شرکت مخابرات ایران در واکنش به سخنان وزیر ارتباطات در خصوص این شرکت عنوان کرد دعوای آذری جهرمی سیاسی بوده و نتیجه آن باعث تضعیف حوزه ICT کشور خواهد بود.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا در نمایشگاه اینترنت اشیا به اقدامات اشتباه شرکت مخابرات طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت مسئولان این شرکت میگویند درآمدهای ما کفاف سرمایهگذاری را نمیدهد، اما باید به آنها گفت هزینهها را در مسیر غلطی خرج کردید و میبایست تصمیمهای اشتباه خود را اصلاح کنید. در همین رابطه شرکت مخابرات با انتشار بیانیهای به این سخنان وزیر ارتباطات واکنش نشان داد.
متن بیانیه شرکت مخابرات ایران
شرکت مخابرات ایران در واکنش به سخنان وزیر ارتباطات عنوان کرد دعوای آذری جهرمی سیاسی بوده و نتیجه آن باعث تضعیف حوزه ICT کشور خواهد بود. متن این بیانیه به شرح زیر است:
کاملا واضح است که دعوایی که وزیر محترم ارتباطات با شرکت مخابرات فعلی به راه انداخته است یک بده بستان سیاسی است ولی باید متذکر شد و تاکید کرد که تضعیف شرکت مخابرات ایران به هر دلیلی ، نتیجه ای جز تضعیف صنعت مخابرات و ارتباطات ، تمامی مشتریان حوزه آی سی تی کشور و حتی سایر اپراتورهای ارتباطی کشور نخواهد داشت.
خواه بپسندید خواه نه؛ شرکت مخابرات ایران به عنوان قدیمی ترین برند حوزه ارتباطات کشور برابر است با صنعت ارتباطات ایران
خواه بپسندید خواه نه ؛ شرکت مخابرات ایران از اعضای خانواده دولت بود که بنابر دستور مقام معظم رهبری و طبق اصل 44 قانون اساسی و با توجه به مجوزهایی که از سوی نظام حاکمیتی مانند حوزه های رگولاتوری و سازمان خصوصی سازی به این شرکت داده شد ، به بخش خصوصی واگذار شد.
و باز بپسندید یا نه ، حدود 40 درصد سهام شرکت مخابرات ایران از آن دولت است و حتی هم اکنون دو تن از اعضای هیئت مدیره این شرکت از اعضای همان دولتی است که وزیر ارتباطاتش با دادن پروانه ارایه سرویس B2B درون شهری به شهرداری قصد رفع انحصار مخابرات را کرده تا به اصطلاح خودش ، جلوی عقب ماندگی در بخش توسعه اینترنت ثابت را بگیرد.
این در حالی است که شرکتهای ارائهدهنده اینترنت ثابت در این سالها نتوانستند متناسب با سرعت رشد اینترنت سیار و دیتای موبایل رشد کنند، در این مدت دچار مشکلات مالی بودند. حتی برخی از شرکتهای FCP بازار را به اپراتورهای موبایلی واگذار کردند و معتقد بودند پایین بودن تعرفه اینترنت در اپراتورهای موبایلی، موجب شده تمایل افراد به استفاده از اینترنت موبایل به جای اینترنت ثابت باشد و در نتیجه این شرکتها در حال از دست دادن مشترکانشان هستند. و حالا وزیر محترم ارتباطات میخواهند با تمامی این به اصطلاح عقب ماندگی ها را بر گردن مخابرات ایران بیندازند؟
کاهش تعرفه 25 درصدی پهنای باند اپراتورها در قیمت اینترنت کاربران تاثیری نخواهد داشت
در بخش دیگری از متن بیانیه شرکت مخابرات ایران به کاهش تعرفه 25 درصدی پهنای باند اپراتورها اشاره شد. در این بیانیه آمده است:
کاهش تعرفه 25 درصدی پهنای باند برای اپراتورها در قیمت اینترنت برای کاربران نهایی آنها تأثیری ندارد اگر هم کاهشی را در این بخش شاهد باشیم خیلی محسوس نخواهد بود چون به خصوص در دو سال گذشته هزینههای اپراتورها در بخش نیروهای انسانی، تجهیزات شبکه، نگهداری و تعمیرات و… تا سه برابر افزایش یافته ولی تعرفه اینترنت اپراتورها تغییری نداشته است.
هرچند به علت شیوع کرونا و افزایش مصرف بخشی از افزایش هزینه جبران شد و اپراتورها را از ورشکستگی نجات داد چون اگر این روند تداوم پیدا میکرد اپراتورها با مشکلاتی مواجه میشدند و نمیتوانستند بهصورت مناسب سرویسی ارائه دهند.
با توجه به افزایش هزینهها این کاهش قیمت تعرفه، شاید بتواند کمی از این هزینههای سرسام آور اپراتورهای اینترنت ثابت را جبران کند. بنابراین نباید اصلا بحث کاهش قیمت اینترنت را مطرح کنند چون اگر اپراتورها بار دیگر مجبور به کاهش قیمت شوند دیگر باید اپراتورهای ارتباطات ثابت تعطیل شوند.