زانتیا در برابر دنا پلاس

زانتیا در برابر دنا پلاس ؛ یک مقایسه عجیب اما منطقی!

شاید مقایسه زانتیا در برابر دنا پلاس کمی عجیب به نظر برسد، اما مواردی وجود دارد که در کنار تفاوت‌های فاحش، این دو خودرو را تقریبا یکسان می‌کند.

از آنجا که زانتیا کار کرده و دنا پلاس تقریبا در یک رنج قیمتی هستند، قصد داریم تا به مقایسه زانتیا در برابر دنا پلاس بپردازیم و ببینیم که این دو خودرو با هم چه تفاوت‌هایی دارند. ممکن است مقایسه‌ی یک خودروی قدیمی با خودرویی که کمتر از ۵ سال است از عرضه آن به بازار می‌گذرد عجیب به نظر برسد، اما این دو اتومبیل علاوه بر قیمت از سایر جهات نیز با هم رقابت دارند.

در سال ۱۳۸۰شرکت سایپا خودروی مدرنی به نام زانتیا را وارد بازار کرد. این اتومبیل به دلایل متعددی موفق بوده و هست، به گونه‌ای که با گذشت ۲۰ سال همچنان طرفداران زیادی دارد. در مقابل خودروی مدرنی به نام دنا پلاس وجود دارد که با توجه به ظاهر جدیدش، به زانتیا شباهت‌هایی دارد!

بعد از دنا خودروی دنا پلاس از سال ۹۶ وارد بازار شد و مشتریان زیادی را به خود جذب کرد. این ماشین هنوز در خط تولید است و افراد زیادی در حال خرید و استفاده از آن هستند. این در حالی است که سال‌های زیادی از تولید و عرضه زانتیا می‌گذرد، به گونه‌ای که نسخه کار کرده آن هم به سختی در بازار یافت می‌شود. برای مقایسه عجیب زانتیا در برابر دنا پلاس با ما همراه باشید.

مقایسه فنی زانتیا در برابر دنا پلاس

این دو خودرو از نظر فنی نیز با هم شباهت‌هایی دارند؛ هر دوی آن‌ها به موتور ۴ سیلندر خطی تنفس طبیعی مجهزند که نیروی آن با گیربکس ۵ دنده دستی به چرخ‌های جلوی آن‌ها فرستاده می‌شود. اگر بخواهیم از موتور دنا پلاس بگوییم باید گفت که این خودرو به موتور ۱.۷ لیتری EFV ایران خودرو با سیستم زمان بندی متغیر سوپاپ‌ها مجهز شده است. اما در مقابل سیتروئن زانتیا به موتوری بزرگتر مجهز است که این بزرگی باعث شده تا بنزین بیشتری هم مصرف کند.

زانتیا در برابر دنا پلاس

موتور زانتیا هنگام روشن شدن با صدای زیادی همراه است، اما می‌توان گفت که نسبت به خودروهای مدرن دنده‌ها بهتر جا می‌روند. شتاب آن به گونه‌ای است که می‌توان در کمتر از ۱۰ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید. از برخی جهات این خودروی قدیمی به راحتی می‌تواند بسیاری از اتومبیل‌های جدید را به چالش بکشد. از دیگر ویژگی‌های مهم زانتیا می‌توان به نرمی آن در هنگام رانندگی اشاره کرد که این امر کیفیت آن را از ماشین‌های هم رده‌اش برتر می‌کند.

در مقایسه کابین زانتیا در برابر دنا پلاس، می‌توان گفت که کابین دنا پلاس امروزی‌تر است، موتور آن سر و صدای کمتری تولید می‌کند و در ظرف ۱۳ ثانیه به سختی می‌تواند به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. این ماشین نرمی زانتیا را ندارد، اما از نقاط قوت آن می‌توان به کابین مجهز، صندلی‌هایی با تنظیم برقی و فرمان چند منظوره اشاره کرد. یکی از وجه‌های تشابه این دو خودرو این است که هر دوی آن‌ها در ترمزهای چهار چرخ دیسکی عملکرد خوبی دارند.

زانتیا در برابر دنا پلاس

با آن که زانتیا برای سفر گزینه‌ی راحت و مناسبی است، اما دنا نیز با توجه به کیفیت و مصرف سوخت پایین گزینه‌ای بهتر برای استفاده مداوم محسوب می‌شود.

