گوگل بالاخره تصمیم گرفته در نسل جدید گوشیهای این شرکت از دوربینهای جدید استفاده کند. در این مطلب میخواهیم نگاهی به دوربین گوگل پیکسل 6 پرو – Pixel 6 Pro بیاندازیم.
اگر به کاربران گوگل پیکسل 5 (جدیدترین گوشی پرچمدار گوگل) بگوییم که در حال استفاده از دوربین گوگل پیکسل 3 هستند که آن نیز همان دوربین پیکسل 2 است، حتما شوکه میشوند. بدون شک کاربر عادی از این موضوع تعجب خواهد کرد؛ اما شرایط آنقدر هم سیاه و سفید نیست و قرار است با آمدن دوربین پیکسل 6 پرو کاملا تغییر کند.
اول از همه باید به شما بگوییم که در کمال تعجب دوربین اصلی گوگل پیکسل 5 همان نمونه مورد استفاده در پیکسل 4 و پیکسل 3 است که البته آن نیز تفاوت چندانی با دوربین پیکسل 2 (۲۰۱۷) ندارد. ظاهرا گوگل نیازی به ارتقای چشمگیر دوربین نمیدیده است.
این اتفاق در صنعت گوشی سازی کم سابقه است. اکثر تولید کنندگان حسگرهای خود را هر دو سال یک بار ارتقا میدهند و اخیرا نیز تغییر هر ساله سخت افزار دوربین به امری رایج بدل شده است. شرکتهایی همچون هواوی، شیائومی و سامسونگ نیز با عرضه حسگرهای پیشرفتهتر و بزرگتر بازار را به چالش کشیدهاند.
حالا به نظر میرسد که انتظار طرفداران برای دیدن حسگرهای جدید در گوشیهای پرچمدار پیکسل به پایان رسیده است. گوگل پیکسل 6 پرو به ۴ حسگر دوربین جدید (جلو و پشت) مجهز شده است که مجموع رزولوشن آنها ۱۲۲ مگاپیکسل است.
داشتن حسگر دوربین قدیمی بد است؟
آيا داشتن یک حسگر قدیمی به این معنی است که دوربین دستگاه در مقایسه با محصولات مجهز به سخت افزار جدیدتر عملکرد ضعیفتری دارد؟ نه همیشه. گوگل به خاطر استفاده از «تصویربرداری محاسباتی» معروف است. در واقع این اصطلاح به خاطر گوگل و جادوی نرمافزاری این شرکت بر سر زبانها افتاد.
از زمان عرضه نکسوس 6P، گوگل توانست با توجه عملکرد فوقالعادهاش در پردازش نرمافزاری در رقابت بر سر کیفیت دوربین پیروز شود. نکسوس و دیگر دستگاههای پیکسل معمولا با HDR شدید رقبا را از میدان به در میکردند.
این HDR شدید که با عنوان +HDR در گوشیهای گوگل حضور داشت، به امضای این شرکت بدل شد. تصاویر ثبت شده با نکسوس 6P، گوگل پیکسل و پیکسل 2 در مقایسه با سایر رقبا متعادلتر بودند. نقاط پر نور و سایهها به خوبی پوشش داده شده بودند؛ رنگها طبیعی بودند؛ جزئیات بافتها نیز به دلیل دو عامل قبلی به شکل قابل توجهی ثبت میشدند.
در هنگام عرضه پیکسل 3 بود که تولید کنندگانی همچون سامسونگ و مخصوصا اپل و هواوی توانستند کیفیتی مشابه با پرچمدار گوگل را در موارد مورد بحث ارائه دهند و حتی از آن پیشی گیرند. اپل با عرضه آيفون XS و ارائه HDR هوشمند نه تنها توانست به حکمرانی گوگل در گستره داینامیک تصاویر پایان دهد، بلکه در زمینه فیلمبرداری نیز فاصبه خود را با سایر رقبا زیاد کرد.
