هلیکوپتر کوچک ناسا پس از دو هفته خواب با بهتر شدن شرایط جوی مریخ توانست چهاردهمین پرواز خود را در این سیاره با موفقیت به انجام برساند.
مدتی قبل تمام ماموریتهای مریخی به دلیل قرار گیری خورشید در مسیر ارتباطی زمین و مریخ به مدت دو هفته متوقف شد و به همین دلیل رباتهای کاوشگر حاضر در سیاره سرخ طی این مدت هیچ نوع دستوری را از زمین دریافت نکردند، اما اکنون با بهتر شدن شرایط شاهد از سرگیری فعالیت آنها هستیم. در همین راستا هلیکوپتر کوچک ناسا یعنی نبوغ (Ingenuity) پس از این که نتوانست بود پرواز چهاردهم خود را با موفقیت انجام دهد، به تازگی این ماموریت را نیز با موفقیت پشت سر گذاشت.
جزئیاتی از چهاردهمین پرواز هلیکوپتر کوچک ناسا
نبوغ در تلاش قبلی خود به دلیل ایجاد مشکل در سیستم کنترلکننده جهت و موفقیت روترها نتوانست پرواز موفقی را تجربه کند، اما این هلیکوپتر در جدیدترین تلاش خود بدون هیچ مشکی در آسمان سیاره سرخ پرواز کرد. هلیکوپتر کوچک ناسا طی این ماموریت در سیاره مریخ پروازی را به شکل یک جهش کوتاه به انجام رساند. از آنجایی که جو مریخ به دلیل تغییر فصل و گرمتر شدن هوا رقیقتر شده است، سرعت چرخش پرهها نیز میبایست برای پرواز موفق افزایش پیدا کند. از این رو چهاردهمین پرواز نبوغ با هدف آزمایش عملکرد پرهها در دور بالا به انجام رسید.
البته بالگرد نبوغ مدتی قبل نیز افزایش سرعت پرههای خود را مورد آزمایش قرار داده بود، اما اکنون با رقیقتر شدن جو مریخ توانست آزمایشی با نتایج قابل اطمینان انجام دهد. همچنین کارشناسان با چنین آزمایشی توانستند مقدار سرعت مورد نیاز برای پروازهای بعدی را محاسبه کرده و در صورت لزوم به افزایش سرعت چرخش پرهها در پروازهای بعدی بپردازند.
گفتنی است این هلیکوپتر کوچک ناسا در واقع فقط برای پنج پرواز در جو رقیق مریخ طراحی شده است، اما این بالگرد در فاز نمایش فناوری عملکرد بسیار مطلوبی را نشان داد و به همین دلیل ناسا تصمیم گرفت تا تعداد ماموریتهای آن را افزایش دهد. در همین راستا کارشناسان انتظار دارند بالگرد نبوغ که به عنوان یکی از ابزارهای پیشرفته ناسا در مریخ محسوب میشود بتواند در آینده نزدیک اطلاعات مهمی را از این سیاره به زمین بفرستد.
از همون اول مشخص بودبرای 3 یا 5 پرواز فرستاده نشده مانند کیوراسیتی اپورچینتی و گوست کفتند 2 سال نزدیک به یک دهه کار کرد .