صنایع دفاعی هانوا تکوین زیرمجموعهای از هلدینگ بزرگ گروه هانوا است که جدیدترین محصولات دفاعی خود را به نمایش گذاشت.
هانوا تکوین یک کمپانی هوافضا، امنیتی و دفاعی از کره جنوبی است که به هلدینگ هانوا تعلق دارد. در واقع گروه هانوا صنایع نظامی سامسونگ موسوم به سامسونگ تکوین را در سال 2015 از این کمپانی خریداری و نام آن را به هانوا تکوین تغییر داد. با این حرکت سامسونگ از عرصه فعالیتهای نظامی خارج و جای خود را به هانوا داد.
تکوین در زمانی که به سامسونگ تعلق داشت جنگ افزارهای پیشرفته و گوناگونی همچون هویتزر خودکشش K9، برخی بخشهای پیشرفتهترین تانک دنیا موسوم به K2 بلک پنتر، تیربار خودکار SGR-A1 مجهز به هوش مصنوعی، موتور هلیکوپتر و… را طراحی کرد و ساخت. همچنین جنگندههای F-16 را برای نیروی هوایی کره جنوبی مونتاژ نمود و هواپیمای آموزشی و جنگنده T-50 را نیز برای کره جنوبی تولید کرد.
حال که این کمپانی در مالکیت گروه هانوا قرار دارد نیز مجددا محصولات جدیدی را همراه خود به نمایشگاه نظامی IDEX 2021 ابوظبی در امارات آورد که جنگ افزارهای نوین بدون سرنشین هستند. یکی از آنها که MPUGV نام دارد، پیش نمونهای از یک خودروی بدون سرنشین چندمنظوره رزمی است که برای نخستین بار از آن رونمایی میشود. توسعه MPUGV در سال 2019 توسط صنایع دفاعی هانوا پایان یافت. هدف از پروژه آن که برای ارتش کره جنوبی انجام شد، ساخت خودرویی بدون سرنشین برای پشتیبانی از نیروهای پیاده در شرایط مختلف رزمی است.
این خودروی چرخ دار که پیکربندی 4×4 دارد، با نیروی الکتریکی کار کرده و روی مسیر هموار میتواند به سرعت 30 کیلومتر بر ساعت دست یابد. MPUGV که به صورت کنترل از راه دور و یا خودمختار میتواند عمل کند، برای انجام ماموریتهای گوناگون اعم از شناسایی، جاسوسی، دیده بانی، ترابری لجستیکی، انتقال مجروحان طراحی شده است. همچنین میتواند به تیربار و توپ خودکار در کنار موشک ضد تانک مسلح شده و دوشادوش سربازان با دشمن درگیر شود.
توان حمل بار این ربات 200 کیلوگرم بوده و با یک بار شارژ کامل تا 14 ساعت فعالیت میکند که البته با افزودن باتری کمکی زمان عملیات پیوسته آن به 72 ساعت میرسد. این ربات که نخستین محصول این چنینی از سوی صنایع دفاعی کره جنوبی به شمار میرود، آزمایشهای میدانی و ارزیابیهای خود را نیز پشت سر نهاده است. در آزمایشهایی که توسط ارتش انجام شد، هوش مصنوعی ربات با موفقیت ماموریتهای تعقیب خودکار سربازان، رانندگی خودکار و پرهیز از موانع شد. همچنین با داشتن دو تخت توانایی خود در انتقال مجروحان و همچنین برقراری ارتباط از طریق هواگردهای بدون سرنشین را به نمایش گذاشت.
برای ماموریتهای رزمی این ربات به قابلیتهای متعددی مجهز است. برای مثال با کمک سنسورهای آکوستیک خود میتواند به صورت خودکار محل شلیک دشمن را هنگام تبادل آتش کشف و با آن درگیر شود. تسلیحات این ربات روی یک برجک کنترلی سبک وزن مدل RCWS نصب میشود؛ برجک میتواند پذیرای تیربار سنگین 12.7 میلیمتری K6 و نارنجک انداز 40 میلیمتری K4 باشد که هر دو ساخت کمپانی کرهای S&T Motiv (دوو سابق) هستند. به احتمال زیاد امکان تسلیح آن به موشکهای ضد تانک کرهای AT-1K Raybolt، جاولین آمریکایی و اسپایک نیز وجود داشته باشد تا از این ربات در نقش شکارچی ضد زره و یا تخریب کننده سازهها و سنگرهای دشمن استفاده کرد.
صنایع دفاعی هانوا قصد دارد تا پایان سال 2021 نمونه 6 چرخ از این ربات را نیز معرفی کند. این ماشین جدید سرعت، برد، بقاپذیری و توان حمل بار بیشتری دارد و علاوه بر وظایف نمونه 4 چرخ، عملیاتهای دیگری نظیر کشف مین و عوامل شیمیایی را نیز انجام میدهد.
از دیگر تسلیحاتی که صنایع دفاعی هانوا به نمایشگاه آورد میتوان به هویتزر خودکشش K9 در کنار خودروی بارگذاری کاملا رباتیک K10 و سامانه پدافند هوایی کوتاه برد هایبرید بیهو اشاره کرد.