موشک هایپرسونیک ارتش آمریکا سلاح جدید نیروی زمینی این کشور است که برای حملات ضربتی ظرف مدت چند دقیقه کاربرد دارد.
ارتش آمریکا مشغول توسعه موشک جدیدی است که با سرعت هایپرسونیک خود تنها چند دقیقه زمان نیاز دارد تا به دورترین اهداف ممکن برسد. این موشک که LRHW نام دارد، از سال 2023 وارد مرحله آزمایش میشود.
سخنگوی ارتش آمریکا در اقدامی غیرمنتظره هنگام معرفی این موشک برد آن را نیز اظهار داشت و اعلام کرد این موشک 2800 کیلومتر برد دارد. LRHW با این برد بالا قادر است از فاصله امن و دور ایستا، اهداف در خاک روسیه و چین را نیز مورد هدف قرار دهد. سرعت 17 ماخ (17 برابر سرعت صوت) آن نیز کمک میکند بدون مشکل از سد هر پدافند ضد موشک که روسیه و چین در اختیار دارند گذر کند. این موشک توسط یک خودروی کشنده موسوم به TEL حمل و شلیک میشوند. هر خودرو نیز دو موشک آماده شلیک در پرتابگر خود همراه دارد.
این موشک پس از شلیک به کمک موتور راکتی خود تا لبه فضا پیش میرود. سپس پرتابه هایپرسونیک که خود فاقد موتور است، به لطف سرعت اولیه و کمک جاذبه به سرعت 17 ماخ میرسد و ضمن شیرجه به سمت هدف مانورهای پیچیده و سنگینی برای گریز از دست پدافند انجام میدهد و پس از برخورد، با انرژی جنبشی فوق العاده بالا و یک سرجنگی انفجاری متعارف، هدف را تخریب میکند.
برد 2800 کیلومتری این موشک بدان معناست که در صورت بروز جنگ با چین، هر یک از کشورهای متحد آمریکا در آن منطقه یعنی ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین و تایوان میتوانند پذیرای این موشک باشند. با استقرار موشک هایپرسونیک ارتش آمریکا در این کشورها، تمام دریای جنوبی چین، استان جزیرهای فوق العاده با اهمیت هانیاین که پذیرای پایگاههای نظامی چین است و همچنین خاک اصلی این کشور در تیررس LRHW قرار دارند. روسیه نیز از آتش این سلاح در امان نیست. ارتش آمریکا با استقرار آن در لندن به آسانی میتواند مسکو را هدف قرار دهد. حال در صورت انتقال آن به کشورهای نزدیکتر به روسیه نظیر آلمان و رومانی، امکان انجام حملات عمقیتر علیه خاک روسیه را نیز بدست میآورد.
در حال حاضر آمریکا در زمینه توسعه تسلیحات هایپرسونیک از روسیه و چین جلوتر است. نکته دیگر اینجاست که این کشور متحدان بسیاری در سراسر اروپا و آسیا و اطراف دو رقیب شرقی خود دارد. از این رو به آسانی میتواند با چنین موشکهایی حملات عمقی علیه خاک این دو کشور انجام دهد. در حالی که روسیه و چین فاقد چنین امتیازی هستند و سلاحهای هایپرسونیکشان هیچ گاه قادر نیست به خاک اصلی ایالات متحده آمریکا برسد. تنها جنگ افزار موجود در زرادخانه این دو کشور برای حمله به خاک اصلی آمریکا موشکهای بالستیک اتمی است که استفاده از چنین سلاحهای آخرالزمانی به معنی جنگ اتمی مابین قدرتهای غربی و شرقی و پایانی برای بشریت است. در حالی که سلاحهای هایپرسونیک سرجنگی غیراتمی دارند و سیاست این سه کشور به نحوی است که حمله با تسلیحات متعارف (غیراتمی) را با سلاح اتمی پاسخ نمیدهند.
علاوه بر LRHW و موشک هایپرسونیک C-HGB که پروژهای مشترک مابین نیروی هوایی، دریایی و زمینی است و چندی پیش مقالهای درباره آن تقدیم شما عزیزان شد، نیروهای مسلح آمریکا روی چندین موشک هایپرسونیک دیگر نیز کار کرده و قصد عملیاتی کردن آنها تا سال 2025 را دارند. از جمله این طرحها میتوان به موشک ARRW متعلق به نیروی هوایی، CPS متعلق به نیروی دریایی و PrSM نیروی زمینی و سپاه تفنگداران دریایی اشاره کرد.