رئیس اتحادیه تعاونیهای مسافربری عنوان کرد که بسیاری از شهروندان ایرانی در طول ماههای گذشته برای دریافت واکسن کرونا به ارمنستان سفر میکنند.
احمدرضا عامری، رئیس اتحادیه تعاونیها مسافربری با اشاره به این که اتوبوسهای ایران هماکنون به علت شرایط ناشی از کرونا هیچگونه رفت و آمدی را به خارج از کشور انجام نمیدهند عنوان کرد که در چند ماه گذشته بسیاری از شهروندان ایرانی از طریق پایانه جلفا و تبریز یا به صورت دربستی به کشور ارمنستان سفر کرده و با پرداخت هزینهای برابر با 10 دلار در نسبت به دریافت واکسن کرونا اقدام میکنند.
جذب توریست از طریق واکسیناسیون
وی در ادامه عنوان کرد که این مسئله (واکسیناسیون) در حال حاضر برای ارمنستان به یک منبع درآمد تبدیل شده و این در صورتی است که ما همچنان هیچ تلاشی را برای استفاده از این ظرفیتها به کار نمیگیریم. هدف افراد از سفر به کشور ارمنستان گردش و تفریح نیست، چرا که در شرایط فعلی دنیا هیچ شخصی برای تفریح سفر نمیکند، بلکه مسافران برای دریافت واکسن کرونا اقدام به سفر به این کشور میکنند.
سفر به ارمنستان برای دریافت واکسن کرونا
عامری در ادامه عنوان کرد که هماکنون بسیاری از شهروندان ایرانی در حال سفر به ارمنستان هستند و این روند به طور چشمگیری در حال افزایش است. عامری در ادامه با اشاره به شرایط نابسامان صنعت حمل و نقل مسافری جادهای، بیان کرد که در حال حاضر بیشتر شرکتهای حمل و نقل نمیتوانند حقوق کارکنان خود را پرداخت کنند و دولت نیز در چنین اوضاعی خواستار تمام مطالبات خود است و کوتاه نمیآید.
در سال گذشته رقمی در حدود 300 تا 600 میلیون تومان به منظور تسویه بدهی دولت و پرداخت حقوق کارکنان از طرف اتحادیه تعاونیهای مسافربری به شرکتهای زیر مجموعه اهدا شد و دولت از انجام هرگونه کمک مالی به این صنف خودداری کرد.
هماکنون شرکتهای حمل و نقل می توانند به ازای هر نفر از کارکنان خود رقمی مساوی با 12 میلیون تومان وام دریافت کنند که البته شرط اصلی دریافت این وام تعدیل نکردن نیروهاست و به همین خاطر برای این شرکتها وام مناسبی به نظر نمیرسد. این در صورتی است که اگر دولت قصد کند هزینهای را به پرسنل تعدیل شده بابت شش ماه حقوق بیکاری بپردازد، این مبلغ تنها دو ماه از حقوق کارکنان تعدیل شده را در بر میگیرد.
عامری از دستاندرکاران تقاضا کرد که حداقل تا برگشت به شرایط عادی و اتمام کرونا از جریمهها و مطالبه دیون چشم بپوشند. صنعت حمل و نقل هماکنون در شرایط بسیار بدی قرار دارد و بیشتر شرکتها نیز نمیتوانند اجاره و حقوق پرسنل خود را پرداخت کنند.
از طرفی به دنبال شرایط ناشی از کرونا سفرها به شکل چشمگیری کم شده و بنا بر دستور ستاد ملی مقابله با کرونا تنها باید 17 سرنشین در یک اتوبوسی که ظرفیت آن 25 نفر است سوار شوند. علاوه بر این مجوز بالا بردن نرخ بلیط را هم نداریم و اگر چنین اجازهای به ما داده میشد نیز نمیتوانستیم قیمت بلیط را بالا ببریم، چرا که وضعیت مالی مردم مناسب نیست و این در صورتی است که سفر با وضع مالی مسافران ارتباط تنگاتنگی دارد.
سفر ایرانیها به ارمنستان برای دریافت واکسن کرونا در حالی اتفاق میافتد که هر روز وعدههای جدیدی از مسئولان درباره واکسیناسیون مردم کشورمان میشنویم، اما در عمل هیچ یک از وعدهها محقق نشده و در حال حاضر تعداد بسیار کمی از مردم ایران دوز اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند.