بیماری آبله میمون پس از شیوع در کشورهای مختلفی چون نیجریه، چین، انگلیس و آمریکا نخستین قربانی خود را در چین گرفت. در ادامه با علائم و نحوه سرایت این بیماری واگیردار آشنا میشویم.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا و سازمان خدمات درمانی ایالت تگزاس به صورت رسمی از ورود بیماری آبله میمون به این کشور خبر دادند. طبق اعلام این مرکز، اولین فرد آمریکایی مبتلا شده به این بیماری از ساکنان ایالت تگزاس است که طی سفر به نیجریه به بیماری آبله میمون مبتلا شده است.
در حال حاضر این فرد در قرنطینه بوده و وضعیت پایداری دارد، اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا اعلام کرد هماکنون وضعیت سایر افرادی که با این فرد در پرواز بودند در حال بررسی بوده تا از سلامت سایر مسافران اطمینان حاصل شود. البته مسافران این پروازها به دلیل شیوع ویروس کرونا در حین پرواز و فرودگاههای آمریکا به اجبار از ماسک استفاده کرده بودند و به همین دلیل احتمال انتشار آبله میمون از طریق قطرات تنفسی به سایر افراد در هواپیما یا فرودگاه بسیار اندک است.
نگرانی از شیوع گسترده بیماری آبله میمون
سازمان جهانی بهداشت به تازگی اعلام کرد 2 مورد از بیماری آبله میمون نیز در کشور انگلیس شناسایی شده است؛ در واقع این بیماری طی ماه گذشته توسط یک مرد ساکن ایالت دلتای نیجریه به انگلیس وارد شده است. از این رو در حال حاضر بیماری آبله میمون که از آفریقای مرکزی و غربی شیوع پیدا کرده توانسته خود را به انگلیس، آمریکا و چین برساند. در چنین شرایطی بسیاری از کارشناسان از احتمال شیوع گسترده این بیماری ابراز نگرانی کردند.
نخستین مرگ بر اثر ابتلا به آبله میمون
مرکز مبارزه و پیشگیری از بیماریهای چین اعلام کرد یک دامپزشک 53 ساله که مشغول پژوهش روی حیوانات بود، پس از کالبدشکافی دو میمون طی ماه اخیر با حالت تهوع و استفراغ مواجه شده و پس از مدتی جان خود را از دست داد تا به اولین فوتی بر اثر ابتلا به بیماری آبله میمون در چین تبدیل شود. طبق اعلام مرکز مبارزه و پیشگیری از بیماریهای چین، به جز این دامپزشک، تاکنون موارد ابتلای کشنده یا حتی موارد واضح بالینی به این ویروس در چین به ثبت نرسیده است.
آبله میمون چیست؟
آبله میمون یک بیماری نادر عفونی بوده که از ورود یک ویروس به بدن فرد ناشی میشود. این بیماری در ردیف بیماریهای واگیردار قرار دارد که در عین نادر بودن، یک بیماری بالقوه جدی است و معمولا با بیماری شبیه آنفولانزا و تورم غدد لنفاوی آغاز شده و به شکل بثورات گسترده در صورت و بدن بیمار پیشرفت میکند.
علائم
طبق اعلام محققان، میزان کشندگی این بیماری بیشتر از 10 درصد بوده و همچنین علائم آن نیز از 5 تا 12 روز در بدن بیماران نمایان میشود. از نشانههای این بیماری نیز میتوان به تاولهای چرکی روی پوست، سردرد و تب شدید، دردهای شدید عضلانی، کمردرد، خستگی بسیار شدید بدن و لرزش بدن اشاره کرد.
نحوه انتقال
محققان در خصوص نحوه انتقال این بیماری واگیردار به مواردی چون تماس طولانی مدت چهره به چهره، انتقال از طریق مجرای تنفسی و تماس با بدن و لباس فرد آلوده اشاره کردند.