ژن های انسانی

شناسایی ژن های انسانی که توان مقابله با ویروس کرونا را دارند

پژوهشگران آمریکایی به تازگی موفق شده‌اند تا گروهی از ژن های انسانی را شناسایی کنند که توانایی مقابله با کروناویروس را دارند.

دانشمندان موسسه پزشکی سنفورد برنهام پربیس (SBP) آمریکا، به تازگی موفق به شناسانی گروهی از ژن های انسانی شده‌اند که با عفونت به وجود آمده از کرونا مقابله می کنند. داشتن این مسئله که کدام یک از ژن های انسانی به کنترل عفونت ایجاد شده از کرونا کمک می‌کنند، می‌تواند به محققان در درک عواملی که بر شدت بیماری تاثیر می‌گذارند یاری برساند و گزینه‌های احتمالی درمان را پیشنهاد کند. ژن‌های مورد نظر با اینترفرون‌ها (Interferons) مرتبط هستند که از جنگجویان خط مقدم بدن در برابر کروناویروس به شمار می‌روند.

ژن های انسانی

سامیت چاندا (Sumit Chanda) پژوهشگر ارشد این پروژه بیان می‌کند که هدف اصلی از این تحقیق رسیدن به درک بهتر از واکنش سلولی نسبت به کروناویروس بود؛ از جمله این که چه چیزی واکنش نسبت به عفونت را قوی یا ضعیف می‌کند. ما بینش تازه‌ای در خصوص روش بهره‌برداری ویروس از سلول‌های انسانی مورد حمله به دست آوردیم؛ اما همچنان در جست‌وجوی نقطه ضعفی هستیم که امکان ساخت داروهای مطلوب ضد ویروس را برای ما به وجود می‌آورد.

این ژن های انسانی چگونه با کرونا مقابله می‌کنند؟

پزشکان در مدت زمان کوتاهی پس از فراگیری ویروس کرونا متوجه شدند که واکنش ضعیف اینترفرون نسبت به کرونا، ابتلای شدیدتر به کووید-19 را به دنبال دارد. این کشف، چاندا و همکارانش را به بررسی ژن‌های انسان برانگیخت که اینترفرون‌ها محرک آن‌ها هستند. این ژن‌ها با نام ژن‌های تحریک شده با اینترفرون (ISGs) شناخته می‌شوند که در محدود کردن عفونت به وجود آمده از کرونا نقش دارند. پژوهشگران با بهره‌گیری از داده‌های مربوط به کووید-19 موفق شدند که بررسی‌های آزمایشگاهی مورد نیاز را برای شناسایی ISGs که تکثیر ویروس را در کووید-19 کنترل می‌کند، انجام دهند.

چاندا در ادامه بیان کرد ما متوجه شدیم که ISGs 65 عفونت ناشی از ویروس کرونا را کنترل می‌کند. بعضی از آن‌ها به مهار توانایی ویروس برای ورود به سلول‌ها می‌پردازند، بعضی به سرکوب ساخت آر.ان.ای می‌پردازند و گروهی از ژن‌ها هم از تجمع سلول‌ها جلوگیری می‌کنند. نکته جالب این است که بعضی از انواع ISGs، کنترل ویروس‌های غیر مرتبط مثل آنفلونزای فصلی، ویروس نیل غربی و HIV را نشان می‌دهند.

لائورا مارتین سانچو (Laura Martin-Sancho) یکی از پژوهشگران این پروژه اظهار می‌کند ما هشت ISGs را شناسایی کردیم که از تکثیر ویروس کرونا جلوگیری می‌کنند و مشخص می‌سازند که از این قسمت آسیب‌پذیر می‌توان برای پاکسازی عفونت ویروسی بهره برد. این اطلاعات، مهم هستند، اما همچنان لازم است که به اطلاعات گسترده‌تری در مورد زیست‌شناسی ویروس دست پیدا کنیم و به بررسی این مسئله بپردازیم که آیا تنوع ژنتیکی در ISGs با شدت کووید-19 در ارتباط است یا نه؟

پژوهشگران قصد دارند در مرحله بعد به بررسی انواع ویروس کرونا بپردازند که هنوز در حال تکامل هستند و تأثیر‌گذاری واکسن را تهدید می‌کنند. بر اساس اظهارات مارتین سانچو، ‌آن‌ها هم‌اکنون در حال جمع‌آوری انواع کروناویروس به منظور بررسی‌های آزمایشگاهی هستند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*