فضاپیمای “دان ” (Dawn) یا ” سپیده دم ” آژانس فضایی آمریکا ، ناسا اولین ساخته دست بشر است که به منظور کشف اسرار یک سیاره کوتوله راهی فضا شده است.این فضا پیما در تاریخ ۱۶ اسفند سال گذشته به سیاره کوتوله “سرس ” (Ceres) رسید و از آن تاریخ گردش خود را به دور این سیاره آغاز کرده است.اما در اولین تصاویری که فضاپیمای Dawn از سیاره کوتوله Ceres به زمین ارسال کرد ، نقاط نورانی مرموز و اسرارآمیزی دیده شد که تمام دانشمندان علم نجوم را هیجان زده کرد.امروز این فضا پیما تصاویر با کیفیت تری از این سیاره ارسال کرده که ناسا آن را به صورت یک تصویر متحرک منتشر نموده است.نقاط نورانی مرموز سیاره سرس در این تصویر جدید بسیار واضح تر به نظر می رسند.
فضاپیمای دان این تصاویر از فاصله ۱۳,۶۰۰ کیلومتری سیاره سرس به ثبت رسانده است.در این عکس های جدید به خوبی میتوان نقطههای نورانی را در درون یک فرورفتگی بزرگ مشاهده کرد که توسط نقطههای بسیار کوچکتر احاطه شده است.
درست از همان دقایق ا.ولیه انتشار این تصاویر ، گمانه زنی ها و بررسی های مختلف توسط دانشمندان آغاز شد و با انتشار این تصاویر با کیفیت جدید این گمانه زنی ها شدت بیشتری به خود گرفته است.با اینکه هنوز هیچ توضیح علمی و قانع کننده ای برای این نقاط نورانی اسرارآمیز وجود ندارد اما یکی از اعضای تیم عملیات فضاپیمای دان با نام کریستوفر راسل می گوید :
دانشمندان دان به این نتیجهگیری رسیدهاند که نقاط بسیار درخشان روی سرس نتیجه بازتاب نور آفتاب از ماده ای با قدرت بازتابش بسیار بالاست که احتمالا منشأ یخی دارد.
نتیجهگیری نهایی در مورد این موضوع به زودی و همزمان با رسیدن دان به فاصله ۴۴۰۰ کیلومتری سرس در ششم ژوئن اعلام خواهد شد. با این حال طی چند هفته آینده و نزدیکتر شدن دان به سیاره، تصاویر بیشتری نیز توسط ناسا منتشر خواهد شد.
نظر شما در مورد این نقاط نورانی شگفت انگیز چیست ؟
منبع : nasa