه سال است که نارضایتی خود را از پایین بودن تعرفه‌ها اظهار می‌کند؛ اما تازه سه هفته است که این نارضایتی را به طور رسمی بیان کرده است.

رئيس سازمان  تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی معتقد است که این سازمان باید تفکر خود را در حوزه اینترنت تغییر دهد؛ زیرا اینترنت نسل پنجم نیازمند به سرمایه گذاری کلان است. 5G اکوسیستم جدیدی است که قرار است فضای ارتباطی دنیا را عوض بکند و از شبکه‌های تلفن همراه و ثابت کاملا جدا است.

فناوری نسل پنجم تآکید زیادی بر اصل تعامل، تعادل و همکاری در دو حوزه رقابتی و سیاست‌گذاری دارد. توسعه و رونق فناوری 5G نیازمند تعامل، سرمایه گذاری‌های مشترک و استفاده مشترک از زیر ساخت‌ها توسط رقبا است. بخش‌های مختلف اگر خواستار توسعه تکنولوژی امروز و آینده هستند باید روی این دو بخش سرمایه گذاری مناسبی بکنند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به مزایای تکنولوژی 5G FWA عنوان کرد که در حوزه اینترنت ثابت ADSL نهایت توسعه سرعت کم‌تر از ۲۰ مگ است که توانایی رقابت با FWA را ندارد و مردم از کیفیت خدمات رضایت ندارند. مشکلات اینترنت ثابت امروزه گریبان کشور ما را گرفته است و در فناوری 5G اصلی‌ترین تأکید بر هم‌گرایی اینترنت ثابت و موبایل است و صرفا مهاجرت از نسل دوم و سوم به نسل پنجم نیست و باید هر دو حوزه به شکل متوازن توسعه پیدا کنند.

باند پهن یک طرز تفکر است و تنها یک تکنولوژی نیست و تمام ارگان‌های مربوطه باید بدانند که باند پهن یکی از مهم‌ترین اصول در توسعه کشور است. کرونا علاوه بر تمام بدی‌هایی که داشت مزایایی هم داشت که از جمله آن‌ها تغییر نگرش مردم بود که باعث شد آن‌ها در دنیای امروز خواستار باند پهن باشند. اعتقاد به این‌که سرمایه گذاری در حوزه اینترنت ثابت مقرون به صرفه نیست کاملا غلط است، امروزه شرکتی مانند شاتل در این حوزه سرمایه گذاری وسیعی را انجام داده است.