بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

بررسی اولیه گوشی سونی اکسپریا PRO-I ؛ بازگشت قدرتمند سامورایی

سونی به تازگی از گوشی اکسپریا پرو آي با دوربینی مجهز به حسگر ۱ اینچی رونمایی کرده است. در ابن مطب می‌خواهیم به بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I بپردازیم.

سونی با معرفی یک گوشی بالا رده دیگر از سری اکسپریا همه را غافلگیر کرد. گمان نمی‌کردیم که پس از معرفی اکسپریا 1 مارک 3،‌ دستگاهی قدرتمند‌تر در سال میلادی جاری معرفی شود؛ اما خب در حال حاضر اکسپریا PRO-I در برابر ما قرار دارد و می‌خواهیم به بررسی اولیه آن بپردازیم.

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

اکسپریا جدید هنوز به بازار عرضه نشده است. دستگاهی که در داخل سونی از آن با نام «THE Camera» یاد می‌کنند؛ اما چرا با این نام شناخته می‌شود؟ اکسپریا پرو آي از یک حسگر بسیار یزرگ ۱ اینچی در دوربین اصلی خود بهره می‌برد که با توجه به استاندارد‌های کنونی گوشی‌های هوشمند یک پیشرفت مهم محسوب مي‌شود.

علاوه بر این، ویژگی‌های نرم افزاری زیادی که سونی به این گوشی اضافه کرده سبب می‌شود که در هنگام استفاده از آن بیشتر حس کنید که با یک دوربین دیجیتال طرف هستید تا یک گوشی هوشمند.

با گجت نیوز همراه باشید تا به بررسی اولیه گوشی سونی اکسپریا PRO-I بپردازیم. نرم افزار این گوشی هنوز نهایی نشده است و به همین خاطر اجازه نداشتیم از تمامی قابلیت‌ها استفاده کنیم. همچنین احتمالا در نسخه نهایی شاهد بهبود‌هایی در گوشی باشیم.

بدنه و صفحه نمایش سونی اکسپریا پرو آی

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

نمایشگر اکسپریا PRO-I از همان نسبت تصویر سینمایی مورد علاقه سونی یعنی ۲۱ به ۹ استفاده می‌کند. به همین خاطر این گوشی بدنه‌ای باریک و کشیده دارد و نگه داشتن آن نیز در یک دست بسیار راحت است.

گوشی جدید سونی سبک و متعادل است و ضخامت کم در کنار بافت شیاردار فریم سبب می‌شود که در هنگام نگه داشتن آن حس خوبی به شما منتقل شود. اسکپریا پرو آی هم ظاهر بسیار زیبایی دارد و هم کار کردن با آن لذت بخش است. البته جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون را نیز نباید فراموش کرد.

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

در اکسپریا جدید هیچ خبری از ناچ یا بریدگی نمایشگر نیست و برآمدگی دوربین اصلی نیز با توجه به حسگر بزرگی که در خود جای داده است، نسبتا کوچک است. سونی همچنین قسمتی را برای وصل کردن بند به گوشی در نظر گرفته است؛ اما حفره آن آنقدر کوچک است و به داخل رفته که وصل کردن بند به آن کمی سخت است و نبودنش هم خیلی حس نمیشد.

دکمه‌های کناری گوشی یادآور طراحی معمول گوشی‌های پرچمدار سونی است: دکمه‌های تنظیم صدا و دکمه پاور با حسگر اثر انگشت و شاتر اختصاصی دوربین. در کنار دکمه شاتر نیز یک دکمه اختصاصی جدید قرار گرفته که به صورت پیش‌فرض برنامه ویدیوگرافی جدید سونی را باز می‌کند. البته شما می‌توانید بعدا آن را شخصی سازی کنید.

سونی در صفحه نمایش این گوشی از یک پنل اولد 4K استفاده کرده است. حاشیه‌های دو طرف نمایشگر باریک هستند و حاشیه‌های بالا و پایین نیز با هم تقارن دارند. به طور کلی دستگاه از جلو بسیار شیک به نظر می‌رسد.

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

رنگ‌های نمایشگر را می‌توان با توجه به سلیقه خودتان تنظیم کنید. اگر اخیرا از گوشی‌های اکسپریا استفاده کرده باشید، احتمالا می‌دانید که بهترین کار فعال کردن حالت Creator Mode است تا رنگ‌ها طبیعی نشان داده شوند. پس از آن نیز می‌توانید تراز سفیدی را به دلخواه تغییر دهید. اگر این کار‌ها را بکنید، چشمانتان مجذوب نمایشگر خواهند شد.

