دانشگاه آکسفورد در حال بررسی شرایط برای ساخت اسپری و قرص ضد کرونا است. محقق ارشد آکسفورد توضیحاتی در این باره داده است.
سارا گیلبرت محقق ارشد تیم دانشگاه آکسفورد در تولید واکسن کرونا عنوان کرد که این تیم در حال بررسی امکان ساخت قرص ضد کرونا و اسپریهای بینی است تا بتوان آنها را در آینده جایگزین واکسن کرد.
پروفسور گیلبرت با حضور در پیشگاه کمیته دانش و فناوری مجلس عوام عنوان کرد که کنار گذاشتن محدودیتهای کرونا ممکن است موجب بالا رفتن میزان سرایت و پدید آمدن گونههای جدید بیماری شود که نسبت به واکسنها از مقاومت بیشتری برخوردار هستند. سخنان این پروفسور دقیقا در چند هفته بعد از سخنان کیت بینگهام دبیر سابق کارگروه واکسن بریتانیا ابراز شد. بینگهام عنوان کرده بود که برای توزیع کارآمدتر باید راههای مناسبتری مانند تولید قرص ضد کرونا و برچسبها پیدا شود.
شروع تحقیقات درباره ساخت نسل دوم واکسن و قرص ضد کرونا
پروفسور گیلبرت به نمایندگان مجلس اظهار کرد که ما همچنین در حال تحقیق در ارتباط با نسل دوم واکسنها هستیم که ممکن است شیوه تزریق را نیز با روش دیگری جایگزین کند. وی همچنین عنوان کرد که برای تولید و طراحی این واکسن به زمان زیادی احتیاج داریم.
وی در روز چهارشنبه به نمایندگان اظهار کرد که ما واکسن آنفولانزا را داریم که از طریق اسپری بینی مورد استفاده قرار میگیرد و این موضوع میتواند نکته امیدوار کنندهای برای تولید واکسن کرونا در آینده باشد. همچنین ممکن است واکسن خوراکی و قرص ضد کرونا را به تولید برسانیم که با خوردن یک قرص بدن فرد در مقابل ویروس ایمن میشود. چنین کاری منافع کثیری را در خصوص توزیع واکسن به دنبال خواهد داشت، زیرا در این شرایط برای تزریق به افراد دیگر به سرنگ و آمپول نیاز نیست.
پروفسور گیلبرت در ادامه عنوان کرد که ما اکنون در حال بررسی هر دوی این رویکردها هستیم؛ اما طراحی و تولید آنها زمانبر است. هر دوی این روشها برای مشخص شدن ایمنی و کارآمدی باید تحت آزمایش قرار بگیرند، زیرا واکنش ایمنی بدن در قبال دریافت این روشها نسبت به مصونیتی که از طریق تزریق در زیر بافتهای ماهیچهای ایجاد میشود متفاوت خواهد بود. اما هر دو روش منافع احتمالی فراوانی در پی خواهند داشت و بنابراین ما تمام تلاش خودمان را میکنیم تا بتوانیم در آینده این واکسنها را به تولید انبوه برسانیم.