گوشی گوگل پیکسل 6

آیا گوشی گوگل پیکسل 6 می‌تواند با آیفون 13 رقابت کند؟

گوشی گوگل پیکسل 6 – Google Pixel 6 قرار است برگ برنده‌ی این شرکت در بازار رقابتی موبایل‌های هوشمند باشد اما آیا توانایی رقابت با اندروید 13 را خواهد داشت؟

گوشی گوگل پیکسل 6 هنوز به صورت رسمی معرفی نشده اما با توجه به اخبار و شایعات منتشر شده، می‌توانیم یک دیدگاه کلی نسبت به آن داشته باشیم و ببینیم که در مقایسه با آیفون 13 می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد یا خیر.

ماه گذشته بود که جان پراسر (Jon Prosser) اولین اطلاعات مرتبط با گوشی گوگل پیکسل 6 را فاش کرد و یک سوال در ذهن مخاطبان به ‌وجود آمد: آیا این گوشی قرار است نماینده‌ی گوگل در رقابت با آیفون 13 اپل باشد؟ به نظر می‌رسد که آن‌ها واقعا چنین هدفی را در ذهن دارند و به طور کلی، پیکسل 6 را می‌توانیم یک آیفونِ اندرویدی توصیف کنیم اما آیا این موبایل هوشمند توانایی رقابت با بزرگان را دارد؟

با اطلاعاتی که تاکنون از سخت افزار پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو به بیرون درز کرده، باز هم جواب مثبت است و می‌توانیم با قاطعیت بگوییم که این گوشی برای پرچمداران شرکت‌های دیگر، دردسرساز خواهد شد و به عنوان یک رقیب جدی باید از آن یاد کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا آشنایی بیشتری با این گوشی پیدا کرده و البته متوجه شوید که چرا گوگل بر روی آن حساب ویژه‌ای باز کرده است. ناگفته نماند که اکثر این اطلاعات هنوز به صورت رسمی تایید نشده‌اند اما منابعی که آن‌ها را فاش کرده‌اند، سابقه‌ی خوبی در این زمینه دارند و قابل اعتماد هستند. با این حال، باید انتظار تغییراتی را در نسخه‌ی معرفی شده‌ی نهایی داشته باشیم.

گوشی گوگل پیکسل 6

کلیسای سفید؛ یک پردازنده‌ سفارشی‌سازی شده‌ی قدرتمند

یکی از نکاتی که توسط جان جان پراسر فاش شده، استفاده‌ی گوگل از چیپست سفارشی سازی شده‌ی 5 نانومتری توسط سامسونگ است! و البته چه شرکتی بهتر از سامسونگ می‌تواند به گوگل کمک کند تا با اپل وارد رقابت شود؟

از سامسونگ صحبت کردیم؛ اعضای سایت 9to5Google، در بررسی مدارک فاش شده از پیکسل 6، اسم رمز اسلایدر (Slider) را پیدا کرده‌اند که در سری سامانه‌های روی تراشه اگزینوس شرکت سامسونگ نیز به کار رفته بود. با این تفاصیل، می‌توان گفت که اخبار همکاری گوگل و سامسونگ، احتمالا چیزی فراتر از یک شایعه است.

طبق شایعات، چیپست کلیسای سفید / وایت چپل (Whitechapel) قدرتی در حد و اندازه‌ی اگزینوس 2100 خواهد داشت که آن را در سری گوشی‌های گلکسی اس 21 مشاهده کرده‌ بودیم. این اخبار اگر درست باشند، می‌توان انتظار داشت که وایت چپل از نظر قدرت، در رده‌ی اسنپدراگون 870 قرار بگیرد که خود یک نسخه اورکلاک شده از اسنپدراگون 865 پلاسِ سال 2020 به حساب می‌آید.

این چیپست اختصاصی احتمالا به خوبی با اندروید 12 سازگاری خواهد داشت و بهترین تجربه‌ی ممکن از سری گوشی‌های پیکسل را برای طرفداران به ارمغان می‌آورد؛ خصوصا زمانی که آن را با پیکسل 5 مقایسه می‌کنیم که از یک چیپست میان‌رده (اسنپدراگون 765) استفاده می‌کرد.

پیکسل 5 گوشی چندان بدی نبود و سرعت بالایی برای انجام کارهای روزمره داشت اما گوگل برای رقابت با گوشی‌های پرچمدار، باید محصول قوی‌تری عرضه کند، چیزی که البته تا اینجا در پیکسل 6 به چشم می‌خورد.

ما به دوربین گوشی پیکسل 6 در مقاله‌های دیگر خواهیم پرداخت اما در زمینه عملکرد و سخت افزار، تقریبا می‌توان تضمین کرد که این گوشی و نسخه‌ی پرو آن توانایی رقابت با بزرگان بازار را دارد. این گوشی‌ها احتمالا با حافظه داخلی 128 گیگ، 256 گیگ و 512 گیگابایتی عرضه خواهند شد و احتمالا نسخه معمولی دارای 8 گیگابایت رم و نسخه پرو، دارای 12 گیگابایت خواهد بود.