اسپیکر‌های Xperia PRO-I

با وجود بدنه بسیار باریک و حاشیه‌های کم، سونی دو اسپیکر استریو را در بدنه جلویی گوشی اکسپریا پرو آی جا داده است. بله دیدن دو درایور در گوشی‌های هوشمند امروزی به امری عادی بدل شده است؛ اما در اکثر گوشی‌ها معمولا یک اسپیکر در قسمت پایینی بدنه پشتی گوشی قرار می‌گیرد و دیگری در قسمت بالای بدنه جلویی جایگذاری می‌شود.

هرچند سونی دوست دارد همه‌ چیز متعادل باشد و به همین خاطر پرچمدارانش را به دو اسپیکر یکسان در بدنه جلویی مجهز می‌کند. اما کیفیت این اسپیکر‌ها چطور است؟ بلندی صدای دستگاهی که در اختیار داشتیم، یک مقدار کم بود؛‌ اما از لحاظ کیفیت صدا کاملا متعادل بود و جزئیات نیز به خوبی شنیده میشدند.

البته این اسپیکر‌ها باس قدرتمندی نداشتند، ولی آنها را ضعیف نیز نمی‌توان نامید. به طور کلی می‌توان برای گوش دادن به موسیقی در حین انجام کارهای مختلف روی آنها حساب کرد.

دوربین سونی اکسپریا PRO-I

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

خب به مهمترین بخش بررسی اولیه گوشی سونی اکسپریا PRO-I رسیدیم. کیفیت دوربین چطور است؟ آيا ارزش این همه هیجان را دارد؟

به محض اینکه برنامه دوربین را باز می‌کنید، با یک رابط کاربری نسبتا معمولی موبایلی مواجه می‌شوید؛ اما یک دکمه بنفش بزرگ نیز وجود دارد که به شما اطلاع می‌دهد شما در حال استفاده از حالت Basic هستید. با ضربه زدن روی آن گزینه‌های بیشتری برای شما به نمایش در می‌آيند.

هرکسی که یک دوربین عکاسی داشته است، فورا حالت‌های P، S و M را خواهد شناخت و دکمه‌های زیادی که در سمت راست نمایشگر حضور دارند هم برایش آشنا خواهند بود. در هرکدام از این حالت‌ها، دکمه شاتر مجازی محو می‌شود و شما باید همانند یک دوربین دیجیتال دکمه فیزیکی دوربین را فشار دهید.

بار دیگر باید تاکید کنیم که سونی اکسپریا PRO-I مورد استفاده در این بررسی اولیه هنوز آماده عرضه به بازار نبود و به همین خاطر نیز ما به دوربین تله فوتو دسترسی نداشتیم. همچنین کیفیت تصویر دوربین اصلی نیز احتمالا در نسخه نهایی بهبود پیدا کند.

دوربین اصلی سونی اکسپریا پرو آي دارای یک حسگر ۱۲ مگاپیکسلی ۱ اینچی با پیکسل‌های غول پیکر ۲.۴ میکرومتری است. اندازه پیکسل به میزان نور جذب شده کمک می‌کند. علاوه بر این،‌ شاهد گشودگی دیافراگم متغیر هم هستیم. شما می‌توانید هر وقت که تمایل داشتید با دیافراگم f/2.0 یا f/4.0 عکاسی کنید. تغییر دیافراگم روی اکسپوژر و عمق میدان تاثیر می‌گذارد.

البته ما در اکثر مواقع ترجیح دادیم با دیافراگم f/2.0 عکاسی کنیم؛ زیرا در این حالت هم نور بیشتری وارد دوربین می‌شود و هم پس زمینه عکس‌ها به زیبایی هرچه‌ تمام‌تر تار می‌شوند. هرچند که برای مقایسه تعدادی عکس نیز با دیافراگم f/4.0 گرفتیم.

خب پس کیفیت دوربن اصلی چگونه است؟ نگاهی به تصاویر زیر بیندازید.