در حال حاضر رقابت خیلی نزدیکتر شده است. شرکتها به این نتیجه رسیدهاند که لزوما پردازش HDR نمیتواند تضمین کننده بهترین نتیجه باشد؛ زیرا تمرکز بیش از حد بر گستره داینامیک میتوان به تصاویری کارتونی منجر شود و به همین دلیل نیز شرکتها به سمت ارائه تصاویر متعادل و طبیعی رفتهاند.
چیزی که کمبود آن همچنان حس میشود استفاده از دوربینهای جدید در پرچمداران پیکسل است. سیستم دوربین پیکسل 5 ابدا بد نیست؛ اما گوگل متناسب با زمان پیش نیامده و نمیتوان دوربین گوشی پرچمدار این شرکت را با دستگاههایی همچون گلکسی اس 21 اولترا یا آيفون 12 پرو مکس مقایسه کرد.
پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو: دوربین ۵۰ مگاپیکسلی سونی که آرزویش را داشتید؟
چند ماه پیش فردی به نام Yogesh در توییتر اعلام کرد که Pixel 6 Pro احتمالا به یک حسگر ۵۰ مگاپیکسلی سونی، لنز ۸ مگاپیکسلی پریسکوپ برای بزرگنمایی ۵ برابری اپتیکال، لنز فوق عریض و حسگر دمای رنگ مجهز خواهد شد.
این توییت کمی باعث جلب توجه افراد مختلف شد؛ اما کافی نبود. چندی پیش Jon Prosser نیز که از لو دهندگان معروف اپل است اقدام به انتشار مشخصات پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو و جزئیات مربوط به دوربین آنها کرد:
گوگل پیکسل 6
- دوربین اصلی: ۵۰ مگاپیکسل
- دوربین فوق عریض: ۱۲ مگاپیکسل
- دوربین جلو: ۸ مگاپیکسل
گوگل پیکسل 6 پرو
- دوربین اصلی: ۵۰ مگاپیکسل
- دوربین تله فوتو: ۴۸ مگاپیکسل
- دوربین فوق عریض: ۱۲ مگاپیکسل
- دوربین جلو: ۱۲ مگاپیکسل
همانطور که متوجه شدید پیکسل 6 و پیکسل 6 پرو به حسگر جدید ۵۰ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی خود مجهز خواهند شد. گوگل از سال ۲۰۱۷ از حسگر جدیدی برای دوربین اصلی خود استفاده نکرده بود.
در ابتدا گمان کردیم که شاید گوگل بخواهد از حسگر سامسونگ استفاده کند، اما همه سرنخها به محصول سونی اشاره داشت. با این فرض میتوان گفت که گوگل سه گزینه در اختیار داشته است:
- حسگر ۵۰ مگاپیکسلی مورد استفاده در شیائومی می ۱۱ اولترا ( ۱/۱.۲ اینچ)
- حسگر ۵۰ مگاپیکسلی مورد استفاده در هواوی پی 40 پرو / میت 40 پرو (۱/۱.۲۸ اینچ)
- حسگر ۵۰ مگاپیکسلی مورد استفاده در اوپو فایند ایکس 3 پرو (۱/۱.۵۶ اینچ)
این حسگرها به ترتیب بزرگ به کوچک نوشته شدهاند؛ البته هیچکدام از آنها کوچک نیستند؛ برای مقایسه باید گفت که گوگل پیکسل 5 نیز از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی ۱/۲.۵۵ اینچی بهره میبرد. برای درک راحتتر اندازه حسگر دوربین کافی است که یک چهار ضلعی یک اینچی را در نظر بگیرید؛ هرچقدر که اندازه حسگر به یک اینچ نزدیکتر باشد، آن حسگر بزرگتر است. البته دوربینهای حرفهای بسیار بزرگتر از یک اینچ هستند؛ اما گوشیهای هوشمند فعلا از این مقدار فراتر نرفتهاند.
