اولین سفر فضایی شجاعانه جف بزوس به زودی انجام می‌شود

اولین سفر فضایی شجاعانه جف بزوس به زودی انجام می‌شود

خبر سفر فضایی جف بزوس به همراه برادرش، مارک بزوس به تازگی منتشر شده است؛ به نظر می‌رسد که ثروتمندترین مرد جهان می‌خواهد اولین شخصی باشد که با فضاپیمای ساخت شرکتش به فضا میرد.

سفر فضایی جف بزوس (Jeff Bezos) به زودی عملی می‌شود؛ طبق اطلاعات موجود، ثروتمندترین مرد جهان تا حدی به محصول ساخته شده توسط شرکت هوافضای خود اعتماد دارد که حاضر است همراه با برادرش، مارک بزوس، اولین مسافر سفینه نیو شپرد (New Shepard) باشد.

شرکت مورد نظر، بلو اوریجین (Blue Origin) نام دارد و شاید تا به امروز شنیده باشید که بزوس این شرکت را به نوعی برای رقابت با کمپانی معروف و فوق‌العاده موفق اسپیس ایکس، ساخت. در همین رابطه، گفته شده که برادران بزوس اولین مسافران فضاپیمای ساخت بلو اوریجین خواهند بود و این پرواز شگفت‌انگیز هم در تاریخ 20 جولای آینده عملی می‌شود.

بزوس به هنگام اعلام تصمیم شجاعانه خود گفت که از سن پنج سالگی رویای رفتن به فضا را در سر داشته است؛ در کنفرانس اخیر در مورد سفر فضایی جف بزوس اعلام شده که در 20 جولای آینده این رویا به همراه بهترین دوست و برادر او عملی خواهد شد. این‌طور که به نظر می‌رسد، برادران بزوس تنها مسافران نیو شپرد نخواهند بود و جا برای یک نفر سوم هم در فضاپیما خالی است. گفته شده که این صندلی خالی در مزایده‌ای به فروش خواهد رسید و قیمتی که تا به امروز برای آن پیشنهاد شده، 2.8 میلیون دلار است.

بلو اوریجین قصد دارد تا درآمد حاصل از فروش جایگاه سوم درون فضاپیمای نیو شپرد را به بنیاد خیریه “Club for the Future” که زیر نظر همین کمپانی، در زمینه حمایت از تحقیقات علمی فعالیت دارد، اهدا کند.

نمونه‌ای از سفر فضایی جف بزوس

 

آنچه در ویدیوی بالا دیدید نمایی از سفر پیش روی بزوس و برادرش است. خبر تازه منتشر شده در مورد تصمیم اخیر بزوس مدت کوتاهی پس از اعلام کناره‌گیری او از فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های روزانه در شرکت آمازون بوده و به نظر می‌رسد که این ثروتمند بزرگ قصد دارد تا از این به بعد وقتش را در جاهای بهتری صرف کند.

در فوریه گذشته بود که اولین صحبت‌ها در مورد کناره‌گیری بزوس از سمت مدیر عاملی آمازون مطرح شد؛ در آن زمان، اندی جسی (Andy Jassy) به عنوان جایگزین بزوس معرفی شده بود و تصمیم نهایی این است که این سرمایه‌دار معروف از این پس به عنوان عضوی از هیت مدیره شرکت فعالیت داشته باشد. در همین رابطه، خبر رسیده که جایگزینی مدیرعامل فعلی آمازون با اندی جسی در تاریخ 5 جولای آینده، یعنی تنها 15 روز قبل از سفر فضایی جف بزوس انجام خواهد شد.

شرکت بلو اوریجین که مدتی پیش توسط بزوس راه‌اندازی شد، از همان ابتدا اهدافی در زمینه انجام ماموریت‌های تجاری فضایی و همچنین عملی کرده ایده گردشگری فضایی داشت.

باید گفت که فضاپیمای نیو شپرد بزوس قرار نیست که تا حد بسیار زیادی از سطح زمین دور شود؛ گفته شده که در اولین پرواز سرنشین داری که بلو اوریجین قصد عملی کردن آن را دارد، کپسول فضایی مورد نظر تنها تا ارتفاع تقریبی 100 کیلومتری از سطح زمین می‌رود و از مرزی عبور می‌کند که طبق قوانین ایالات متحده، هر شخصی که از آن رد شود، فضانورد به حساب می‌آید. با این حال باید گفت که 100 کیلومتر در مقایسه با ارتفاع ایستگاه فضایی بین‌المللی که 408 کیلومتر در مدار زمین بوده، چندان هم زیاد نیست.

نقشه پرواز

تصویر زیر هم نقشه‌ای از سفر فضایی جف بزوس در 20 جولای آینده را نشان می‌دهد. خطی که با نام خط کارمان مشخص شده، به عنوان مرز بین اتمسفر زمین و فضا شناخته می‌شود و ارتفاع آن 100 کیلومتر است. همان‌طور که می‌بینیم، کپسول نیو شپرد پس از رسیدن به سرعت 3 برابر سرعت صوت و عبور از مرز جاذبه صفر، برای مدت کوتاهی از خط کارمان رد می‌شود و سپس به سطح زمین بر می‌گردد.

اولین سفر فضایی شجاعانه جف بزوس به زودی انجام می‌شود

گفته شده که حدودا سه دقیقه پس از شروع پرواز، کپسول به نقطه جاذبه صفر می‌رسد و در دقیقه چهارم هم نیو شپرد به بالاترین نقطه از مسیرش می‌رسد و در آن زمان، بزوس و سایر سرنشینان کپسول رسما فضانورد خواهند شد. شش دقیقه پس از جدا شدن موشک و کپسول از زمین، مجددا جاذبه تاثیر خود را بر سرنشینان وارد می‌کند و در دقیقه نهم هم چتر نجات نیو شپرد برای کاهش سرعت سقوط وسیله به کار می‌افتد. کل پرواز برنامه‌ریزی شده ده دقیقه طول می‌کشد.

امنیت پرواز

در حالی که سفر فضایی جف بزوس و برادرش به نظر فوق‌العاده کوتاه خواهد بود، خارج شدن از جو زمین برای اولین بار سوار بر کپسولی که هیچ انسانی را تاکنون به آن ارتفاع نبرده، کمی ترسناک به نظر می‌رسد. با اینکه به گفته بزوس، این میلیاردر بزرگ از بچگی به دنبال خروج از جو زمین بوده، تصمیم اخیر بزوس برای سوار شدن در کپسول فضایی بلو اوریجین نشان دهنده اعتماد بیش از اندازه او به شرکت هوافضایش است.

کپسول نیو شپرد تاکنون 15 سفر فضایی را انجام داده و در سه مورد از این سفرها هم سه مرتبه خارج شدن از فضاپیما و نجات جان سرنشینان آزمایش شده است. از طرف دیگر، سیستم‌های ایمنی بسیاری برای به پرواز در آوردن و به زمین نشاندن کپسول در نظر گرفته شده‌اند. حتی اگر در بدترین حالت ممکن، دو چتر از سه چتر نجات تعبیه شده برای کپسول از کار بیافتند و یا عملکرد مناسبی نداشته باشند، تنها یکی از چترها توان کافی برای نشاندن نیو شپرد به زمین را دارد و به نظر می‌رسد که جای نگرانی از بابت امنیت سرنشینان پرواز وجود نخواهد داشت.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*