اگر منتظر تماشای فیلم تراژدی مکبث – The Tragedy of Macbeth هستید، در ادامه میتوانید خلاصه نقدها و نظرات منتقدان مختلف را درباره این اثر موردانتظار مطالعه کنید.
فیلم تراژدی مکبث یکی از آثاری است که پتانسیل درخشش در فصل جوایز را دارد و نقدهای اولیه آن نیز نشان میدهد که این اثر از شانس خوبی برای موفقیت برخوردار است.
این فیلم که اقتباس تازهای از رمان مشهور ویلیام شکسپیر به حساب میآید، توسط جوئل کوئن ساخته شده که برخلاف گذشته، این بار به تنهایی در مقام نویسنده و کارگردان حضور دارد و برادرش در کنار او نیست. دنزل واشنگتن و فرانسیس مکدورمند بازیگران اصلی فیلم هستند که هر کدامشان شاید به تنهایی کافی باشند تا به تماشای این اثر ترغیب شوید.
نظرات منتقدان درباره فیلم تراژدی مکبث
زمانی که تراژدی مکبث از سوی جشنواره ونیز رد شد، بسیاری از سینمادوستان شوکه شدند و این تفکر به وجود آمد که شاید جوئل کوئن نتوانسته کار قابل قبولی ارائه دهد اما حالا با انتشار اولین نقدها، میتوان با قاطعیت گفت که با یکی از بهترین فیلمهای سال رو به رو هستیم. در ادامه میتوانید بخشی از نظرات منتقدان را مطالعه کنید.
پیتر بردشاو از گاردین – امتیاز: 100 از 100
در مهارت بصری جوئل کوئن میتوانید [سبک فیلمسازی] آکیرا کوروساوا و اورسن ولز را در کنار سایههایی از سبک اکسپرسیونیسم آلمانی مشاهده کنید؛ تراژدی مکبث شبیه به یک درام جنایی از دههی 30 یا 40 میلادی است. این فیلم قدمهایش را محکم و جسورانه برمیدارد و شامل تصاویر شکوهمندانهای است؛ یک دنیای سیاه و سفید از خشونت و درد که چشمهایتان را میسوزاند.
رابرت دنیلز از پلیلیست – امتیاز: 100 از 100
اهمیتی ندارد که این اثر را «بهترین مکبث» یا حتی بهترین نسخهی سینمایی این نمایشنامه خطاب کنیم؛ به دلایل مختلف، این کار امکان پذیر نیست. اما به طور کلی، اقتباسهای جدید از مکبث به این دلیل ساخته میشوند که لایههای تازهای به آن اضافه کنند و محتواهایش را به شکل تازهای به تصویر بکشند.
تراژدی مکبث جوئل کوئن یکی از آن آثار هنری محسوب میشود که زمانی ساخته میشود که گروهی از هنرمندان، در بالاترین سطح خودشان، جمع میشوند تا بر روی میراثی کار کنند که به قلبشان نزدیک است، زیرا چالش برانگیز است.
دیوید رونی از هالیوود ریپورتر – امتیاز: 90 از 100
برداشت جوئل کوئن از این نمایشنامهی اسکاتلندی، سریعا جایگاه خود را به عنوان یکی از جسورانهترین اقتباسهای مدرن شکسپیر تثبیت میکند.
بسیاری از بازیگران، مکبث را به عنوان یک انسان ظالم بازی کردهاند؛ بعضیها هم او را یک مرد ضعیف ترسیم کردهاند که با جاه طلبی کور شده و توسط همسر حیلهگرش کنترل میشود. دنزل واشنگتن اما به عمق این شخصیت رفته و او را بالاتر از شک و تردیدهایی که ذهناش را مشغول کرده، یک انسان آسیب پذیر ترسیم کرده است. تراژدی مکبث کوئن همان قدر که کلاسیک است، مدرن هم هست.
دیوید ارلیچ از ایندی وایر – امتیاز: 83 از 100
تاکنون بیش از 25 فیلم مختلف براساس این نمایشنامهی اسکاتلندی ساخته شده اما تراژدی مکبث کوئن، چنان تلفیق عجیبی از سینما و تئاتر است که گویی در قلمروی خاص خودش سیر میکند. دنزل واشنگتن یکی از بهترین بازیهای کارنامهی هنریاش را در این فیلم ارائه کرده اما این کاترین هانتر است که به اثر، جادو تزریق کرده است.
استیون ویتی از اسکرین دیلی – امتیاز: 70 از 100
ساختهی جدید جوئل کوئن، در رابطه با سیاست یا جاه طلبی حرف تازهای برای گفتن ندارد. داستانِ زن آزاردهندهای که برای تحقق آرزوهایش به همسرش متکی است، دیگر قدیمی شده. مکبث حالا 400 ساله است، کارگردانان نیاز دارند تا آن را به شکلی بسازند که احساس تازگی داشته باشد، در غیر این صورت، فیلم تبدیل به یک نمایشنامهی ضعیف میشود که «ساعت خویش را بر صحنه جولان می دهد و می خروشد و آنگاه دیگر شنیده نمیشود» (دیالوگی از نمایشنامهی اصلی به قلم شکسپیر، منظور منتقد این است که چون فیلم چیز تازهای برای ارائه ندارد، نمیتواند مخاطب مدرن را تحت تاثیر قرار دهد و به راحتی فراموش میشود).
تراژدی مکبث تا این لحظه، با احتساب 12 نقد، میانگین امتیاز 90 را در سایت متاکریتیک بدست آورده که دست کمی از فوق العاده ندارد. فیلم در سایت راتنتومیتوز نیز از 23 نقد، میانگین امتیاز 100 را کسب کرده که قابل تحسین است. البته با انتشار نقدهای بیشتر، میتوان انتظار داشت که امتیازات فیلم کمی کاهش داشته باشد.
فیلم Tragedy of Macbeth در تاریخ 25 دسامبر (4 دی 1400) به اکران سینماهای جهان در میآید و در تاریخ 14 ژانویه 2022 (24 دی 1400) از سرویس اپل تی وی پلاس به صورت آنلاین پخش میشود.