نکته: هیچکدام از گوشیهای فوق دارای بزرگترین حسگر استفاده شده در گوشیهای هوشمند نیستند. این افتخار به گوشی شارپ Aquos R6 تعلق دارد که یک حسگر یک اینچی را در خود جای داده است. البته حسگر بزرگ همیشه هم خوب نیست اما میتواند حتی بدون نیاز به حالت شب، تصاویری فوقالعادهای را در نور کم ثبت کند. همچنین، ورودی نور بیشتر سبب کاهش نویز خواهد شد و میتوان در تصاویر پرتره بوکه طبیعیتری داشت.
ارتقا حسگر اصلی پیکسل چیزی بود که مدتها منتظرش بودیم؛ اما سه حسگر جدید دیگر نیز در دوربین پیکسل 6 پرو هستند. یکی از آنها دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی است. هنوز جزئیاتی زیادی درباره این دوربین منتشر نشده است؛ اما امیدواریم که بتواند در حد گلکسی اس 21 اولترا و آیفون 12 ظاهر شود و دارای فیلمبرداری 4K و پردازش بهتری باشد.
دوربین فوق عریض پیکسل 6 و 6 پرو
هر دو گوشی قرار است به حسگر فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شوند. پیکسل 5 از یک حسگر فوق عریض ۱۶ مگاپیکسلی بهره میبرد؛ اما به دلیل کوچک بودن حسگر، در محیطهای کم نور و با نور متوسط کمی با مشکل روبرو بود. خوشبختانه حسگر ۱۲ مگاپیکسلی حدید بزرگتر است. احتمالا این دوربین دارای فوکوس خودکار نیز خواهد بود تا بتواند همانند گلکسی S21 Ultra و شیائومی می 11 اولترا اقدام به ثبت تصاویر ماکرو کند.
دوربین تله فوتو پیکسل 6 پرو
بیشترین تغییر در مجموعه دوربین گوشیهای پرچمدار گوگل به قابلیت زوم آنها مربوط خواهد شد. هنوز مشخص نیست که آیا دوربین تله ۴۸ مگاپیکسلی یک ماژول پریسکوپ است یا اینکه با یک دوربین تله فوتو عادی طرف هستیم؛ اما در هر صورت یک پیشرفت بزرگ در مقایسه با پیکسل 5 خواهد بود. نسل قبلی پیکسل فاقد دوربین زوم بود.
منابع مختلف درباره دوربین اصلی مدل پرو اتفاق نظر دارند؛ اما اطلاعات آنها در رابطه به دوربین تله فوتو کمی ضد و نقیض است. Yogesh اعلام کرد که شاهد لنز پریسکوپ ۸ مگاپیکسلی خواهیم بود؛ اما مشخصات منتشر شده توسط Prosser به دوربین تله ۴۸ مگاپیکسلی اشاره دارد. حتی تصاویر منتشر شده توسط این دو نفر نیز به آرایش دوربین متفاوتی اشاره دارند.
اگر اطلاعات Yogesh درست باشد، دوربین پریسکوپ ۸ مگاپیکسلی باید مشابه نمونه استفاده شده در هواوی پی 30 پرو باشد که زوم اپتیکال ۵ برابری و زوم ترکیبی ۱۰ برابری را ارائه میدهد. ترکیب این دوربین با الگوریتم زوم دیجیتال کم نظیر گوگل (که کیفیتی برابر با بزرگنمایی دو برابری را ارائه میدهد) میتواند به یکی از قویترین سیستمهای بزرگنمایی حال حاضر در گوشیهای هوشمند بدل شود.
اگر اطلاعات Prosser درست باشد، احتمالا گوگل از نمونه مورد استفاده در وان پلاس 9 پرو بهره گرفته است. این دوربین از توانایی ارائه بزرگنمایی ۳.۳ برابری بهره میبرد. من شخصا لنز زوم پریسکوپ را به لنز تله عادی ترجیح میدهم؛ اما شاید گوگل آنقدر به الگوریتم بزرگنمایی خود مطمئن است که نیازی به استفاده از یک دوربین زوم پریسکوپ نمیبیند.
گوگل میخواهد با ارائه دوربین قوی در کنار سایر مشخصات متناسب، پیکسل 6 پرو را به یکی از برترین گوشیهای پرچمدار ۲۰۲۱ نبدیل کند.