نمونه تصاویر سونی اکسپریا پرو آی در روز – نرم افزار بتا

در تصاویر گرفته شده جزئیات فوق‌العاده زیادی دیده می‌شوند و رنگ‌ها نیز تا حد زیادی دقیق هستند. گوشی کمی در رنگ سبز اغراق می‌کند؛ اما در حدی نیست که آزار دهنده شود. گستره داینامیک نسبتا وسیع است و هایلایت‌ها و سایه‌ها نیز به خوبی نشان داده می‌شوند. هرچند که با زوم کردن روی عکس‌ها، کمی نویز مشاهده می‌کنید.

گوشی جدید سونی می‌تواند عکس‌ها را در حالت JPEG + RAW ذخیره کند؛ بنابراین عکاسان حرفه‌ای می‌توانند به سلیقه خود بعد از گرفتن عکس، تصویر را ویرایش کنند.

دوربین فوق عریض این گوشی، خیلی در حد و اندازه یک دوربین فوق عریض نیست؛ زیرا به سختی می‌تواند به زوم 0.7 برابری برسد؛ اما در هر حال فضای بیشتری را در فریم جا می‌دهد. اگر برایتان سوال پیش آمده که آيا کالیبراسیون رنگ دوربین فوق عریض با دوربین اصلی یکسان است یا خیر، باید بگویم که این موضوع تا حد زیادی به صحنه‌ای که از آن عکس می‌گیرید بستگی دارد.

اگر بخش زیادی از تصویر شما به آسمان و هایلایت‌ها اختصاص یابد، نرم افزار دوربین سعی می‌کند اکسپوژر و رنگ‌ها را تغییر دهد و در انتها با یک تصویر متفاوت مواجه خواهید شد. هرچند که این تفاوت خیلی زیاد نیست.

البته اگر به تنهایی از دوربین ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض استفاده کنید، تصاویر بسیار خوب به نظر می‌رسند. شما می‌توانید به سوژه خیلی نزدیک شوید (البته نه برای عکاسی ماکرو) تا عکس‌هایی تحسین برانگیز بگیرید یا اینکه کمی عقب‌تر بروید و در عوض فضای بیشتری را در فریم خود جا دهید.

تصاویر گرفته شده با دوربین فوق عریض گستره داینامیک فوق‌العاده‌ای دارند و جزئيات نیز به خوبی در آنها مشخص است. همچنین علی‌رغم اینکه گشودگی دیافراگم لنز f/2.2 است؛ اما بوکه نسبتا طبیعی و خوب به نظر مي‌رسد.

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

دوربین فوق عریض

دوربین این گوشی به حالت بوکه نیز مجهز شده است که همان حالت پرتره سونی است. در این حالت گوشی سعی می‌کند همانند یک لنز بزرگ عمل کرده و با تار کردن زیاد پس زمینه، سوژه را در مرکز توجه قرار دهد. عملکرد گوشی در این حالت خیلی توجه ما را به خود جلب نکرد و امیدواریم که در نسخه نهایی گوشی بهبود پیدا کند.

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

تصاویر بوکه مصنوعی به نظر می‌رسیدند و مرز بین سوژه و پس زمینه نیز کاملا واضح و غیر دقیق بود. البته دوربین تله فوتو برای ثبت تصاویر پرتره مناسب‌تر است؛‌ اما در زمان بررسی به آن دسترسی نداشتیم.

با کم شدن نور، کمی با مشکل مواجه می‌شویم. سرعت شاتر پایین می‌آيد؛ اما گوشی نمی‌تواند جزئیات کافی را ثبت کند. اکسپوژر، داینامیک و رنگ‌ها همچنان فوق‌العاده هستند، ولی اگر سوژه را از نزدیک بررسی کنید، متوجه کمی نویز و تاری ناشی از لرزش دست می‌شوید.

نمونه تصاویر دوربین فوق عریض سونی اکسپریا PRO-I در سپ – نرم افزار بتا

امیدواریم که این بخش در نمونه نهایی بهبود پیدا کند. یک حسگر دوربین ۱ اینچی با پیکسل‌های ۲.۴ میکرو‌متری باید کمی بهتر عمل کند.

برای تصویر برداری سلفی نیز یک دوربین ۸ مگاپیکسلی در اختیار داریم که در طول روز عکس‌های خوبی می‌گیرد؛ اما وقتی نور کاهش پیدا می کند (به خاطر اینکه وارد محیط بسته شده‌اید یا اینکه آفتاب غروب کرده است)، خیلی سریع نویز‌ها به تصاویر اضافه می‌شوند.

