آیا میدانید جرم و جنایت در کدام نقاط جهان بیشتر اتفاق میفتد؟ در اینجا شما را با 15 مورد از جنایت خیزترین شهرهای جهان آشنا خواهیم کرد.
بر اساس گزارش مؤسسه اوربان تایتان که در حوزه مسائل شهرنشینی فعالیت دارد از متراکمترین جمعیت شهری دنیا میتوان به شهرهایی مانند نیویورک، مکزیکوسیتی، سائوپائولو، بمبئی، شانگهای، کلکته، داکا و کرچی اشاره کرد؛ اما از طرفی دیگر شهرهایی وجود دارند که زندگی در آنها ریسک بالایی دارد. معمولا مفهوم شهرنشینی با مفاهیم افزایش جرم جنایتهای نوین هم همراه شده است. در تمام این شهرها بی قانونی و باندهای تبهکاری زیادی وجود دارد؛ اما با این وجود به دلیل فقر و نبودن کار مناسب در روستاها و شهرهای کوچک مردم حتی به این شهرهای خطرناک نیز مهاجرت میکنند که در صورت عدم کنترل منجر به افزایش خشونت خواهد شد.
۱۵ مورد از جنایت خیزترین شهرهای جهان
۱- کیپ تاون، آفریقای جنوبی
شهر کیپ تاون در آمریکای جنوبی به عنوان یکی از جنابت خیزترین شهرهای جهان شناخته میشود. در سالهای اخیر نرخ دزدی و جنایت به شکل بی سابقهای در این شهر افزایش یافته است، به نحوی که در طی یک سال ۷۲۰۰۰ فقره تجاوز، ۲۰۰۰ فقره سرقت معمولی و ۱۴۰۰ فقره سرقت مسلحانه در این شهر اتفاق افتاده است. بهطور متوسط ۵۰ نفر در هر روز در این شهر به قتل میرسند، این تعداد قتل حدود۵۰ درصد از قتلهایی که در آفریقای جنوبی اتفاق میافتد را تشکیل میدهد. بحران اقتصادی و تنگدستی و گرسنگی مهمترین عامل افزایش جنایت در این شهر است. اگر بک روزی به هر دلیلی به این شهر سفر کردید بهخاطر داشته باشید که هرگز شبها بیرون نروید.
۲-ریودوژانیرو، برزیل
اگر قصد دارید که به برزیل سفر کنید چندین بار به این موضوع فکر کنید، مهم نیست که شما در کدام منطقه باشد و چه موقعی از روز باشد، در هر جایی که باشید این احتمال وجود دارد که از شما زورگیری شود. بهمحض ورود به این شهر یک کتابچه به شما داده میشود که در آن مواردی مانند اینکه به هیچ عنوان چیز گرانبها با خود حمل نکنید نوشته شده است. اگر چیزی از شما سرقت شود خود شما مسئول هستید و پلیس هیچ مسئولیتی را گردن نمیگیرد. در طی ۳ سال اخیر میزان جرم و جنایت در این شهر ۲ برابر شده؛ اما طبق آمار بهدست آمده میتوان گفت که آمار جرم و جنایت در این شهر در حال کم شدن است ولی برای محقق شدن آن به زمان زیادی احتیاج است. در این شهر بسیاری از جنایتها توسط یک مافیای مخدر شهری که نام آنها پیرانا (Piranhas) است اتفاق میافتد. ۸۰۰۰ فقره قتل در سال قبل در ریو به انجام رسیده است و در روز حدود ۲۰ فقره قتل در این شهر انجام میشود. بیشتر جنایتها در حومه شهر اتفاق میافتد؛ اما شما در هیچ جای شهر امنیت کامل ندارید.
۳-بغداد، عراق
اهمیتی ندارد که شما چه شخصیتی هستید، شما در بغداد امنیت جانی ندارید. شهر بغداد با جرم، جنایت و خونریزی عجین شده است، روزانه تعداد زیادی در این شهر مفقودالاثر میشوند. از سال ۲۰۰۳ که آمریکا به عراق وارد شده علاوه بر جنایتهای سازمان یافته حملات تروریستی نیز افزایش چشمگیری یافته است. القاعده به همراه گروههای جنایتکار دیگر روزانه افراد زیادی را به قتل میرسانند، برای نمونهای از خطراتی که شما را در این شهر تهدید میکند میتوان به مینهای کنار جادهای و بمبگذاران انتحاری اشاره کرد. آدم ربایی و قتلهای اتفاقی در این شهر به موضوعی عادی تبدیل شده است. علاوه بر موارد مذکور بیقانونی و فساد پلیس بغداد نیز زیاد است و این امر باعث شده تا بغداد به جهنمی واقعی تبدیل شود.