خودرودنا پلاسزانتیا ۲۰۰۰
پیشرانه4 سیلندر4 سیلندر
حجم موتور1.7 لیتر2 لیتر
حداکثر قدرت113 اسب بخار135 اسب بخار
حداکثر گشتاور155 نیوتن متر180 نیوتن متر
گیربکس5 دنده دستی5 دنده دستی
مصرف سوخت ترکیبی7.9 لیتر در هر صد کیلومتر7 لیتر در هر صد کیلومتر
شتاب 0 تا 100 کیلومتر13.5 ثانیه9.5 ثانیه
حداکثر سرعت190 کیلومتر بر ساعت203 کیلومتر بر ساعت

مقایسه زانتیا در برابر دنا پلاس از نظر طراحی

در مقایسه ظاهری این دو خودرو چه طرفدار آن‌ها باشید چه نباشید، بدیهی است که طراحی دنا پلاس بسیار مدرن‌تر از زانتیاست. تمامی عناصری که در مدرن بودن طراحی یک خودرو تاثیر دارند مانند نمای خشن، نیم رخ عضلانی، رینگ‌های آلومینیومی، چراغ‌ها و جلو پنجره بزرگ همگی در طراحی دنا پلاس مشاهده می‌شوند. یکی از بزرگ‌ترین انتقاد‌هایی که می‌توان به این خودرو وارد کرد نمای نیم رخ آن است که بسیار شبیه سمند است.

زانتیا در برابر دنا پلاس

طراحی درهای دنا پلاس با نسخه‌ی معمولی آن تفاوت دارد که این شباهت آن با سمند را کم می‌کند. یکی از دلایل مهمی که باعث می‌شود افراد جذب این خودرو شوند طراحی و ظاهر زیبای این اتومبیل است وگرنه خودروهای ارزانتری هم وجود دارند که مشخصات فنی‌شان با این ماشین برابری داشته باشد.

در مقابل طراحی جلوی زانتیا با چراغ‌های کشیده که آن را به ماشین‌های دهه ۹۰ میلادی شبیه کرده، جذابیت چندانی ندارد. علاوه بر این طراحی پشت این خودرو نیز بسیار ساده است که شاید در همان زمان جذاب بوده، اما این روزها این سبک‌ها دمده شده و جذابیتی ندارند. دماغه این خودرو نسبتا تیز است و صندوق کوچک آن زانتیا را از بیشتر خودروها متفاوت می‌سازد. به دلیل باز شدن شیشه عقب همراه صندوق این خودرو لیفت بک محسوب می‌شود، در حالی که دنا پلاس یک خودروی سدان است.

زانتیا یک داشبورد بسیار ساده دارد که آن هم این روزها برای کسی جذابیتی ندارد، اما ممکن است برای خریداران این ماشین طراحی اهمیت چندانی نداشته باشد و بیشتر کیفیت را مد نظر داشته باشند. اما دنا پلاس بر خلاف فضای تنگ و کوچک، جذابیت ظاهری بسیار خوبی دارد.

همانطور که می‌دانید کابین زانتیا در برابر دنا پلاس بزرگتر است و به راحتی ۵ نفر می‌توانند در آن بنشینند، در حالی که در دنا پلاس ۵ نفر برای مدت طولانی نمی‌توانند در آن بنشینند. یکی از دلایل فضای کوچک این ماشین داشبورد نسبتا بزرگ آن است که یکی از فاکتورهای جذاب از نظر خریداران این ماشین محسوب می‌شود.

زانتیا در برابر دنا پلاس

مواردی مثل نمایشگر روی داشبورد، پشت آمپرهای جدید و کنترلر‌های سیستم تهویه خودکار تفاوت دنا پلاس با زانتیا را چندین برابر می‌کند. پس اگر برای شما طراحی مدرن و امکانات جدید مهم است، دنا پلاس را انتخاب کنید، اما اگر می‌خواهید فضای بزرگتری را داشته باشید، زانتیا گزینه‌ی خوبی محسوب می‌شود.

