هفته قبل گوشی پرچمدار Sony Xperia 1 III با یک دوربین قدرتمند رونمایی شد. اما چه چیزی باعث شده تا دوربین سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ منحصر به فرد باشد؟
سونی هفته گذشته از گوشیهای جدید سری اکسپریا خود رونمایی کرد و تبلیغات منتشر شده نشان میدهند که تمرکز اصلی سونی در گوشیهای جدیدش روی دوربین سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ و اکسپریا ۵ مارک ۳ بوده است.
هر دو از یک سیستم دوربین تله فوتو منحصر به فرد با دو فاصله کانونی مشخص برخوردارند که با حرکت لنزها در داخل ماژول به دست میآید. در یک ویدیوی جدید که کانال رسمی اکسپریا در یوتیوب منتشر کرده، مهندسان سونی آلفا در مورد چگونگی توسعه دوربین گوشیهای پرچمدار جدید این شرکت توضیح میدهند.
هیروکی چیبا، مهندس اپتیکال بخش توسعه لنز دوربینهای سری RX و G Master سونی توضیح میدهد که این تیم روی نوآورانه بودن لنز دوربین دو گوشی جدید Xperia 1 iii و 5 iii متمرکز بوده است. مهندسان ژاپنی در توسعه این لنزهای جدید، دستیابی به مشخصههایی از جمله کیفیت تصویر بالا، دقت زیاد، اندازه کوچک و سرعت بالا را در اولویت قرار دادهاند.
سیستم تله فوتو متغیر از یک محرک فوق دقیق استفاده میکند
این مدیر مسئول میگوید به جز اپتیکها که ساخت برند ZEISS هستند، تمام قطعات این دوربینها در کارخانجات خود سونی ساخته شدهاند.
بیشک نخستین سیستم دوربین تله فوتو متغیر در دنیای گوشیهای هوشمند، جالبترین امکانات گوشیهای جدید سونی اکسپریا است. نباید تعجب کنیم که مهندسان سونی تمایل چندانی به توضیح در مورد چگونگی نحوه کار این سیستم ندارند. ظاهراً این سیستم از محرکی استفاده میکند که میتواند لنزها را توسط زیر میکرونهایی در داخل خود سیستم به حرکت درآورد. ولی متأسفانه هیچ اطلاعاتی در مورد نوع محرک (اینکه از نوع پیزو الکتریک یا مکانیکی است) استفاده شده در این سیستم ارائه نشده است.
مورد جالبی که در مورد سیستم تله فوتو متغیر سونی وجود دارد این است که غول ژاپنی میتوانست بزرگنمایی اپتیکال را در تمام فاصلههای کانونی بین ۷۰ تا ۱۰۵ میلیمتر ارائه کند، اما اینچنین نشده است. وبسایت DPReview معتقد است که سونی برای دستیابی به دقت مورد نیاز محرک تلاش زیادی انجام داده است و شاید به همین دلیل بوده که نخواسته در مورد بزرگنمایی اپتیکال ریسک کند.
فوکوس خودکار با ردیابی در لحظه به حسگر ToF متکی است
یکی دیگر از فناوریهای جذابی که از سری دوربینهای حرفهای آلفا قرض گرفته شده، سیستم فوکوس خودکار با ردیابی در لحظه است. کو کیشیمورا، یکی از مهندسان نرم افزاری در شرکت سونی توضیح میدهد که این شرکت برای دستیابی به دقت و سرعت مورد نیاز این سیستم فوکوس خودکار، مجبور بوده از حسگر ToF استفاده کند.
سونی زمانی که مشغول طراحی و تنظیم دقیق سیستم فوکوس خودکار در دوربین سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ و اکسپریا ۵ مارک ۳ و ترکیب الگوریتمهای نرم افزاری با حسگر سخت افزاری عمق میدان بوده، به عکاسی ورزشی فکر میکرده است. این دوربین هم در حالت ۷۰ و هم در حالت ۱۰۵ میلیمتری، به کاربر آزادی عمل بیشتری را هنگام عکاسی و فیلمبرداری از راه دور میدهد.
تولید رنگ اشباع نشده، برخلاف دیگر تولیدکنندگان
بسیاری از گوشیسازها بیش از حد از رنگهای اشباع شده در سیستم دوربین گوشیهای خود استفاده میکنند تا کاربر را به وجد بیاورند. اما سونی تصمیم گرفته از این فرآیند تبلیغاتی فاصله بگیرد و تمام تلاش خودش را روی رسیدن به حداکثر دقت رنگ معطوف کند.
سونی همچنین با هدف یکنواختی در کیفیت تصویر بین سیستمهای مختلف، از سه حسگر ۱۲ مگاپیکسلی در سه دوربین گوشیهای خود استفاده کرده است. تاکاکی آریاما، مهندس کیفیت تصویر از سونی میگوید، این شرکت میخواست کاربران احساس کنند که گویی لنزهای قابل تعویض روی حسگر دوربین گوشی قرار گرفته است.