۴-گواتمالا، گواتمالا
کشور گواتمالا فاسدترین دولت جهان را دارد. تمام سران این کشور بهطور غیر رسمی از بزرگترین قاچاقچیان آمریکای شمالی محسوب میشوند و این شرایط باعث شده تا گواتمالا به کشوری مناسب برای قاچاقچیان مواد مخدر تبدیل شود. در پایتخت گواتمالا یعنی شهر گواتمالا این موارد بسیار زیاد است و تعداد زیادی از توریستها مورد سرقت مسلحانه و تجاوز قرار میگیرند. اگر شما قصد سفر به این شهر را داشتید حتما بهخاطر بسپارید که هیچ گونه وسایل گران قیمتی به همراه نداشته باشید، زیرا در این شرایط احتمالا جان خود را از دست خواهید داد.
۵- بانکوک، تایلند
نام شهر بانکوک در تایلند در میان جنایت خیزترین شهرهای جهان به چشم میخورد. بانکوک مقام اول را در جهان در زمینه مواد افیونی به خود اختصاص داده است. بانکوک به عنوان اصلیترین مسیر ترانزیت مواد مخدر در جهان شناخته میشود. بر اساس آمار سال گذشته ۲۰۰۰۰ فقره تجاوز، ۱۳۵۰۰ فقره سرقت و ۵۰۰۰۰ فقره جنایت منجر به قتل اتفاق افتاده است.
۶- مظفرآباد، کشمیر پاکستان
شهر مظفرآباد مرکز استان کشمیر است. این منطقه از اصلیترین مناطق ناامن جنگی بین هند و پاکستان محسوب میشود. این جنگ بعد از حمله عشایر پاکستانی و تصرف بخشهایی از کشمیر توسط پاکستانیها آغاز شد. نیروی نظامی هند، مناطق مرکزی و شمالی ایالت کشمیر را تحت کنترل خود در آوردند. با دخالت سازمان ملل متحد و تعیین خط آتش بین دو کشور به طول ۷۷۲ کیلومتر، این جنگ به سردی گرایید؛ اما بیقانونی و اجرای قانون به وسیله خود افراد به یک مسئله روزمره در این شهر تبدیل شده است.
۷- سانتو دومینگو، دومینیکن
سانتو دومینگو پایتخت کشور جمهور دومینیکن است، نرخ دزدی در این شهر بسیار زیاد است و سارقان کار کشته و قاچاقچیان مواد مخدر به آسانی و بدون مخفی کاری خلاف میکنند.
۸- گروزنی، چچن، روسیه
تعداد مافیای روسیه در گروزنی چچن از تعداد پلیسهای این شهر بیشتر است. پلیس این شهر تحت فرمان دولت نیست و بهطور غیر رسمی توسط مافیا کنترل میشود. هر ۲۰ دقیقه در این شهر یک جنایت اتفاق میافتد، بهطور متوسط روزانه ۸۵ نفر جان خود را از دست میدهند. فحشا و فروش مواد مخدر از شغلهای رایج در گروزنی چچن است و دزدی و تجاوز در این شهر به موضوع عادی تبدیل شده و هیچ کس از آنها شکایتی ندارد. چچن جهان سوم است، اگر قصد دارید که به چچن مسافرت کنید بهتر است چندین مرتبه به آن فکر کنید.
۹- پورت مورسبی، پاپوآ گینه نو
پورت مورسبی به عنوان پایتخت گینه نو شناخته میشود. اگر به این شهر سفر کنید به احتمال فراوان مورد سرقت مسلحانه قرار میگیرید و ممکن است عمدی و یا غیر عمدی جان خود را از دست بدهید.
۱۰- پورتو پرنس، هائیتی
پورتو پرنس پایتخت کشور هائیتی و جمعیت آن تقریبا ۲ میلیون نفر است. میزان خشونت خانگی و شهری در این شهر بسیار زیاد است و این نرخ جرائم به ویژه بعد از وقوع زلزله مخرب ۱۲ ژانویه ۲۰۱۰ و بی ثباتی سیاسی ناشی از آن افزایش یافته است. پلیس در این شهر وجود ندارد و در اصل پایتخت و برخی از شهرهای دیگر آن تحت کنترل باندهای تبهکار قرار دارند. این کشور به عنوان یکی از اصلیترین کشورهای صادر کننده غیر قانونی مواد مخدر به قاره آمریکای شمالی شناخته میشود.
۱۱- سنت لوئیس، میسوری آمریکا
طبق آمار پلیس آمریکا شهر سنت لوئیس در ایالت میسوری به عنوان یکی از جنایت خیزترین شهرهای جهان از نظر جرم و جنایت، تجاوز، دزدی و زورگیری شناخته میشود. میزان نرخ جرم در این شهر نسبت به شهرهای دیگر آمریکا پنج برابر بیشتر است. در شهر سنت لوئیس آمریکا از هر ۱۰۰ هزار نفر، دو هزار و ۷۰ نفر جرائم خشونت آمیز انجام میدهند.
