محققان دانشگاه واشنگتن اعلام کردند تصاویر ماهواره ای دیپ فیک تهدیدی جدی برای امنیت ملی کشورها محسوب میشود و باید ابزاری برای تشخیص این عکسها ایجاد شود.
محققان دانشگاه واشنگتن در گزارشی هشدار دادند تهیه تصاویر ماهواره ای جعلی که با استفاده از فناوری دیپ فیک تولید میشود میتواند تهدیدی جدی برای امنیت ملی کشورها باشد. در گذشته در خصوص تهیه ویدیوها یا تصاویر جعلی از افراد مشهور با فناوری جعل عمیق نگرانیهای زیادی به وجود آمده بود، اما اکنون میزان نگرانیها از این فناوری به حوزه امنیت ملی کشورها نیز گسترش پیدا کرده است.
تصاویر ماهواره ای دیپ فیک خطرناک است
محققان دانشگاه واشنگتن در گزارش خود اعلام کردند امروزه ساخت تصاویر ماهواره ای DeepFake بسیار آسان شده است؛ در واقع با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی و تغذیه این الگوریتمها با تصاویر و نقشههای ماهوارهای مختلف میتوان این عکسهای جعلی را ساخت که شامل جادهها، ساختمانها و عوارض جغرافیایی هستند. همچنین در این تصاویر ابعاد و ارتفاع و موقعیت ساختمانها و جادهها با اهداف مغرضانه دستخوش تغییر شدهاند.
گفتنی است فناوری دیپ فیک برای شبیهسازی تغییرات مناطق مختلف جغرافیایی با هدف تحقیق در مورد گرمایش زمین، گسترش شهرنشینی، پیش بینی تحولات آینده مورد استفاده قرار میگیرد، اما این فناوری دارای استفادههای خطرناکی است؛ برای مثال یک کشور متخاصم با ارسال تصاویر جعلی ماهوارهای برای کشورهای هدف میتواند باعث گمراهی استراتژیستهای نظامی آنها شود.
در این نقشههای جعلی امکان حذف ساختمانها و پلهایی که دارای اهداف نظامی ارزشمند هستند نیز وجود دارد. علاوه بر این برخی کشورها برای اهداف سیاسی خود میتوانند شواهد جنایات و نشانههای تغییرات مخرب آب و هوایی را مخفی کنند. محققان دانشگاه واشنگتن در پایان گزارش خود تاکید کردند برای جلوگیری استفادههای خطرناک از این فناوری باید ابزار برای شناسایی این نوع تصاویر نیز ساخته شود.