ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد دنیا و مدیرعامل تسلا در آغاز سال 2022 پیش بینی ترسناکی مبنی بر بحران مالی جهانی در سال جاری داشته است.
به تازگی ایلان ماسک عقیدهاش برای وضعیت اقتصادی در سال 2022 میلادی را مطرح کرده است که میتوان آن را عقیدهای بدبینانه دانست. به بیانی دیگر، ایلان ماسک پیش بینی کرده است که ظرف یک سال آینده یک بحران اقتصادی یا یک بحران مالی جهان را فرا خواهد گرفت، اما وارد جزئیات نشد تا توضیح دهد چرا همچین عقیدهای دارد و همچنین مشخص نکرد که آیا رکود بزرگی در راه است یا یک وضعیت معمولی خواهد بود.
در این حد بگم که پیش بینی اقتصاد کلان چالش برانگیز است. حس درونی من میگه که حدوداً تا بهار یا تابستان 2022، اما تا بعد سال 2023 طول نخواهد کشید.
جالب اینجاست که ایلان ماسک این توییت را زیر توییت یک مقاله نویس به نام کریستوفر میمز که در والاستریت جورنال شاغل بوده و در آن توییت راجع به شرکتهای استار آپ بحث میکردند منتشر کرده است. در این بحث لیستی از استار آپها آورده شد و سؤالی مطرح گردید که کدامیک از آنها تا پنج سال دیگر دوام خواهند آورد؟ ایلان ماسک در پاسخ خود از اتفاقات گذشته استفاده کرد و به نوعی تاریخ را مرجع خود قرار داد و طبق آن گفت که افراد یا شرکتهای زیادی نمیتوانند رکود بعدی را به خیر بگذرانند.
واقعیتش هیچ دلیلی برای توضیح این پیش بینی نداریم، اما در سه روز گذشته فضای شبکه اجتماعی توییتر فوقالعاده تحت تأثیر آن قرار گرفته است.
بابت بحران مالی بعدی در اینترنت غوغایی بر پا شده است
یک عقیده و نظر وجود دارد مبنی بر اینکه رکود اقتصادی که ایلان ماسک به آن اشاره داشت است با یک فروش یکجا و ارزان سهامها در کشور ایالات متحده آمریکا آغاز خواهد شد.
طبق گفتههای داگ رمزی، مدیر ارشد سرمایه گذاری در مؤسسه مالی لیثولد گروپ واقع در مینیاپولیس، مینه سوتا، هفته گذشته هنگامی که شاخص S&P ۵۰۰ در بالاترین حد پنجاه و دو هفته اخیر بسته شد، 334 شرکت در بورس نیویورک به پایینترین قیمت سهام خود در پنجاه و دو هفته اخیر رسیدند؛ این موضوع فقط سه بار در تاریخ رخ داد که هر سه بار آن در دسامبر سال 1999 بوده است.
همچنین بخوانید:
به طور خلاصه، بازار سهام کشور ایالات متحده آمریکا در نقطه اوجی قرار دارد و در خارج از بازار سهام نیز سرمایه کافی وجود ندارد؛ سرمایه بازار سهام ایالات متحده آمریکا در شرکتهای پیشرویی انباشت شده است که با چند شرکت دیگر ائتلاف دارند، بنابراین ارزش گذاری سایر شرکتها در سطح پایینی قرار دارد. به بیان سادهتر، تأمین مالی دشوار شده است و سیاست پولی فدرال نیز تمایل به محافظه کاری دارد. این بدان معناست که وضعیت فشرده نقدینگی در حال افزایش است.
یکی دیگر از کاربران در توییتر معتقد است که میزان تورم در کشور ایالات متحده آمریکا به بالاترین حد خود در تاریخ این کشور رسیده است. یکی از نشانههای آشکار این امر افزایش قیمتهای کالا در خرده فروشی طی شش ماه گذشته بوده که توسط خود این کاربر بررسی شده است. اینکه آیا در سال بعد بحران مالی رخ خواهد داد یا خیر بستگی به این دارد که آیا فدرال میتواند به طور مؤثر از سیاست پولی تسهیل کمّی صرف نظر کند یا خیر.
نموداری که در زیر آورده شده است نشان میدهد که یک فرد در سن کار در هر ساعت چقدر پول باید به عنوان مالیات بپردازد تا بودجه فدرال را بدون افزایش کسری تامین کند.
آن برآمدگی که در سال 2008 وجود دارد در مقایسه با برآمدگی سال 2020 هیچی نیست.
همه این توضیحات منطقی به نظر میرسد؛ بنابراین باید منتظر ماند و دید که طی چند ماه آینده در بازار مالی جهانی چه اتفاقی رخ خواهد داد.