۱۲- شهر موگادیشو، سومالی
به دست آوردن آمار دقیق از جرم و جنایتهای انجام شده در این کشور بسیار سخت است؛ اما بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته این شهر از نظر وقوع برخی از جنایتها در صدر لیست جنایت خیزترین شهرهای جهان قرار دارد دارد.
۱۳- شهر کاراکاس، ونزوئلا
بر اساس آمار آمریکای لاتین خطرناکترین جای دنیا است. اگر شما عبارت جنایت خیزترین شهرهای جهان را در اینترنت سرچ کنید قطعا از ۳۰ شهر اول ۲۰ شهر متعلق به این منطقه است. آمریکایی مرکزی کاملا تحت کنترل قاچاقچیان مواد مخدر است. با وجود این تفاسیر باید گفت که شهر کاراکاس در کشور ونزوئلا به عنوان جنایت خیزترین شهر جهان شناخته میشود. در هر دقیقه در این شهر ۱۳۷ فقره جنایت و ۵۷۳ فقره سرقت اتفاق میافتد. این شهر یک و نیم میلیون نفر جمعیت دارد که تمام افراد این شهر در طول زندگی خود ۵ بار یکی از انواع جرم و جنایت را انجام دادهاند و زنان این شهر حداقل یکبار مورد تجاوز قرار گرفتهاند. تمام این موارد باعث شده تا کاراکاس به پایتخت جنایی جهان تبدیل شود. ونزوئلا بزرگترین تولید کننده کوکائین جهان است و کاراکاس بزرگترین مرکز فرآوری کوکائین ونزوئلا است. اگر شما قصد دارید به این کشور سفر کنید لازم است تا به عضویت یکی از گروههای گانگستری در بیایید تا در امان باشید.
۱۴- بوگوتا، کلمبیا
شهر بوگوتا در کشور کلمبیا به عنوان یکی از جنایت خیزترین شهرهای جهان شناخته میشود. این شهر مرکز فرآوری و ترانزیت مواد مخدر در آمریکای مرکزی و حوزه کارائیب است. افراد در هر زمانی از روز یا شب مورد جنایت قرار میگیرند. این شهر از نظر جرم و جنایت از تمام کشورهای آمریکای جنوبی و مرکزی جلوتر است. ما به شما توصیه میکنیم که قبل از رفتن به این شهر آموزشهای نظامی ببینید تا شاید از دزدیهای مسلحانه در امان بمانید.
با وجود افزایش تعداد نیروهای پلیس و گشتهای روزانه باندهای تبهکاری زیادی در زمینه مواد مخدر در کلمبیا فعالیت دارند و برای پیش بردن کار خود هر کاری انجام میدهند. بوگوتا که پایتخت کلمبیا است، این کشور را به خطرناکترین کشور دنیا تبدیل کرده است.
تعداد خودروهای بمبگذاری شده برای کشتن مقامات پلیس و مسئولان در چند سال اخیر بسیار زیاد شده و داشتن شغل پلیسی در این کشور کار خطرناکی است. آمار آدم ربایی در این شهر هشت و نیم میلیون فقره گزارش شده است.
۱۵- سیوداد خوآرز، مکزیک
شهر خوآرز در شمال مکزیک واقع شده و با آمریکا هم مرز است و بالاترین میزان جرم و جنایت در دنیا متعلق به این شهر است. این شهر یک و نیم میلیون نفر جمعیت دارد و به عنوان دروازه ورود مواد مخدر به آمریکا و کانادا شناخته میشود. نرخ جرائم به حدی در این شهر افزایش پیدا کرده که از آن به عنوان منطقه جنگی نام برده میشود. روزانه ۱۰۰/۰۰۰ فقره جنایت در این شهر به وقوع میپیوندد و ۱۲۰ نفر بهطور متوسط به قتل میرسند. این شهر صحنه درگیری روزانه گروههای مافیایی قاچاق مواد مخدر است و ۵۰ درصد مردم در این شهر معتاد هستند.
پلیس مکزیک کارتلهای مواد مخدر خوآرز را دلیل اصلی افزایش میزان جرم و انجام بمبگذاریها میداند و ناظران، این واقعه را نشانه افزایش تشدید درگیریها میان کارتلهای مواد مخدر و دولت مکزیک پیشبینی میکنند. از سال ۲۰۰۶ که فیلیپه کالدرون رئیس جمهور مکزیک برای مبارزه با این کارتلها از ارتش تقاضای کمک کرد، بیش از ۲۵ هزار نفر در مکزیک و بهویژه در این شهر در پی درگیریها کشته شدهاند.