محققان ایرانی در جدیدترین مطالعه خود، میزان اثربخشی داروی فاویپیراویر – Favipiravir را روی بیماران آلوده به کرونا مورد بررسی قرار دادند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تازگی اعلام کرده است که داروی فاویپیراویر، نوعی داروی ضد ویروس ساخته شده در کشور ژاپن است که در این کشور برای بیماران مبتلا به آنفولانزای شدید مقاوم به دیگر داروهای ضد ویروس مجوز استفاده دریافت مینماید. با فراگیری کووید – ۱۹ و ابعاد شناخته نشدهای که به همراه داشت، درمان قطعی برای این بیماری ارائه نشده است و از همین روی، داروهای مختلفی از نظر تاثیرگذاری و ایمنی بیماران آلوده به کرونا در مسیر مطالعه و ارزیابی قرار گرفت که فاویپیراویر یکی از آنها است.
انجام یک مطالعه گسترده درباره داروی فاویپیراویر
مصطفی قانعی، رئیس کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا از انجام پژوهشهای بالینی متعدد در حوزه تأثیرگذاری داروها بر بیماران آلوده به کرونا از آغاز فراگیری این ویروس خبر داد و عنوان کرد که یک مطالعه گسترده بالینی در ۲۰ مرکز بیمارستانی مختلف در شهرهای کشور بهمنظور شناخت و بررسی میزان اثربخشی داروی فاویپیراویر روی بیماران کرونایی صورت گرفته و نتایج جدیدی را به همراه داشته است.
وی با بیان این که نتایج به دست آمده از این تحقیق در انتشارات معتبر بینالمللی منعکس شده است، عنوان کرد که نتایج این تحقیق علاوه بر این که ابعاد جدید از اثربخشی و کارآمدی یک داروی مورد بحث را بررسی نموده است، تصویری واضح را در اختیار جامعه سلامت و درمان در ابعاد جهانی قرار میدهد.
قانعی با اشاره به بررسی طیف گستردهای از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بیان کرد که در این تحقیق بیماران به دو گروه تقسیم شدهاند که شامل بیمارانی میشود که داروی فاویپیراویر را استفاده نموده و بیمارانی که از آن استفاده نکردهاند.
در این پژوهش تأثیرگذاری دارو بر فوت، بستری در بخشهای مراقبت ویژه، تهویه مکانیکی، زمان بهبودی بالینی و مدت زمان بستری در بیمارستان در دو گروه مقایسه شده است. نتایج این مطالعه مشخص ساخت که اضافه کردن Favipiravir به پروتکلهای درمانی هیچ تأثیری بر مدت زمان بستری در بیمارستان، تعداد افراد بستری در آیسییو و همچنین تعداد افراد نیازمند به تهویه مکانیکی نگذاشته است. از این رو با توجه به شواهد به دست آمده از این مطالعه، رژیم درمانی مبتنی بر فاویپیراویر روی بیماران مبتلا به کرونا تأثیر بالینی موثری نداشته است.