البته شما می‌توانید در شرایط تاریک از نمایشگر به عنوان نوعی فلاش استفاده کنید؛‌ اما اگر در اطراف خود کمی نور دارید، بهتر است با آن سر کنید و از خیر استفاده از نمایشگر بگذرید.

بررسی اولیه سونی اکسپریا PRO-I

خب حالا نوبت به فیلم برداری می‌رسد. گوشی‌های فوق پریمیوم سونی تمرکز خاصی روی فیلم برداری دارند. در این گوشی‌ها برنامه Cinema Pro قرار دارد و البته سونی گوشی جدید اکسپریا PRO-I را به یک برنامه جدید دیگر به نام Video Pro نیز مجهز کرده است.

کمی گیج کننده به نظر می‌رسد؛‌ اما به طور کلی می‌توان گفت که برنامه Cinema Pro برای فیلم برداری سینمایی کاربرد دارد و برنامه Video Pro نیز بیشتر برای بلاگ و یا محتوای مصاحبه محور مناسب است. شما همچنین می‌توانید از برنامه دوربین پیش فرض گوشی برای ضبط کلیپ‌های کوتاه استفاده کنید. فیلم برداری 4K و HDR نیز در این برنامه قرار دارند.

برنامه Cinema Pro به صورت پیش فرض از حالت فیلم برداری HDR استفاده می کند. شما می‌توانید فریم ریت را انتخاب کنید (البته علاقه‌مندان به سینما همیشه به سراغ ۲۴ فریم بر ثانیه خواهند رفت) و از برخی فیلتر‌ها نیز برای شبیه‌سازی فیلم‌های دوربین‌های کلاسیک استفاده کنید. طبیعتا اگر به دنبال جزئیات بیشتر هستید، می‌توانید با کیفیت 4K فیلم برداری کنید.

یکی از جذاب‌ترین ویزگی‌های اکسپریا پرو آي، توانایی فیلم برداری اسلوموشن 4K HDR با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه است. چنین چیزی باورکردنی نیست. البته منظورمان فقط در دنیای گوشی‌های هوشمند نیست،‌ بلکه در میان دوربین‌ها نیز گزینه‌های زیادی با این توانایی نخواهید یافت.

تنها نقطه ضعف گوشی اینجاست که در این حالت نمی‌توانید صدا را هم ضبط کنید. البته با توجه به اینکه فیلم تا ۵ برابر آهسته می‌شود و صدا نیز در هر صورت خیلی واضح نخواهد بود، این موضوع اهمیت چندانی ندارد.

از این حالت می‌توان برای ساخت فیلم‌های معرفی حماسی استفاده کرد. کافی است که موسیقی پس زمینه و افکت‌های صوتی مناسب را پیدا کنید.

در کل فیلم‌های گرفته شده با دوربین Sony Xperia PRO-I بسیار خوب، روشن و واضح هستند. تنها انتقادی که می‌توان به کلیپ‌های ضبط شده در حالت Cinema Pro وارد دانست، اغراق بیش از حد روی رنگ سبز است. همکارم یک کاپشن زرد رنگ به تن داشت (که در تصاویر بالا کاملا واضح است)؛ اما در کلیپ HDR سبز نشان داده می‌شود.

جمع‌بندی و انتظارات

گوشی جدید سونی حس خوبی را به شما منتقل می‌کند و ظاهر جذابی نیز دارد. همچنین مشخصات دوربین نیز بسیار خوب به نظر می‌رسد. در بررسی اولیه گوشی سونی اکسپریا PRO-I متوجه شدیم که نرم افزار دوربین هنوز به بهبود نیاز دارد و حقیقتا امیدواریم که سونی بهبود‌های لازم را در نسخه نهایی اعمال کند؛ زیرا کاربران قرار است در اروپا ۱۸۰۰ یورو برای این گوشی پرداخت کنند و کاربران آمریکایی نیز برای خرید آن باید ۱۷۹۹ دلار کنار بگذارند.

برای مقایسه دوربین گوشی سونی اسکپریا پرو آی با آيفون 13 پرو مکس نیز می‌توانید به این لینک مراجعه کنید. سونی اکسپریا پرو آی در اوایل آذر ماه به بازار عرضه خواهد شد و قطعا به بررسی کامل نسخه نهایی این گوشی خواهیم پرداخت. نظر شما درباره گوشی قدرتمند و البته گران قیمت سونی چیست؟

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*