مقایسه زانتیا در برابر دنا پلاس از نظر آپشن و امکانات

اگر بخواهیم درباره‌ی آپشن و امکانات این دو خودرو صحبت کنیم، بدیهی است که دنا پلاس برتری زیادی دارد. در دنا پلاس فول آپشن مواردی مثل سانروف برقی، نمایشگر لمسی ۷ اینچی، دوربین دید عقب، تهویه خود کار، صندلی‌های برقی جلو، کروز کنترل و درهای Easy Open را خواهید دید که هیچ یک از این موارد در زانتیا وجود ندارد.

زانتیا در برابر دنا پلاس

در مورد آپشن‌های زانتیا فقط می‌توان به کلیدهای کنترل سیستم صوتی که روی فرمان قرار دارند، اشاره کرد. اما یکی از ویژگی‌های خوب زانتیا که آن را متمایز می‌کند سیستم تنظیم ارتفاع است که در کنار ترمز دستی این ماشین قرار دارد. در واقع سیستم تعلیق هیدروپنوماتیکی زانتیا به راننده امکان تنظیم ارتفاع خودرو را می‌دهد. لازم به ذکر است که این اتومبیل می‌تواند به کمک این ویژگی حتی بدون یکی از چرخ‌های عقب خود هم حرکت کند که یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است.

زانتیا در برابر دنا پلاس

مقایسه زانتیا در برابر دنا پلاس از نظر ایمنی

اگر بخواهیم این دو خودرو را از نظر ایمنی بسنجیم باید گفت که زانتیا یک خودروی قدیمی است که سنجش آن با معیارهای امروزی منطقی نیست. این ماشین به ترمز دیسکی در هر ۴ چرخ، سیستم ترمز ضد قفل و دو ایربگ مجهز است. این خودرو در موسسه Euro NCAP نیز تست شده و امتیاز آنچنانی دریافت نکرده است. ایمنی دنا پلاس هم برتری چندانی ندارد، اما ایران خودرو در این ماشین از ایربگ‌های جانبی نیز استفاده کرده است. از این لحاظ دنا پلاس در مقایسه با زانتیا گزینه‌ی بهتری است.

تجهیزاتدنا پلاسزانتیا 2000
تجهیزات ایمنی و حفاظتیکمربند ایمنی پیش کشنده، کمربند ایمنی محدود کننده
کیسه هوا2 عدد + 2 عدد جانبی جلو (سفارشی)2 عدد
سیستم ترمز و پایداریترمز ضد قفل، سیستم توزیع نیروی ترمزترمز ضد قفل

نتیجه نهایی

در انتها می‌توان گفت که پس از مقایسه زانتیا در برابر دنا پلاس می‌فهمیم که وضعیت آن‌ها کاملا با هم فرق دارد. زیرا زانتیا یک خودروی قدیمی است که کمتر کسی به سراغ آن می‌رود، مگر آن که فردی شتاب و قدرت برایش اولویت اول باشد. از طرف دیگر این خودرو هزینه‌ی بیشتری برای شما می‌تراشد که این هم از دیگر معایب آن است.

در مقابل افرادی که به دنبال امکانات جدید و طراحی خوبی هستند و غالبا می‌خواهند خودروی صفر کیلومتری داشته باشند، به سراغ ماشین‌هایی مثل دنا پلاس می‌روند. این خودروی داخلی خیلی کم هزینه نیست، اما در مقایسه با زانتیا کم هزینه‌تر است.

با تمام این اوصاف نمی‌توان قطعی گفت که کدام یک از دیگری برتر است و انتخاب بین آن‌ها کاملا به اولویت‌های شما بستگی دارد. برای مثال اگر عاشق شتاب و سرعت هستید، خرید زانتیا می‌تواند نیاز شما را رفع کند، علاوه بر این افرادی که مدت زمان زیادی پشت فرمان هستند، کیفیت رانندگی این ماشین برایشان یک امتیاز محسوب می‌شود. اما در عوض باید استهلاک بالا، مصرف بالای بنزین و کمبود دسترسی به قطعات و امکانات پایین آن را به دوش بکشید.

اما اگر به دنبال انتخابی کم دردسر و امکانات و طراحی مدرن هستید، دنا پلاس گزینه‌ی بسیار خوبی است و مصرف سوخت پایین آن در کنار امکانات خوبی که به شما ارائه می‌دهد، می‌تواند گزینه‌ی بسیار مناسبی برای شما باشد. اما در مقابل باید مشکلاتی مثل کم بودن فضای داخلی و برخی مشکلات در زمینه مونتاژ آن را تحمل کنید.