گوشی گوگل پیکسل 6 با اندورید 12 عرضه می‌شود

جایی که این گوشی هیجان انگیزتر جلوه می‌کند، بخش نرم افزاری است. اگر بخش سخت افزاری این موبایل راضی کننده است، این گوشی پرچمدار گوگل باید بهترین تجربه‌ی ممکن از اندروید 12 را نیز ارائه دهد، درست است؟

وقتی به اندروید 12 می‌رسیم، سری پیکسل 6 این شانس را دارد که به بهترین گوشی اندرویدی بازار تبدیل شود و شامل کامل‌ترین نسخه‌ی آن خواهد بود. نسخه آزمایشی اندروید 12 مدتی قبل منتشر شد و کسانی که آن را تجربه کرده‌اند، به این نکته اشاره داشته‌اند که بیشترین تغییرات را نسبت به نسخه‌های پیشین دارد.

گوشی گوگل پیکسل 6

رنگ‌های احتمالی گوگل پیکسل 6

تغییرات اندروید 12 شامل همه چیز می‌شود: ظاهر کلی، انیمیشن‌ها، آیکون‌ها، ابزارک‌های فرعی، منوی تنظیمات، تصاویر پس‌زمینه، تم‌ها، رنگ‌ها، اپلیکیشن‌ها و غیره. میزان تغییرات و بهبود‌ها بی‌سابقه است و باعث خشنودی طرفداران این سیستم عامل خواهد شد.

اما برگ برنده‌ی این سیستم عامل بر روی گوشی پیکسل 6 چه خواهد بود؟ اول، عملکرد (همچنین سرعت) و دوم، پشتیبانی نرم افزاری. گوگل به اهمیتِ فضایی که در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد، پی برده و با تشکر از قدرت سخت افزاری پیکسل 6 و پتانسیل‌های اندروید 12، این گوشی می‌تواند یکی از سریع‌ترین و بهینه‌سازی‌ شده‌ترین سیستم عامل‌های بازار را داشته باشد.

پنج سال پشتیبانی کامل از سیستم عامل اندروید

یکی دیگر از اتفاقات هیجان انگیز که امیدواریم حقیقت داشته باشد، پشتیبانی پنج ساله‌ی گوگل از اندروید این گوشی است. به عبارت دیگر، گوگل می‌خواهد تا پنج سال، هر به‌روزرسانی نرم افزاری و امنیتی که برای سیستم عامل‌ اندروید آمد را برای پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو منتشر کند.

اگر این مسئله تایید شود، دیگر لازم نیست نگران آینده‌‎ی محصول خریداری شده باشید و حتی لزومی هم ندارد که بخواهید به سراغ آیفون بروید زیرا تمامی آپدیت‌ها را تا پنج سال دریافت می‌کنید و چه چیزی بهتر از این؟ یکی از نقاط قوت آیفون، همواره این بوده که تا چندین سال از نظر نرم افزاری پشتیبانی می‌شود و حالا اگر این مسئله را در گوشی‌های اندرویدی هم مشاهده کنیم، اتفاق خوبی است.

خوشبختانه، شرکت‌های دیگر هم در حال طی کردن مسیر مشابه‌ای هستند. برای مثال سامسونگ و وان پلاس مدتی قبل رسما اعلام کردند که گوشی‌های اخیرشان را از نظر سیستم عامل، تا سه سال پشتیبانی می‌کنند و آپدیت‌های امنیتی تا چهار سال ادامه خواهد داشت. این قدم بزرگی است و باید شاهد کاهش چرخه‌ی «پشتیبانی دو ساله» باشیم که در چندین سال اخیر به یک استاندارد تبدیل شده است.

گوشی گوگل پیکسل 6

اینکه سبک پشتیبانی نرم افزاری گوگل به اپل نزدیک شود، می‌تواند پیکسل 6 را به یکی از ایده‌آل‌ترین محصولات بازار تبدیل کند و نه تنها اپل را تحت فشار قرار می‌دهد بلکه شرکت‌های دیگری که محصولات اندرویدی تولید می‌کنند هم تحت تاثیر این اتفاق قرار خواهند گرفت.

البته برنده‌ی اصلی، خریداران هستند و اگر گوگل تصمیم خود را تغییر ندهد، شرکت‌های بیشتری همانند موتورولا، نوکیا و شیائومی نیز چرخه‌ی آپدیت‌های خود را گسترش می‌دهند.

البته این کار چندان هم آسان نیست زیرا اکثر این گوشی‌ها دارای رابط کاربری اختصاصی هستند و پیاده‌سازی آپدیت‌های اندروید به راحتی صورت نمی‌پذیرد. مشکلات دیگری هم در این مسیر وجود دارد اما شرکت‌ها اگر بخواهند، این چالش‌ها را پشت سر می‌گذارند.

گوگل با گوشی پیکسل 6 این فرصت را دارد که به موفقیت‌های تجاری خوبی دست پیدا کند، در کنار پرچمداران بازار قرار بگیرد و آیفون‌های اپل را به چالش بکشد، پس منتظر معرفی رسمی آن باشید.